© sochi2014.com archyvo nuotr.

2014 metų vasario 13 diena. Sočio Olimpinės žaidynės jau įgavusios pagreitį. Čia varžosi apytiksliai 2500 dalyvių. Kuriems sulig kiekviena diena išdalinama vis daugiau medalių, o iki olimpiados pabaigos lieka vis mažiau laiko.

Reitingo viršuje sutinkame į priekį išsiveržusią Vokietiją, kuri jau pasipuošė net 6 aukso, 1 sidabro ir vienu bronzos medaliu. Kanada pirmąją vietą užleido Vokietijai, o pati puikuojasi ne ką mažiau svarbioje 2 vietoje ir yra jau iskovojusi 10 medalių, tarp kurių 4 aukso, 4 sidabro ir 2 bronzos.

Trečiąją ir ketvirtąją vietas bendroje įskaitoje dalinasi Norvegija, turinti 12 medalių ir Olandija surinkusi 10 medalių. Jas sparčiai vejasi Jungtinės Amerikos Valstijos (9 medaliai), Šveicarija (4medaliai), Rusija (9  medaliai), Austrija (5 medaliai), Slovėnija (4 medaliai) ir Prancūzija (3 medaliai).

Sočio žiemos olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo sportinių porų varžybose aukso ir sidabro medalius iškovojo Rusijos poros. Olimpinių čempionų titulą pirmą kartą iškovojo 27-erių metų Tatjana Volosožar ir 30-metis Maksimas Trankovas. Olimpiniais vicečempionais tapo po trumposios programos treti buvę jauniausieji prizininkai Ksenija Stolbova ir Fiodoras Klimovas. Bronza , kaip ir prieš ketverius metus Vankuveryje, atiteko Vokietijos atstovams Alionai Savčenko ir Robinui Šolkoviui (Robin Szolkowy). Vokietijos čiuožėjai po trumposios programos buvo antri, o laisvojoje programoje užėmė ketvirtąją vietą. Varžybose dalyvavo 20 porų.

24–ąja valstybe iškovojusia medalį tapo kaimynė Latvija, trečiadienį laimėjusi bronzos medalį dviviečių rogučių varžybose. Tačiau ledo ritulio varžybose sekėsi kiek liūdniau. Apmaudžią nesėkmę turnyro starte patyrė Latvijos rinktinė, paskutinėmis sekundėmis nusileidusi Šveicarijos komandai.

Lietuvą sėkmė kolkas aplenkia. Žaidynėse antrą kartą startavusi slidininkė Ingrida Ardišauskaitė, kuri varžėsi 10 km lenktynėse klasikiniu stiliumi liko tarp autsaiderių – užėmė 67-ą vietą tarp 76 dalyvių. Tačiau, bent jau gerėja tarptautiniai santykiai su Rusija. Lietuvos premjero Algirdo Butkevičiaus vizitas į Olimpines žaidynes Sočyje vertinamas teigiamai mūsų šalies interesų naudai. Jau kitą savaitę Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse startuos ir jauniausias Lietuvos olimpinės rinktinės narys – septyniolikmetis Rokas Zaveckas. Jis dalyvaus kalnų slidinėjimo slalomo milžino rungtyje.

Sočio Olimpinės žaidynės jau beveik įpusėjo, tad su nekantrumu laukime kokių staigmenų mums pateiks tolimesnės rungtys ir sportininkai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: