© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ atsakomajame mūšyje šiandien gali paaiškėti pirmasis 2013-2014 metų BEKO-LKL čempionato finalo dalyvis, o ketvirtadienį kovą dėl bilieto į auksines kovas pradės antroji pusfinalio pora – Prienų „TonyBet“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Gegužės 12 diena
19.00 Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“

Gegužės 14 diena (jei reikės)
19.00 Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Kauno „Žalgiris“ – per žingsnį nuo istorinės nesėkmės. Jei šiandien kauniečiai savo aikštėje nenugalės principinių varžovų iš sostinės, pirmą kartą istorijoje nepateks į BEKO LKL finalą. Be abejo, „Žalgirio“ žaidėjai ir treneriai stengsis to išvengti iš visų jėgų. Iš paskutiniųjų jiems kovoti padės ir aistruoliai, kurie šiandien turėtų užpildyti „Žalgirio areną“ iki paskutiniosios vietos.

Pirmosios rungtynės Vilniuje vyko labai atkakliai, todėl abiejų komandų treneriams prieš atsakomąjį mačą turėjo kilti daug klausimų, į kuriuos reikėjo kuo greičiau atsakyti.

Ar Gintaras Krapikas per savaitgalį sugalvojo būdą, kaip išlaisvinti savo pavojingiausią ginklą – Justiną Dentmoną – iš „Lietuvos ryto“ gynybos gniaužtų? Ar pavyks atakas pradėti taip, kad gynėjai neturėtų varytis kamuolio spaudžiami ir rizikuodami jį prarasti prie vidurio linijos? Ar priimtas sprendimas, kuriuo įžaidėju – Šarūnu Jasikevičiumi ar Vyteniu Čižausku – pasitikėti labiau? Ar bus parengtas specialus planas, kaip stabdyti Darių Songailą? Ar Dainius Adomaitis turėtų ir Kaune rizikuoti leisti mesti tritaškius Tadui Klimavičiui ir Pauliui Jankūnui? Ar ir vėl reikia taip agresyviai spausti J. Dentmoną, tikintis, kad tai pasiteisint per antras rungtynes iš eilės?

Atsakymus į šiuos klausimus sužinosime jau šį vakarą. 19 valandą – rungtynės, kurių negalima praleisti!

Gegužės 15 diena
18.30 Prienų „TonyBet“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Gegužės 18 diena
15.00 Klaipėdos „Neptūnas“ – Prienų „TonyBet“

Gegužės 20 diena (jei reikės)
18.45 Prienų „TonyBet“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Prienų ir Klaipėdos komandos sulaukė istorinio šanso prasimušti į BEKO LKL finalą ir abi trokšta juo pasinaudoti. Be to, viena kitą puikiai pažįstančios komandos turi ir senų sąskaitų. Prieš metus būtent klaipėdiečiai mažajame finale įveikė Prienų komandą ir neleido jai trečią kartą iš eilės užimti trečiąją vietą elitinėje šalies lygoje.

„Neptūnas“ šį sezoną vadinamas namų komanda. Šią etiketę patvirtina ir ketvirtfinalio serija su „Šiauliais“. Uostamiesčio ekipa sunkiai laimėjo pirmąsias rungtynes namie, Šiauliuose buvo sutriuškinta net 66:95, tačiau savo arenoje ir vėl iškovojo pergalę. Ar galios šie dėsniai ir pusfinalyje? Prieš metus klaipėdiečiai lemiamą mažojo finalo serijos mačą laimėjo būtent Prienuose, tad pergalės skonį šioje arenoje žino ir yra pasirengę šį sezoną ją vėl užkariauti.

Tiesa, reguliariajame sezone Kazio Maksvyčio auklėtiniams nepavyko nugalėti „TonyBet“ nė karto. Prienuose šeimininkai laimėjo 71:63, o Klaipėdoje paskutinę reguliariojo sezono dieną „TonyBet“ šventė pergalę rezultatu 83:81.

Įdomu, kad pastarąją pergalę prieniškiai iškovojo turėdami tokį pat ribotą žaidėjų skaičių, koks buvo ketvirtfinalio serijoje su Utenos „Juventus“. Klaipėdoje rungtynes tik nuo atsarginių žaidėjų suolelio galėjo stebėti Gintaras Kadžiulis, Paulius Ivanauskas ir Arvydas Šikšnius, bet laimėti tai nesutrukdė.

Prieš pusfinalį „TonyBet“ sąjungininku tapo laikas. Prienų ekipa nugalėjo „Juventus“ per dvejas rungtynes ir nuo gegužės 8-osios galėjo gydytis traumas bei kryptingai rengtis pusfinaliui. „Neptūnas“ itin sunkią seriją su „Šiauliais“ užbaigė tik sekmadienį, todėl Prienų krepšininkai pusfinalį pradės gerokai šviežesni.

Savaitės derinys

Šį kartą atidžiau pažvelgėme į pirmojo pusfinalio mačo Vilniuje gražiausią epizodą. Jo metu V. Čižauskas perdavė kamuolį T. Klimavičiui, o šis pelnė taškus „alley-oop“ stiliumi.

1. Derinys prasidėjo dar tuomet, kai kamuolys buvo Roberto Javtoko rankose. Svarbiausi veikiantys asmenys – T. Klimavičius ir Š. Jasikevičius – jau buvo užėmę reikiamas pozicijas.

2. Kai V. Čižauskas gavo kamuolį iš R. Javtoko, Š. Jasikevičius pribėgo prie T. Klimavičių dengusio Stevano Jelovaco ir užtvėrė jam kelią krepšio link.

3. Pasinaudodamas šia užtvara T. Klimavičius spurtavo krepšio link. Renaldas Seibutis šio veiksmo nepastebėjo, todėl „Žalgirio“ puolėjas liko visiškai laisvas.

4. V. Čižauskas akimirksniu pasiuntė „balioną“ krepšio link, o T. Klimavičius pasimėgaudamas pelnė du taškus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: