Bydgoščiuje, Lenkijoje vykstančiame Europos žmonių su negalia lengvosios atletikos čempionate sidabro medalį iškovojo Jonas Spudis. Patyręs lengvaatletis pademonstravo antrą rezultatą F64 negalios klasės ieties metimo rungtyje – 51 metras 4 centimetrai.

Lietuvos atstovas į antrą poziciją išsiveržė jau pirmu metimu, tačiau po antro bandymo jis rikiuotėje smuktelėjo į trečią vietą. Vis tik neilgam. Jau trečiuoju bandymu J. Spudis užfiksavo geriausią savo šio sezono rezultatą – 51 metras 4 centimetrai. Tai garantavo lietuviui sidabro apdovanojimą.

Vis dėlto po varžybų J. Spudis neslėpė paskutiniu bandymu dar tikėjęsis aplenkti ir nugvelbti auksą iš čempionu tapusio ukrainiečio Romano Novako, kuris ietį nuskraidino 52 metrus 33 centimetrus.

„Labai stipriai norėjau, bet gavosi, kad su technika nesusitvarkiau. Šiaip šiandien sektoriuje jaučiausi labai gerai, toks piktas ir užsivedęs, labai norėjau to rezultato“, – sakė Europos vicečempionas.

Klubo „Šiauliai“ sportininkui tai – trečias Europos čempionato medalis karjeroje. 2014 m. jis iškovojo auksą, 2016 m. sidabrą, o 2018 m. liko be apdovanojimo, ketvirtas.

„Smagu sugrįžti ir iškovoti medalį. Man asmeniškai tai labai svarbu“, – neslėpė J. Spudis.

Už J. Spudžio nugaros liko ir bronzą iškovojo prancūzas Felicienas Siapo – 50 metrų 65 centimetrai.

Tai – trečias Lietuvos rinktinės medalis šiame Europos čempionate. Pirmą varžybų dieną aukso medaliu pasipuošė Andrius Skuja, o bronzą iškovojo Kęstutis Skučas.

Trečiadienį Bydgoščiaus stadione startavo dar keturi lietuviai. Ramūnas Rojus, Augustas Vaitaitis ir Eugenijus Vaičaitis pagerino ir asmeninius, ir Lietuvos žmonių su negalia rekordus.

Birželio 1–5  d. vykstančiame Senojo žemyno pirmenybėse Lietuvai iš viso atstovauja šešiolika atletų.

Kitų trečiadienį Europos čempionate startavusių Lietuvos lengvaatlečių rezultatai:

Oksana Dobrovolskaja – diskas (F11klasė) – 4 vieta (29 m 93 cm)

Ramūnas Rojus – ietis (F57 klasė) – 5 vieta (29 m 78 cm)

Augustas Vaitaitis – 400 metrų bėgimas (T38 klasė) – 6 vieta

Eugenijus Vaičaitis – rutulys (F34 klasė) – 9 vieta (8 m 31 cm)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: