© sochi2014.com archyvo nuotr.

Šiandien Sočyje buvo išdalinti net 8 medalių komplektai. Galėjome stebėti lietuvės pasirodymą bei pagaliau išsiaiškinome kas yra stipriausia akmenslydžio sporto rinktinė. Kaip ir Lietuvoje taip ir Sočyje žiemos beveik nebeliko, tačiau tai netrukdo džiaugtis paskutiniais 2014-ųjų olimpinių žaidynių sporto įvykiais.

Akrobatinio slidinėjimo moterų rungties čempione tapo kanadietė Marielle Thompson, sidabro medaliu pasipuošė taip pat sportininkė iš Kanados Kelsey Serwa, o bronzos medalis atiteko Švedijos atletei Anna Holmlund.

Šiandien buvo užbaigtos ir vyrų akmenslydžio varžybos. Jų nugalėtojais tapo Kanados sportininkai sutriuškinę britus rezultatu 9:3, nors Didžiosios Britanijos rinktine šiose varžybose buvo sutriuškinta, tačiau jie vis tiek gali pasidžiaugti iškovotų sidabro medaliu. Dėl bronzos medalio varžėsi Kinijos ir Švedijos rinktinės, rungtynės pasibaigė švedų naudai, jie kintiečius įveikė rezultatu 4:6.

Moterų kalnų slidinėjimo slalomo rungties olimpine čempione tapo Mikaela Shiffrin iš Jungtinių Amerikos Valstijų,sportininkė trasą įveikė per1:44.54 ir už sidabro laimėtojąMarlies Schild  iš Austirjos buvo greitesnė 0.53 sekundės. Bronzos medaliu taip pat galėjo džiaugtis sportininkė iš Austrijos  Kathrin Zettel. Šiose varžybose dalyvavo ir lietuvė 19-likmetė Ieva Januškevičiūtė, deja sportininkė neįveikė trasos jau pirmuoju bandymu, lietuvė nukrito ir buvo diskvalifikuota iš tolimesnių varžybų.

Biatolono moterų estafetėje triumfavo Ukrainos moterų komandą, laimėtojos trasą įveikė per 1:10:02.5 ir už sidabro laimėtojas ruses buvo greitesnės vos 26.4 sekundės. Bronzos medaliai atiteko Norvegijos sportininkėms.

Greitojo čiuožimo trumpuoju: 500m varžybose triumfavo žaidynių šeimininkas rusas Victor An tai jau antrasis aukso medalis šiose žaidynėse šiam sportininkui, pirmąjį jis iškovojo greitojo čiuožimo varžybose trumpuoju taku:1000m. Šiandien olimpinis čempionas trasą įveikė per 41.312 sekundės. Sidabro medalį iškovojo Dajing Wu iš Kinijos, o bronza atiteko kanadiečiui Charle Cournoyer.

Moterų greitojo čiuožimo trumpuoju taku:1000m varžybose net du medalius iškovojo Pietų Korėjos sportininkės. Vienas iš jų aukso medalis jis atiteko Seunghi Park ji trasą įveikė per 1:30.761 minutę. Sidabro medalį laimėjo kinietė Kexin Fan, o bronzą taip pat laimėjo korėjietė Sukhee Shim.

Medalių kovoje vis dar pirmauja Norvegijos delegacija su iškovotais 10 aukso medalių. Šiandien į pirmaujančiųjų trejetuką pagaliau su grįžo ir Kanada. Iškovoti aukso medaliai akmenslydžio varžybose bei šiandien iškovotas auksas akrobatinio slidinėjimo varžybose Kanadą sugražino į antrąją vietą. Iš viso savo sąskaitoje Kanada turi 8 aukso medalius 10 sidabro medalių bei 5 bronzos. Trečioje vietoje šiandien liko Jungtinės Amerikos Valstijos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: