Rugpjūtį prie „Kauno Žalgirio“ futbolo komandos prisijungęs Edvinas Girdvainis greitai užsitarnavo vietą startinėje komandos sudėtyje ir rungtyniaudamas Lietuvoje įgauna vis geresnę sportinę formą.Prieš tai beveik tris mėnesius be futbolo praleidęs centro gynėjas praėjusiame rinktinių lange į nacionalinę Lietuvos vyrų futbolo rinktinę nepateko, tačiau pastovus žaidimas vilkint žaliai baltus marškinėlius vėl atkreipė rinktinės trenerių štabo dėmesį. Kartu su E.Girdvainiu į rinktinę išvyko ir Martynas Dapkus bei Egidijus Vaitkūnas, o jau spalio 9 ir 12 dienomis Vilniuje žalgiriečiai kartu su rinktine mes iššūkį Bulgarijos ir Šveicarijos komandoms.

Penkis mačus A lygoje sužaisti jau spėjęs E.Girdvainis prieš artėjančias rinktinės rungtynes kalbėjosi su Žalgiris.lt bei aptarė „Kauno Žalgirio“ ir reprezentacinės šalies komandos reikalus.

„Pirmus du mėnesius klube vertinu teigiamai. Nenusivyliau nei treneriais, nei pačia organizacija, todėl džiaugiuosi savo sprendimu atvykti į „Kauno Žalgirio“ komandą. Tiesa, šiek tiek gaila, kad nepavyko iškovoti daugiau taškų, bet grįžus į Lietuvą nėra taip, kad čia galima žaisti puse jėgos. Nėra lengva ir visada reikia stengtis“, – pasakojo 28-erių gynėjas.

Atvykus į Kauną žalgiriečiui prireikė šiek tiek laiko tam, kad įgautų rungtyniauti tinkamą sportinę formą. Pasak futbolininko, iki geriausios formos jam vis dar šiek tiek trūksta.

„Pagrindinis tikslas buvo kuo greičiau sugrįžti į formą ir manau, kad dėka Šarūno, Roko bei viso trenerių štabo, dirbant tikslingai, pavyko atlikti gerą darbą. Panašu, kad jau esu arti optimalios savo formos ir po poros rungtynių būsiu visiškai pasiruošęs, – teigė rinktinės stovykloje šiuo metu esantis gynėjas. – Kaip ir minėjau anksčiau, trenerių štabas buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl nusprendžiau atvykti čia. Kol kas visiškai nesigailiu šio sprendimo, treneriai pateisino lūkesčius, visada dirba tikslingai ir nuosekliai.“

Po pertraukos sugrįžęs į nacionalinę šalies rinktinę E.Girdvainis joje jau rado naują trenerį – treniruotėse tenka klausytis ne Valdo Urbono, o Valda Ivanausko nurodymų.

„Nieko keisto, kad praėjusį kartą į rinktinę kviestas nebuvau, kadangi be futbolo buvau praleidęs apie tris mėnesius. Dėl to nepergyvenau, nes į rinktinę turi atvykti pasiruošęs maksimaliai gerai. Tos dvi savaitės buvo išnaudotos produktyviai, o dabar vėl esu čia. Sugrįžęs į rinktinę jaučiuosi gerai, bet kažkokių didelių skirtumų čia nėra. Viskas man tinka ir patinka, o kiekvienas treneris atsiveža naujų dalykų. Viskas sukasi aplink futbolą“, – apie įspūdžius iš rinktinės stovyklos pasakojo žalgirietis.

Pasibaigus rinktinių pertraukai „Kauno Žalgirio“ lauks keletas labai svarbių rungtynių A lygoje. Iš pradžių spalio 16 dieną Roko Garasto auklėtiniai vėl stos į Kauno derbio dvikovą su „Hegelmann Litauen“, už keturių dienų namuose priims Telšių „Džiugą“, spalio 27 namuose susitiks su šiemet dar neįveiktu ir į nugarą kvėpuojančiu „Panevėžiu“, o mėnesį užbaigs dvikova su Alytaus „Dainava“.

„Pasitiksime tas rungtynes lygiai taip pat, kaip ir ankstesnius susitikimus. Sieksime pergalių ir negalvosime apie nieką kitą, kadangi turnyrinėje lentelėje turime išlaikyti esamą poziciją arba net kilti aukščiau. Esame tam pajėgūs“, – pokalbį užbaigė gynėjas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: