© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Penktadienio vakarą įvyko antrosios pasaulio futbolo čempionato A grupės rungtynės tarp Meksikos ir Kamerūno. Rezultatu 1-0 pergalę švenčia Meksikos rinktinė ir patenka į atkrintamųjų etapą.

Galbūt prie pergalės prisidėjo tai, kad meksikiečiams pirmiems atiteko kamuolys. Jau 11-ą rungtynių minutę į Kamerūno komandos vartus kamuolį pasiuntė Giovani dos Santosas, tačiau buvo užfiksuota nuošalė ir įvartis nebuvo įskaitytas. Po kelių minučių susikaupę  kamerūniečiai atrodo pradėjo žaisti ir dažnai buvo meksikiečių aikštės pusėje, bet įvarčių pasibaigusių atakų sukurti nepavyko.

Meksikiečius išgelbėjo vartų virpstas, kuomet Benoitas Assou-Ekotto perdavimas Samueliui Eto‘o pasibaigė smūgiu.

29-ą minutę meksikietis G. dos Santosas vėl paleido kamuolį taikliai į vartus, tačiau teisėjai čia ir vėl įžvelgė pražangą.

Lyjant smarkiam lietui kėlinio pabaigoje meksikiečiai spaudė Kamerūno rinktinę. Oribe Peralto išbėgus vienas prieš vieną su vartininku nepavyko pasinaudoti proga ir padaryti rezultatą 1-0, jo smūgį priešininkų vartininkas atrėmė, įvartis pelnytas nebuvo ir pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis 0-0.

Kaip ir buvo tikėtasi, optimistiškai ir kovai nusiteikę žaidėjai aikštės viduryje užvirė rimtą kovą ir teisėjams teko fiksuoti pražangą po pražangos.

58-ąją minutę  B.Assou-Ekotto atliktas baudinio smūgis pasibaigė rikošetu ir pakeitęs krypti tik per plauką neatsidūrė meksikiečių saugomuose vartuose.

61-ąją minutę meksikiečių surengta greita ataka baigėsi sėkmingu O. Peralta įvarčiu. Po šio įvarčio Kamerūno komanda ėmė stipriau spausti oponentus, tačiau šie savo ruožtu ėmė lėtinti, o tai sutrukdė Afrikos atstovams sukurti vaisingų progų.

Rezultatas:

Meksika 1 – 0 Kamerūnas

61` [1 – 0] Oribe Peralta

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: