© Vytauto Mikaičio nuotr.

Gruodžio 7-8 dienomis Čekijos sostinėje Prahoje vyks 2014 metų Europos tradicinės karatė suaugusiųjų ir jaunimo čempionatai. Gausi lietuvių delegacija Čekijoje planuoja parvežti namo ne vieną apdovanojimą.

Suaugusiųjų varžybose dalyvaus net aštuoni sportininkai: Dovilė Aladaitytė (individuali kumitė, ko-go, individuali kata, fuku-go), Norbertas Motiejūnas (individuali ir komandinė kata, fuku-go), Vadimas Akimovas (individuali ir komandinė kata), Dominykas Žibutis (individuali ir komandinė kumitė, en-bu, fuku-go), Kristijonas Žibutis (individuali ir komandinė kumitė), Arnoldas Šarkis (komandinė kata, en-bu), Paulius Mackonis (komandinė kumitė, ko-go) ir Paulius Čereška (komandinė kumitė, ko-go).

18-20 metų sulaukusių sportininkų amžiaus grupėje jėgas išbandys devyni lietuviai: Ugnė Kvedytė (individuali kumitė, individuali kata, fuku-go), Justė Baltrušaitytė (individuali kumitė, individuali kata, fuku-go), Aivaras Smolenskas (en-bu), Pranciškus Ambrazas (individuali kumitė, fuku-go), Lukas Kvedys (individuali kata, en-bu), Denisas Balinskis (individuali kata, fuku-go), Lukas Zizas (individuali kumitė, komandinė kata, fuku-go), Erikas Tatolas (komandinė kata) ir Šarūnas Guobis (komandinė kata).

16-17 metų amžiaus grupėje savo sugebėjimus demonstruos Konstancija Ambrazaitė (individuali kumitė, individuali kata, fuku-go), Ana Agajevaitė (individuali kumitė, individuali kata, fuku-go), Deividas Samulis (individuali kumitė, individuali kata, fuku-go) ir Jegoras Dominikas (individuali kumitė, individuali kata, fuku-go).

Jauniausių – 14-15 metų – sportininkų amžiaus grupėje pasirodys keturi jaunieji Lietuvos kovotojai: Greta Jankauskaitė (individuali kata, en-bu, fuku-go), Mantas Cibulskis (komandinė kata, en-bu, fuku-go), Domantas Gabalis (individuali kata, komandinė kata, en-bu, fuku-go) ir Benas Mockus (individuali kata, komandinė kata, en-bu).

Visi 25 sportininkai į Prahą išskrenda trečiadienį.

“Tai gausiausia mūsų delegacija per visą istorija, – sakė Lietuvos tradicinės karatė asociacijos (LTKA) prezidentas ir rinktinės treneris Giedrius Dranevičius. – Pastaraisiais metais pavyko išugdyti gana nemažą būrį didelio meistriškumo sportininkų, jie įveikė atranką ir pateko į Lietuvos rinktinę. Komandoje dominuoja jauni sportininkai, kurie dar stokoja tokio lygio varžybų patirties, tačiau ši rinktinė pasirengusi tikrai puikiai. Lyginant su praėjusiais metais, rinktinė paaugo visa galva”.

Pasak LTKA vadovo, visi sportininkai turi daug ambicijų, todėl galima tikėtis nemažo medalių derliaus.

“Pasirengimas šiais metais vyko labai sklandžiai, sportininkams pavyko išvengti traumų, dirbome labai sistemingai, – pasakojo G. Dranevičius. – Rinktinės nariai šiais metais turėjo labai daug bendrų treniruočių, tad pasirengimas vyko ne tik klubuose. Bendros treniruotės su aukšto lygio partneriais, techninių – taktinių klaidų analizė ir taisymas leido šių metų rinktinei gerai pasirengti čempionatui. Kiekvienas rinktinės narys viduje yra nusiteikęs kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Man, kaip rinktinės treneriui, svarbiausia yra sportininkų progresas, kuris vyko viso pasirengimo metu. Kai matau sportininkus augančius ir tobulėjančius ne tik fiziškai, bet ir kaip asmenybes, manau, rezultatas jau būna pasiektas. Turime nemažai sportininkų, iš kurių tikimės medalių. Pretendentais į apdovanojimus galima būtų vadinti pusę rinktinės. Tačiau, kaip minėjau anksčiau, svarbiausia tradicinės karatė kelyje ne medaliai, o kuo mes tampame siekdami jų”.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: