Rūta Meilutytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvos medalių sąskaita buvo atidaryta jau pirmąją Europos čempionato trumpajame baseine Kopenhagoje dieną. Finaluose plaukę Rūta Meilutytė iškovojo aukso, o Danas Rapšys – bronzos medalį.

Pirmąjį Lietuvos rinktinės apdovanojimą čempionate iškovojo D.Rapšys. Ketvirtuoju po 200 m plaukimo nugara atrankos buvęs panevėžietis finale žadėjo plaukti greičiau ir savo pažadą tęsėjo. Jame vienas šalies plaukimo rinktinės lyderių pagerino sau priklausiusį Lietuvos rekordą ir užlipo ant trečiojo apdovanojimų pakylos laiptelio – 1 min. 49,06 sek.

Lietuvį aplenkė čempionu tapęs rusas Klimentas Kolesnikovas (1 min. 48,02 sek.) ir lenkas Radoslawas Kaweckis (1 min. 48,46 sek.).

Viskas puiku. Laikas – geras, vieta – taip pat. Džiaugiuosi, kad pavyko iškovoti medalį, nes pasiruošimo etape šiai rungčiai specialiai nesiruošėme. Todėl viskas tikrai labai gerai. Plaukiau tarp kitų medalininkų, stengiausi kabintis, bet jie buvo rungties favoritai. Gerai, kad pavyko pasigerinti ir savo asmeninį rezultatą“, – neslėpė džiaugsmo D.Rapšys, kuriam tai buvo pirmasis karjeroje Europos čempionato medalis.

Šalies plaukimo mėgėjus nudžiugino tituluočiausia šalies plaukikė. „Auksine žuvele“ vadinama R.Meilutytė nepaliko jokių vilčių savo varžovėms nei pusfinalyje, nei finale. Kovoje dėl bilieto į finalą ji 50 m krūtine sprintą įveikė per 29,72 sek., pasiekdama geriausią rezultatą.

Finale R.Meilutytė plaukė dar greičiau. Distancijoje užtrukusi 29,36 sek., ji užfiksavo geriausią asmeninį sezono rezultatą ir po ketverių metų pertraukos vėl tapo šios rungties Europos čempione trumpajame baseine.

Už Lietuvos plaukikės liko suomė Jenna Laukkanen (29,54 sek.) ir švedė Sophie Hansson (29,77 sek.).

Viskas labai gerai pavyko, todėl labai džiaugiuosi, kad ne tik laimėjau, bet ir pavyko parodyti gerą rezultatą. Dėl ligos nesitikėjau, kad tokį pasieksiu. Medalis pridės pasitikėjimo, kad viskas eina gera kryptimi “, – sakė Europos čempionė R. Meilutytė.

Rytoj atrankoje startuos D.Rapšys ir P.Strazdas (200 m l.stiliumi), G.Titenis ir A.Šidlauskas (200 m krūtine), G.Stankevičius (100 m nugara). Plaukimų sesijos pradžia – 10.30 val. Lietuvos laiku.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: