CEV nuotr.

Lietuvos čempionė Kauno „Kauno-VDU“ komanda iškovojo kelialapį į antrąjį Europos tinklinio konfederacijos (CEV) moterų Iššūkio taurės turnyro etapą.

Antrą kartą Europos turnyre savo jėgas išbandančios kaunietės trečiadienį vykusiose atsakomosiose pirmojo etapo (1/32 finalo) rungtynėse išvykoje 3-0 (27:25, 25:14, 27:25) nugalėjo „SOK Mostar“ (Bosnija ir Hercegovina) ekipą.

Nors Kauno klubas nepralaimėjo nei vieno seto, pergalė nebuvo lengva. Pirmajame sete šeimininkės pirmavo 22:19 ir tik po didelių pastangų kaunietėms pavyko išlyginti rezultatą, o vėliau ir laimėti setą. Po to įsižaidusios „Kauno-VDU“ tinklininkės užtikrintai laimėjo antrą setą ir užsitikrino patekimą į kitą etapą.

Trečiajame sete jau buvo ramiau ir bosnės stengėsi savo žiūrovams padovanoti bent vieną laimėtą setą. Vis tiek seto pabaigoje Vidos Makauskienės treniruojama Kauno ekipa vėl buvo stipresnė.

Video:

Nugalėtojoms 17 taškų pelnė Viltė Bogdanovič. Ji vėl buvo pripažinta geriausia rungtynių žaidėja. 13 taškų Kauno ekipoje surinko Ida Marija Savukynaitė, 9 – Viktorija Dudkina, 8 – Gabija Kasperavičiūtė, 4 – Karolina Pravdinskaitė, 3 – Ugnė Lokytė, 2 – Vaiva Valionytė, 1 – Eglė Makauskaitė.

Šeimininkių gretose rezultatyviausiai žaidė Marija Čurak (14 tšk.).

Pirmąsias rungtynes taip pat išvykoje antradienį kaunietės laimėjo 3-0 (25:20, 25:23, 25:21).

Antrajame CEV Iššūkio taurės etape „Kaunas-VDU“ žais su pajėgia Bursos „Nilufer Belediyespor“ (Turkija) ekipa. Susitikimai vyks lapkričio mėnesį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: