© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lenktynininkas Benediktas Vanagas ateinančių metų Dakaro ralyje startuos su nauju šturmanu baltarusius Andrejumi Rudnickiu. Ralio maratonų pasaulio taurės etapo Lenkijoje nugalėtojas prisidėjo ir prie šiemetinės Dakaro nugalėtojų komandos.

“Esame laimingi, pristatydami naują komandos “General Financing – Autopaslauga” šturmaną. Andrejus turi daug patirties ralio maratonų varžybose kaip šturmanas bei komandos vadovas ir strategas. Džiaugiamės komandą pasipildžius pasaulinio lygio profesionalu su neįkainojama patirtimi”, – kalbėjo B. Vanagas.

49-erių metų A.Rudnickis profesionaliame automobiliu sporte jau 20 metų. Pastaruosius 10 metų jis Dakaro trečios vietos laimėtojo Leonido Novickio, šiemet atstovavusio “Monster Energy X-Raid” komandai, vadybininkas.

Prieš mėnesį A.Rudnickis su Rusijos ralio čempionu Aleksandru Želudovu laimėjo pasaulio ralio maratonų taurės “FIA Cross Country Rally World Cup” etapą Lenkijoje.

Spalio pabaigoje baltarusis su A.Želudovu startuos ir paskutiniajame šių metų pasaulio ralio maratonų taurės etape Portugalijoje.

“Ateinančių metų Dakaras tikrai bus labai sudėtingas ir įtemptas. Teks sunkiai kovoti dėl kiekvienos pozicijos, bet lenktynės bus įdomios. Varžysimės su begale gamyklinių komandų, kurių tiek daug Dakare nebuvo nuo 2009 metų. Tačiau mane labai žavi Benedikto atsidavimas bei noras siekti maksimalaus rezultato visose srityse. O kaip klostysis mūsų bendras darbas Dakare, pamatysime sausio mėnesį”, – kalbėjo A. Rudnickis apie artėjančias žymiausias planetos lenktynes.

Paskutinius penkerius metus su B.Vanagu ralio maratonuose startavęs bei šių metų Dakare 64-tą vietą užėmęs šturmanas Saulius Jurgelėnas 2014 metų Dakare nestartuos dėl laiko skiriamo pasiruošimui stokos. Šturmanas nusprendė padaryti pertrauką savo sportinėje karjeroje. “Su Sauliumi pradėjau savo ralio maratonų piloto karjerą. Esu dėkingas jam už visas kartu įveiktas lenktynes bei drauge sukauptą patirtį. Esu pažadėjęs siekti rezultatų Dakare penkerius metus, tad tesiu savo kelią”, – sakė B.Vanagas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: