Organizatorių nuotr.

Vakar ištraukus „US Open“ turnyro burtus paaiškėjo, jog pirmuoju Ričardo Berankio varžovu prestižinėse JAV pirmenybėse tapo 46-oji pasaulio raketė, portugalas Joao Sousa. Su juo lietuvis teniso kortuose susitiks jau ateinantį pirmadienį. R. Berankis „Us Open“ turnyre dalyvaus trečią kartą savo karjeroje, o geriausias iki šiol pasiektas lietuvio rezultatas – antrasis etapas. Ar šiemet pavyks Ričardui pagerinti savo pasiekimą?

Atvirosios JAV pirmenybės žaidžiamos ant kietos dangos, o šiemet R. Berankis ant jos žaidė daugiausiai – net 19 mačų, iš kurių laimėjo vienuolika. Tuo tarpu jo priešininkas ant kietos dangos iš viso žaidė 12-a ir laimėjo vos 4-is kartus. Iš viso lietuvis šį sezoną laimėjo pusę iš žaistų 44-ių mačų, o portugalas – 27-is iš 52-ių.

Portugalas prieš R. Berankį turi nemenką ūgio persvarą, kuri gali padėti jam geriau atlikti stiprius padavimus. Vis dėlto, Didžiojo kirčio turnyruose abiems žaidėjams sekėsi panašiai: abu tenisininkai pasiekė tik pirmą etapą Prancūzijos pirmenybėse ir antrą Vimbldone, o atvirosiose Australijos pirmenybėse geriau žaidė J. Sousa, pasiekęs trečiąjį etapą. Tuo tarpus R. Berankis šiame turnyre įveikė tik vieną varžovą.

Šiems tenisinininkams savo karjeroje dar neteko žaisti vienas prieš kitą, o statistiniai rodikliai taip pat nenurodo stiprios vieno iš žaidėjų persvaros. Galima manyti, kad pirmasis Ričardo Berankio varžovas – lygiavertis, kurį lietuvis tikrai gali įveikti ir žengti į antrąjį „Us Open“ etapą. Lažybų bendrovės taip pat prognozuoja mūsiškio pergalę, tačiau tik po labai atkaklios kovos.

Žinoma, R. Berankui laimėjus šį mačą tolimesnė sėkmė pirmenybėse labai stipriai priklausys nuo kitų varžovų. Šįmet geriausias 78-osios pasaulio raketės pasiekimas – antra vieta „Recanati challenger“ turnyre Italijoje, kur R. Berankis tik finale nusileido Mirza Basicui.

Poroje su Teimurazu Gabašviliu lietuvis taip pat žais ir dvejetų varžybose. Prieš ką jiedu varžysis dar nėra aišku – burtai bus traukiami pirmąją turnyro savaitę. Šiais metais T. Gabašvilio ir R. Berankio duetas laimėjo Hiustone vykusį ATP 250 serijos turnyrą, o Vankuveryje pasiekė pusfinalį.

Nors vienetų varžybose čempionu šįmet R. Berankis dar nėra tapęs, prestižinėse JAV pirmenybėse lietuvis turi tvirtą galimybę nukeliauti bent jau į antrąjį raundą, o galbūt net ir pagerinti savo pasiekimą ir iškopti trečiąjį turnyro etapą.

Lietuvos teniso gerbėjai geriausio šalies tenisininko pasirodymą „US Open“ turnyre, kaip ir visus kitus atvirųjų JAV teniso pirmenybių mačus, galės tiesiogiai stebėti lažybų bendrovės TonyBet puslapyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: