Sočio žiemos olimpiados atidarymo dieną interneto milžinės “Google” paieškos sistemos logotipas vaizduoja lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų (LGBT) bendruomenės vaivorykštės spalvų vėliavą, o po ja pateikiama ištrauka iš Olimpinės chartijos, kurioje pasisakoma prieš bet kokią diskriminaciją.

Šis “Google” žingsnis yra akivaizdus iššūkis Rusijos premjero pavaduotojo Dmitrijaus Kozako perspėjimui, kad olimpiados žiūrovai ir atletai nemėgintų propaguoti gėjų teisių.

Vicepremjeras pareiškė, jog tai draudžia Olimpinė chartija ir Rusijos įstatymai, draudžiantys propagandą per sporto renginius.

“Google” paieškos sistemos pradiniame puslapyje po vaivorykštiniu logotipu ir žiemos sporto šakas vaizduojančiais paveikslėliais pateikiama ištrauka iš Olimpinės chartijos: “Žmogus turi teisę sportuoti. Kiekvienas asmuo turi turėti galimybę sportuoti nepatirdamas jokios diskriminacijos ir jausdamas olimpinę dvasią, kuri reikalauja abipusio draugiškumo, solidarumo ir kilnaus elgesio supratimo.”

Spragtelėjus logotipą, atveriamos nuorodos į tinklalapius, susijusias su Olimpine chartija, ir pranešimus apie įvykius, kuriuos “Google” interpretuoja kaip protestą prieš Rusijos pareigūnų vykdomą kampaniją prieš homoseksualumo propagavimą.

“Google” šį savo žingsnį komentuoti atsisakė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: