© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Puikių rezultatų Dohoje (Katare) vykusiame pasaulio plaukimo 25 m baseine čempionate pasiekusiems geriausiems Lietuvos plaukikams skiriama 100 tūkstančių litų vertės parama. Tokią dovaną Lietuvos plaukimo federacijos atstovams ir šalies plaukikų bendruomenei nutarė įteikti verslininkas Jonas Garbaravičius, kuris šiomis dienomis stebėjo mūsų šalies plaukikų startus Dohoje.

“Jau ne pirmus metus kartu su šeima esame tarsi Lietuvos plaukikų komandos nariai, palaikantys mūsų sportininkus iš žiūrovų tribūnos per svarbiausias varžybas. Nuolat bendraudami su pačiais sportininkais ir su federacijos atstovais, puikiai žinome, kad sėkmingas pasirengimas tarptautinėms varžyboms priklauso ne tik nuo sportininkų, bet ir nuo pasirengimo sąlygų. Todėl nutarėme ir šį kartą prisidėti prie šių sąlygų gerinimo”, – sako šiuo metu verslą Londone plėtojantis J.Garbaravičius.

Pasak pranešimo, paramos lėšos bus pervestos į Lietuvos plaukimo federacijos sąskaitą ir galės būti naudojamos šalies plaukikų pasirengimui kitoms tarptautinėms varžyboms ir artėjančioms vasaros olimpinėms žaidynėms, kurios 2016 metais vyks Brazilijoje.

J.Garbaravičius Lietuvos plaukimo federaciją ir šalies plaukikus remia jau kelerius metus.

“Verslo rėmėjų lėšos sudaro apie 20 proc. Lietuvos plaukimo federacijos biudžeto pajamų. Šiuo metu Jonas Garbaravičius yra didžiausias LPF rėmėjas. Jis ženkliai padeda mums siekti pagrindinių tikslų – ne tik ugdyti plaukikų meistriškumą, bet ir mokyti vaikus plaukti, plėtoti infrastruktūrą”, – sako Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas.

Lietuvos plaukimo rinktinė Dohoje iškovojo du medalius (aukso ir sidabro – R.Meilutytė), pagerino 2 pasaulio čempionatų, 1 Europos ir 9 Lietuvos rekordus. Galutinėje medalių lentelėje Lietuva 16-ąją vietą pasidalijo su Jamaika, aplenkusi tokias plaukikais garsėjančias valstybes kaip Didžioji Britanija ir Kinija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: