© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis Ženevoje vykusiame ATP 250 serijos turnyre patyrė pilvo raumens traumą. Dėl jos nebaigęs dvejetų susitikimo R. Berankis nenukabina nosies ir tikisi, kad šį trauma nesutrukdys jam pasirodyti jau kitą savaitę startuojančiame antrajame šiais metais Didžiojo kirčio serijos turnyre – atvirajame Prancūzijos čempionate.

“Stiprų skausmą pilvo srityje pajutau paduodamas. Iš karto supratau, kad tęsti mačo nebėra prasmės”, – interneto svetainei tennis.lt teigė 24-erių metų 91-oji planetos raketė. – “Iš karto po susitikimo nuskubėjau į klinikas, kur man buvo atliktas magnetinio rezonanso tyrimai. Daktarai sako, kad joks raumuo nėra plyšęs ar įtrūkęs. Tiesiog stiprus patempimas.”

R. Berankis patikino, kad tai ne ta pati vieta, kuri buvo operuota prieš kelis metus.

“Šį kartą skausmas pasireiškė kitoje pusėje. Ir simptomai visiškai kitokie. Tiesą pasakius, kol kas su dakratais į detales nesivėlėme. Tiesiog man pasakė, kad tokios traumos gyja labai įvairiai – vieniems pakanka savaitės, kitiems prireikia ir kelių. Visgi labai tikiuosi, kad šį trauma nesutrukdys man pasirodyti “Roland Garros” teniso aikštyne”, – optimistiškai nusiteikęs liko pajėgiausias šalies tenisininkas.

Tai bus trečiasis R. Berankio bandymas atvirajame Prancūzijos čempionate – 2013 metais jis pralaimėjo pirmajame pagrindinio turnyro vienetų varžybų rate, o praėjusiais metais neįveikė kvalifikacinių varžybų barjero.

Iš viso R. Berankis devynis kartus žaidė Didžiojo kirčio serijos teniso turnyrų pagrindinėse vienetų varžybose. Geriausiai jam sekėsi atvirosiose Australijos pirmenybėse, kuri 2011 ir 2013 metais pavyko iškopti į trečiąjį varžybų ratą (1/16 finalo).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: