(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Miunchenas, 2010 m. gruodžio 5 d. – Europos vyrų krepšinio čempionato estafetę iš Lietuvos perima Slovėnija.
Teisė rengti svarbiausią Senojo žemyno turnyrą 2013 metais šiai nedidelei Balkanų valstybei patikėta sekmadienį Miunchene pasibaigusiame „FIBA Europe“ valdybos susirinkime. „Slovėnija už šią teisę turi sumokėti 6,5 milijono eurų – daugiau nei dukart daugiau už Lietuvą. Negana to, 2013-aisiais Slovėnijoje vyks pasaulinė žiemos sporto universiada, į kurią šalies vyriausybė investavo didžiulę sumą. Tačiau tai neužgesino slovėnų troškimo pasikviesti stipriausius Europos krepšininkus“, – sakė „FIBA Europe“ valdybai priklausantis Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.
Pristatydama pasirengimą surengti 2013 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą, Slovėnijos krepšinio federacija atvežė į Miuncheną geriausius šalies muzikantus ir virėjus, surengė parodą. „Slovėnija – vienintelė šalis pasaulyje, kurios pavadinime yra žodis „meilė“ (angl. „love“). Norime, kad mūsų meilę krepšiniui pajustų visa Europa“, – sakė Slovėnijos krepšinio federacijos prezidentas Romanas Volčičius, atkreipdamas dėmesį į Slovėniją pristatantį šūkį „I FEEL sLOVEnia“ („Jaučiu Slovėniją“). Slovėnijos krepšinio federacijos prezidentas ir M.Balčiūnas Miunchene iškart aptarė bendradarbiavimo galimybes, rengiant ir Europos pirmenybes Lietuvoje, ir čempionatą Slovėnijoje. „Abi valstybės Europos mąstu yra mažos, todėl patirtis organizuojant tokio lygio turnyrą yra nepaprastai vertinga, ir abi šalys, dirbdamos drauge, pasieks daugiau nei atskirai“, – sakė M.Balčiūnas. Slovėnijos krepšinio federacijos atstovai užsiminė, kad į Lietuvą ketina atvykti daugiau nei 3000 slovėnų sirgalių. „Būtų gerai, kad Slovėnijos ir Lietuvos rinktinės neatsidurtų vienoje grupėje, kad atvyktų kaip galima daugiau slovėnų“, – sakė M.Balčiūnas.
2011 metų Europos krepšinio čempionatas rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą Europos istorijoje jame dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos. „FIBA Europe“ tarybos susirinkimo metu taip pat buvo paskelbta, kad 2013 metų Europos moterų krepšinio čempionatas vyks Prancūzijoje.

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: