© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą mūsų laiku „Corinthias Arena“ stadione San Paule buvo sužaistos pirmosios 2014metų  pasaulio futbolo čempionato rungtynės tarp Brazilijos ir Kroatijos.

Nors Brazilijos rinktinė buvo laikoma favorite šiame mače, tik po sunkios kovos su kroatais jai pavyko išplėšti pergalę. 3-1 rezultatu įveikta Kroatija suteikė džiaugsmo ne tik brazilų sirgaliams,bet ir leido sėkmingai startuoti čempionate Brazilijos rinktinei.

Burtai lėmė, kad kamuolys pirmiausiai atiteko Kroatijos rinktinei, tačiau ši ilgai jo neišsaugojo ir Brazilija jį greitai perėmė. Vis dėl to pirmąjį smūgį šalia vartų atliko kroatas Mateo Kovačičius. Brazilams pavyko kontroliuoti kamuolį ilgiau, bet Kroatija nesutriko ir toliau gynėsi laukdama progos kontraatakai. Jau 7-ąją minutę Ivica Oličius atliko smūgį galva, po kurio kamuolys praskriejo šalia vartų virpsto, taip priversdamas Kroatijos rinktinės sirgalius pakilti iš vietos. Toks atkaklus kroatų žaidimas davė vaisių. 11-ąją rungtynių minutę N. Jelavičiui nepataikius į skersuotą kamuolį, į savus vartus įsimušė Brazilijos gynėjas Marcelo. Tuomet kroatai ir toliau bandė spausti brazilus, kurie atrodė buvo per daug atsipalaidavę ir nesitikėjo tokio priešininkų žaidimo.

21-ą rungtynių minutę brazilas Paulinho smūgiavo į vartus, tačiau kroatų vartininkas smūgį atrėmė. Netrukus po minutės surengus dar vieną išpuolį, Oscaro smūgis buvo atremtas vartininko S. Pletikoso.

Pirmąją geltonąją kortelę šiame mače užsidirbo Neymaras 27-ąją minutę, kai trenkė L. Modričiui.

29-ąją minutę N. Jelavičiaus smūgiuotą kamuolį atlaikė brazilų vartininkas J. Cesaras. Iškart po to sekė brazilų ataka, pasibaigusi sėkmingu Neymaro įvarčiu, kuris išlygino rungtynių rezultatą. Pirmojo kėlinio pabaigoje brazilai spaudė savo varžovus, tačiau daugiau įvarčių pelnyta nebuvo.

Antrasis kėlinys prasidėjo su kur kas didesniu Brazilijos aktyvumu, bet kroatai sugebėjo puikiai apsigint. 61-ąją minutę įvyko pirmasis keitimas Kroatijos rinktinėje, vietoj M. Kovavičiaus į aikštę išėjo M. Brozovičius. Po kelių minučių Brazilijos komandoje taip pat atliktas keitimas, Paulinho pakeitė Hernanesas. Neymarui 66-ą minutę perėmus kamuolį jį sustabdė V. Čorluka su pražanga, kuriam buvo skirta geltona kortelė. Baudos smūgį atlikti bandė D. Alvesas, tačiau jo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų. 68-ą minutę buvo pakeistas Hulkas į kitą puolėją Bernardą. 69-ąją minutę buvo paskirtas vienuolikos metrų baudinys į kroatų vartus, D. Lovrenui gavus geltoną kortelę. Šį baudinį sėkmingai realizavo Neymaras ir taip Brazilija išsiveržė į priekį. Tai buvo antrasis Neymaro pelnytas įvartis šiame čempionate.

Per pridėtą laiką paskutinį įvartį rungtynėse pelnė Oscaras, taip galutinai palaidojęs kroatų viltis pelnyti bent tašką šiose rungtynėse.

Rezultatas:

  • Brazilija 3 – 1 Kroatija
  • 11‘ [0 – 1] Marcelo (į savus vartus)
  • 29‘ [1 – 1] Neymar
  • 71‘ [2 – 1] Neymar (11 m)
  • 90′ [3 – 1] Oscar
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: