© sochi2014.com archyvo nuotr

Uždavę klausimą kas yra sportas išgirstume daug skirtingų atsakymų. Vieniems jis kančia, kitiems gyvenimo būdas, tretiems hobis, bet tikriausiai Sočio Olimpinių žaidynių dalyviai pasakytų, kad tai daugiau nei tiesiog pomėgis. Jis tarsi religija ir pats gyvenimas.

Nors sportininko karjera yra labai sunkus darbas, ko gero beveik kiekvienas iš sportininkų dalyvavusių Sočio Olimpinėse žaidynėse, pasakytų, kad visos pastangos, patirti sužalojimai ir traumos buvo vertos to, jog čia atsidurtum ir turėtum galimybę rungtis su stipriausiais ir talentingiausiais pasaulio sportininkais.

Neapsakomai malonų jausmą, būti atrinktiems atstovauti savo šalį, teko pajusti ir 9 sportininkams, kurie sudarė Lietuvos delegaciją – tai buvo didžiausia Lietuvos sportininkų komanda žiemos olimpinėse žaidynėse. Biatlonininko Tomo Kaukėno pasirodymas Sočio olimpiados 20 kilometrų distancijoje rodės lietuviams atneš taip lauktą sėkmę ir sidabro medalį.

Tarp lyderių beveik 40 minučių buvęs lietuvis palūžo ketvirtajame šaudymo ruože. Jis liko 23 vietoje. Kiek liūdnesnių rezultatų pasiekė 21 metų žaidynių debiutantas Vytautas Strolia skiatlono rungtyje, asmeninio sprinto lenktynėse užėmė 70-ąją vietą tarp 86 atletų. Ingrida Ardišauskaitė tarp 76 dalyvių užėmė vos 67 vietą. Mūsų šalies atstovė aplenkė aštuonias sportininkes. Tačiau bene labiausiai dėl nepasiektų taip trokštamų tikslų išgyveno ketveriose olimpinėse žaidynėse dalyvavusi Diana Rasimovičiūtė ir todėl nebežino, ar ruošis jau penktai karjeros olimpiadai. Ji užėmė galutinę 42-ą vietą tarp 78 finišavusių sportininkių.

Galutinėje įskaitoje aukščiausiai iš lietuvių Sočyje pakilo Agnė Sereikaitė. Ji greitojo čiuožimo trumpuoju taku 1500 m lenktynėse buvo 16-ta. Šiek tiek mažesne sėkme džiaugėsi ledo šokėjai Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas užėmę 17-ąją vietą. Juos visą laiką sekė kliūtys. Iš pradžių traumos trukdančios treniruotis, vėliau plyšusios kelnės pasirodymo metu. Tačiau panašios negandos lydėjo ir slidininkę Ievą Januškevičiūtę. Kalnų slidinėjimo varžybų slalomo rungties pirmajame nusileidime pasirodymas baigėsi anksčiau, nei ji tikėjosi. Pasiekti finišą sutrukdė atsisegusi viena slidė. Didžiojo slalomo rungtyje pergalės skonio nepajuto ir žaidynėse debiutavęs 17-metis Rokas Zaveckas užėmęs 63-čiąją vietą tarp 72, abu nusileidimus baigusių kalnų slidininkų. Jauniausias Lietuvos rinktinės narys nebaidė slalomo rungties pirmojo nusileidimo bei pasitraukė iš tolesnės kovos, taip padėdamas tašką Lietuvių pasirodymams Olimpinėse žaidynėse.

Olimpiadoje medaliais pasipuošė 26 šalių atstovai, o be jų liko 62 šalys, tarp kurių ir Lietuva. Labiausiai pasiektais rezultatais džiaugėsi Rusija. Jai pavyko pelnyti net 32 medalius, iš kurių net 12 buvo aukso. Tik vienu auksiniu apdovanojimu rusams nusileido norvegai, savo sąskaitoje turintys 11aukso, 5 sidabro ir 10 bronzos medalių. Kiek mažesnį pasisekimą turėjo Kanada, kuri iš pradžių smarkiai pirmavusi, vėliau krito net į aštuntą vietą, bet galiausiai sugebėjo atsitiesti ir sugrįžo ant trečiojo laiptelio su 9 aukščiausio apdovanojimo medaliais. Įkandin Kanadai seka Jungtinės Amerikos Valstijos ir Nyderlandai, kurie nuo pat pradžių nesitraukė iš pirmojo penketuko.

Nors Sočio Olimpinės žaidynės jau į pabaigą, jų vis dar nepalieka skandalai. Naują juoko bangą sukėlė JAV rogučių sporto atstovės Kate Hansen iš JAV vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip pasislėpusi už viešbučio kambario durų ji filmuoja „vilką“. Tai greičiau buvo ne vilkas. Greičiausiai tai yra mišrūnas – Sibiro haskio, Aliaskos malamuto, vilko. Valkataujantys šunys – vienas iš neatskiriamųjų Sočio olimpinių žaidynių bruožų. Taip pat, pasirodžius visiems olimpiados dalyviams, prasidėjo dopingo skandalai, su kurias susijęs ne vienas sportininkas. Dėl neleistinų medžiagų vartojimo ukrainietė slidininkė Marina Lisogor, kaimynas latvis Pavlovas, taip pat įtariama vokietė biatlonininkės Evi Sachenbacher-Stehle. Tačiau skandalai artėjančių žaidynių uždarymo šventės netemdo ir visi gerai nusiteikę laukia įspūdingų šventės užbaigtuvių pasirodymų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: