Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Indijos vyriausybė ruošiasi išduoti rekordinį skaičių – tris tūkstančius vizų Pakistano kriketo gerbėjams, kurie turėtų atvykti į šalį stebėti kitą mėnesį prasidedančių varžybų, pranešė šaltinis.

“Su džiaugsmu priimsime 3 tūkst. Pakistano kriketo sirgalių, kurie atvyks į rungtynes. Tai pirmas toks atvejis, kai mes nusprendėme išduoti tokį didelį skaičių vizų vienu kartu”, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Indija nuo gruodžio 25 dienos penkis kartus priims Pakistano komandą; pirmosios varžybos vyks Bangalore. Taip pat numatomi komandų susitikimai Ahmedabade, Čenajuje, Kalkutoje ir Delyje, kur sausio 6 dieną vyks paskutinės varžybos.

“Tūkstantis pakistaniečių galės žiūrėti rungtynes Delyje ir dar po penkis šimtus bus įleista į kitas rungtynes”, – sakė pareigūnas.

“BCCI (Indijos kriketo tarybai) bus pateiktos visos būtinos instrukcijos, kad būtų pagreitintas vizų išdavimo procesas”, – pridūrė jis.

Indijos ir Pakistano komandos Indijoje nesivaržė nuo 2007 metų, kai pakistaniečiai paskutinį kartą lankėsi Indijoje; nes po kovotojų iš Pakistano išpuolio Mumbajuje 2008 metais šių šalių kriketininkų tarpusavio ryšiai nutrūko.

Abi šalys, kuriose šis sportas yra labai populiarus, nuo nepriklausomybės paskelbimo 1947 metais tarpusavyje kariavo tris karus.

Vis tik po 2007 metų Indijos ir Pakistano kriketo komandos buvo susitikusios užsienio turnyruose, o pernai abi žaidė pasaulio taurės pusfinalio varžybose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: