© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sekmadienio naktį Lietuvos laiku, pasaulio futbolo čempionate įvyko dar dvejos rungtynės, kuriose susitiko Anglija- Italija ir Dramblio Kaulo Krantas- Japonija.

Šios rungtynės suteikė žiūrovams galimybę pamatyti gražų futbolą ir po įnirtingų kovų pergales šventė Italija 2-1 bei Dramblio kaulo krantas 2-1.

Anglija-Italija

3-iąją rungtynių minutę Anglijos rinktinės žaidėjas R. Sterlingas pavojingai smūgiavo į Italijos vartus, tačiau kamuolys pataikė į vartų tinklo išorinę pusę. Vėliau laimę išbandė ir J. Hendersonas ir galingu smūgiu tikėjosi įveikti S. Sirigu, bet jam nepavyko.

Tolimesnių mačo minučių metu Italijos rinktinė surengė kelias atakas Anglijos vartų link, tačiau pralaužti italų gynybos nepasisekė.

Praėjus 30 rungtynių minučių atrodė, kad įvarčių šiame kėlinyje išvysti neteks. Bet 35-ąją minutę C.Marchisio paleidęs tolimą ir tikslų smūgį pelnė Italams pirmąjį įvartį.

Italijos ramybė truko neilgai ir jau 37-ąją minutę, po W. Rooney perdavimo, puikų smūgį atliko D. Sturridge, taip išlygindamas rezultatą 1-1.

Per pridėtą pirmo kėlinio laiką M. Balotelli turėjo progą išvesti savo komandą į priekį, kai Anglijos vartininkas išbėgo iš vartų, tačiau kamuoliui kirsti tuščių vartų liniją sutrukdė gynėjas P. Jagielka.

Antrojo kėlinio pradžioje S. Sirigu atlaikė galingą D. Sturridge smūgį. 50-ąją minutę Italija atsakė į šį  išpuolį ir M. Balotellio galva pasiųstas kamuolys antrą kartą nuginklavo J. Hartą.

Tolimesnių rungtynių metu abi rinktinės žaidė puikų futbolą ir turėjo ne vieną progą įmušti įvarčius. Per pridėtą laiką A. Pirlo pataikė į vartų skersinį, o Anglijos rinktinei išlyginti rezultato taip ir nepavyko. Rungtynės baigėsi 2-1 ir Italija šventė pergalę.

Rezultatas:

Anglija 1 – 2 Italija

35‘ [0 – 1] Claudio Marchisio

37‘ [1 – 1] Daniel Sturridge

50‘ [1 – 2] Mario Balotelli

Dramblio Kaulo Krantas- Japonija

Rungtynių pirmosiomis minutėmis agresyvesni buvo Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai ir atlikinėjo tolimus perdavimus į Japonijos rinktinės aikštelės pusę. Japonija nepasidavė ir puikiai gynėsi.

Sudėtingą progą išnaudojęs K. Honda jau 16-ąją minutę atliko puikų smūgį į DKK viršutinį vartų kampą.

21-ąją minutę antrą puikią progą pelnyti įvartį susikūrė Japonijos komanda, kai A. Uchida tiksliai smūgiavo į vartus, bet B. Barry pavyko šį smūgį atlaikyti.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos DKK rinktinei pavyko surengti kelias pavojingas atakas į Japonijos vartus, tačiau pelnyti įvarčių nepasisekė.

Antrojo kėlinio pradžioje aktyvesni buvo azijiečiai. 50-ąją minutę M. Hasebe atliko netikslų smūgį ir išvysti įvarčio nepavyko.

58-ąją minutę antrame kėlinyje Y. Toure atliko reidą į varžovų baudos aikštelę, kurioje buvo pargriautas, tačiau teisėjai 11 metrų baudinio skirti nesiryžo.

64-ąją minutę S. Aurier perduotą kamuolį tiksliai išnaudojo W. Bony smūgiu galva pasiųsdamas jį į vartus. Taip rezultatas buvo išlygintas 1-1.

Netrukus DKK futbolininkui Gervinho, po S. Auriero perdavimo, pavyko pelnyti antrąjį įvartį ir rezultatą paversti 2-1.

Po 80-os minutės kelis smūgius atliko D. Drogba, deja  nesėkmingai. Daugiau įvarčių pelnyti šiame mače nepavyko nei vienai nei kitai komandai, tad pasibaigus rungtynių laikui pergalę šventė DKK rinktinė.

Rezultatas

DKK 2 – 1 Japonija

16‘ [0 – 1] Keisuke Honda

64‘ [1 – 1] Wilfried Bony

66‘ [2 – 1] Gervinho

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: