© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Gynėjas Šarūnas Jasikevičius yra iškovojęs kiekvienos šalies, kurioje rungtyniavo, krepšinio taurę. Išskyrus gimtąją Lietuvą ir JAV, kurioje tokios varžybos nevyksta.

Ateinantį savaitgalį krepšininkas galės tą spragą užpildyti, kai su Kauno “Žalgiriu” Panevėžyje kausis DNB LKF taurės finalo ketverte.

“Kasmet žaidi dėl trijų titulų. Šįmet ULEB Eurolygos jau nelaimėsime, lieka du – LKL čempionų žiedai ir LKF taurė. Motyvacijos to siekti netrūksta. Kad ir koks prastas šis sezonas, titulas yra titulas”, – sako neseniai 38-ąjį gimtadienį atšventęs krepšininkas.

Š.Jasikevičius įsitikinęs, kad DNB LKF taurės finale turėtų susitikti principiniai varžovai “Žalgiris” ir Vilniaus “Lietuvos rytas”, kurio garbę veteranas yra gynęs.

“Ir mes, ir “Lietuvos rytas” pusfinalius pradėsime kaip favoritai, tačiau tai nieko nereiškia. Mes turėsime įrodyti, kad esame stipresni už Prienų “TonyBet”, o vilniečiai – už Klaipėdos “Neptūną”. Čia dar visko gali būti”, – sako daugybę įvairių varžybų titulų turintis krepšininkas.

Kauno “Žalgirio” pakeliui į finalą laukia emocingojo Virginijaus Šeškaus auklėtiniai. Šį sezoną varžovai jau yra pasidaliję po vieną pergalę vieni prieš kitus. “TonyBet” pernai gruodį namie parklupdė “Žalgirį” 101:83, o kauniečiai šįmet sausį “Žalgirio” arenoje įveikė Prienų klubą 84:71.

“Didžiausia Prienų krepšininkų keliama grėsmė – jų žaidimo stilius, “maža” sudėtis. Jie – daug kam neparankūs, visi sugeba pataikyti tritaškius”, – svarsto Š.Jasikevičius.

Pasak jo, apskritai Lietuvoje žaidžiančių komandų lygis per pastaruosius trejus-ketverius metus pakilo.

“Kai pastarąjį kartą žaidžiau Lietuvoje prieš ketverius metus, LKL čempionatas nebuvo toks stiprus. Dabar yra 5-6 komandos, su kuriomis reikia kautis. Rungtyniaujama įspūdingose arenose, lygis kyla”, – sako 2003 metų Europos čempionas.

DNB LKF taurės finalo ketverto organizatoriai taip pat pabrėžia didžiulį susidomėjimą kova dėl pirmojo šio sezono titulo. Pasak jų, bilietų į Panevėžio “Cido” areną, kurioje kovo 29-30 dienomis vyks finalo ketvertas, sparčiai mažėja.

Šįmet DNB LKF vyrų taurės finalo ketvertas rengiamas drauge su DNB LKF moterų taurės finalu, Lietuvos moksleivių žvaigždžių diena. Žiūrovų taip pat laukia parodos ir įvairios pramogos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: