O. Baleišytė (G. Bagdono nuotr.)

Tarptautinės dviračių sporto federacijos (UCI) dviračių treko Čempionų lygos inauguraciniame sezone Lietuva turės net tris atstovus. Prie Simonos Krupeckaitės ir Vasilijaus Lendelio jungiasi perspektyvioji dviratininkė Olivija Baleišytė. 23 m. panevėžietei kvietimas į prestižines dviračių treko lenktynes, kurių antras etapas lapkričio 27 d. įvyks Panevėžio „Cido“ arenoje, įteiktas po sėkmingo pasirodymo pasaulio dviračių treko čempionate.

Naujo formato varžybų organizatoriai vieną iš dviejų likusių vardinių kvietimų įteikė O. Baleišytei, kuri solidžiai pasirodė Prancūzijos Rubė mieste vykusiame pasaulio dviračių treko čempionate. Jame perspektyvi trenerio Dmitrijaus Leopoldo auklėtinė iš visos Lietuvos dviračių treko rinktinės pademonstravo geriausius rezultatus: lietuvė skreče užėmė aukštą ketvirtą vietą, daugiakovėje (omniume) liko aštunta, tempo lenktynėse – devinta, o atkrintamosiose lenktynėse – septinta.  Europos čempionate sportininkė taip pat nudžiugino pasirodymais: omniume užimta 5 vieta, o grupinėse lenktynėse – aukšta ketvirta vieta. Užtikrinti pasirodymai čempionatuose O. Baleišytei garantavo vietą tarp 72 UCI dviračių treko Čempionų lygos dalyvių, tarp kurių pasaulio, olimpiniai čempionai. Jau anksčiau vardinius kvietimus gavo S. Krupeckaitė ir V. Lendelis, kuris pasaulio čempionato keirino rungtyje liko 17-iktas, o sprinto – 24-as.

„Labai džiaugiuosi šiuo kvietimu ir galimybe prisijungti prie Simonos ir Vasilijaus. Nekantrauju vėl važiuoti treke su geriausiais pasaulyje, o naujo turnyro koncepcija su šou elementais yra iš tiesų įspūdinga“, – džiaugėsi panevėžietė O. Baleišytė.

S. Krupeckaitė

Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinio sekretoriaus Stasio Petrausko teigimu, UCI dviračių treko Čempionų lygos parodytas dėmesys Lietuvos dviračių trekui rodo jo potencialą ir stiprią mokyklą.

„Labai džiaugiamės trečiuoju kvietimu. Turėti net tris atstovus tokio lygio turnyre – tai didelis įvertinimas ir parodymas, kad mūsų šalies dviračių treko mokykla yra itin stipri. Tai yra mums paskata dirbti toliau ir vystyti treko discipliną šalyje“, – teigė S. Petrauskas.

Likę 48 netrukus startuosiančio turnyro dalyviai paaiškės netrukus, įvertinus jų pasirodymus pasaulio čempionate. Pirmas UCI dviračių treko Čempionų lygos etapas lapkričio 6 d. startuos Maljorkoje, tuomet lapkričio 27 d. persikels į Panevėžį. Likę etapai bus surengti Londone (gruodžio 3-4 d.), o finalinis etapas įvyks Tel Avive (gruodžio 11 d.).

Pusės milijono prizinį fondą išsidalinsiantys sportininkai (36 vyrai ir 36 moterys) dalyvaus keturiose žiūrovų akiai patraukliausiose dviračių treko rungtyse: sprinte, kerine, skreče ir eliminavimo rungtyje. Pirmą kartą organizuojamame turnyre, kurį prie televizijos ekranų galės stebėti 150 mln. žiūrovų, įspūdingą sportinę dramą papildys specialieji vaizdo, garso efektai ir naujausios technologijos. „Eurosport Events“ į kiekvieną miestą, kur bus rengiamas varžybų etapas, atveš po 50 tonų įrangos: garso ir šviesų sistemas, 280 m. ilgio LED ekraną, kuris apjuos visą treką. Žiūrovams arenose interaktyviai bus pateikiama naujausia statistika, dviratininkų rezultatai, kurie eis tiesiai iš ant dviračių esančių specialių daviklių.

UCI dviračių Čempionų lyga (angl. UCI Champions League) – intriguojančios, naujos kartos prestižinės dviračių treko varžybos su šou elementais, kuriose dėl pusės milijono prizinio fondo varžysis geriausi pasaulio treko atletai, o žiūrovai mėgausis specialiais garso, šviesų efektais bei unikalia naujo formato renginio patirtimi. Lapkričio 27 d. treko Čempionų lygos varžybų aistras galės išvysti ir Lietuvos sporto mėgėjai, mat antras iš penkių naujo formato varžybų etapų bus surengtas vienintelėje Baltijos šalyse olimpinio standarto dviračių treką turinčioje Panevėžio „Cido“ arenoje, bilietus į renginį platina tiketa.lt.  Lapkričio-gruodžio mėn. penkiuose Čempionų lygos etapuose, kurie be Panevėžio vyks Maljorkoje, Londone ir Tel Avive, 72 tituluočiausi treko sportininkai, tarp kurių ir pasaulio rekordininkė, čempionė S. Krupeckaitė, 2020 m. Europos čempionato bronzos medalininkas V. Lendelis ir perspektyvioji O. Baleišytė kovos dėl įskaitinių taškų treko sprinto ir ištvermės kategorijose. Čempionais taps ir prizinį fondą susižers visuose etapuose daugiausiai taškų surinkę dviratininkai (-ės). Planuojama, kad novatoriško formato varžybos prie TV ekranų sutrauks daugiau nei 150 mln. žiūrovų visame pasaulyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: