© sochi2014.com archyvo nuotr.

Praėjus lygiai savaitei nuo Sočio olimpinių žaidynių atidarymo jau yra išdalinti 45 olimpinių medalių komplektai. Kai kurie sportininkai jau baigė 2014-ųjų olimpiada, kai kuriem dar ji tik prasideda. Šiandien tradiciškai buvo sužaista 12 akmenslydžio varžybų, 4 ledo ritulio varžybos B ir C grupėse, bei išdalinta 6 medalių komplektai skirtingose rungtyse. Taip pat šiandien galėjome stebėti ir dviejų lietuvių sportininkų pasirodymus.

Kalnų slidinėjimo vyrų daugiakovės olimpiniu čempionu tapo šveicaras Sndro Villeta, nors po greitojo nusileidimo rungties šveicaras buvo ketvirtas, tačiau slalomo rungties metu naujasis čempionas netik aplenkė po greitojo nusileidimo rungties pirmavusį norvegą Kjetil Jansrud bei ir dar du konkurentus ir išsiveržė į pirmąją vietą. Abi rungtis šveicaras baigė per 2:45,20 minutės, ir už sidabro laimėtoją buvo greitesnis vos 0,34 sekundės. Sidabro medaliu pasipuošė kroatas Ivica Kostelić, o bronza atiteko slidininkui iš Italijos Christof Innerhofer.

Šiandien šveicarų slidininkai rodo puikius rezultatus. Dar vienas šveicaras šiandien iškovojo olimpinį aukso medalį vyrų klasikinėje slidinėjimo rungtyje. Dario Cologna visą trasą įveikė per 38:29,7 minutes ir 28,5 sekundės buvo greitesnis už švedą Johan Olsson, kuriam atsiteko sidabras. Dario Colonga tai jau antrasis aukso medalis šioje olimpiadoje. Brozos medalis šiose varžybose taip pat atiteko sportininkui iš Švedijos Daniel Richardsson. Šiose varžybose dalyvavo ir lietuvis Vytautas Strolis, pastarasis trasą įveikė per 45,8 minutės ir užėmė 70-tą vietą iš 87 septynių trasą užbaigusių sportininkų.

Dar viena Lietuvos sportininkė šiandien stojo į olimpinę kovą moterų biatlono 15 kilometrų asmeninėje rungtyje, deja medalių iškovoti ar užkopti į aukštesnę reitingo vietą Dianai Rosimovičiūtei nepavyko, sportininkė užėmė 42-ąją vietą iš 84-ių. Pirmoji vieta ir pirmasis aukso medalis atiteko Baltarusijai. Darya Domracheva šiose varžybose buvo greičiausia trasą ji įveikė per 43:16,6 minutės ir už šveicarę Selina Gasparin laimėjusią antrąją vietą buvo greitesnė  1:15,7 minute. Bronzos medalį taip pat iškovojo baltarusė Nadezhda Skardino.

Moterų skeletono varžybose pirmą kartą olimpiadoje dalyvaujanti britė Elizabeth Yarnold iškovojo aukso medalį. Tai ne tik jos pirmasis olimpinis medalis, bet taip pat ir pirmasis aukso medalis šiose žiemos žaidynėse iškovotas Didžiajai Britanijai. Aukso laimėtoja nuo pat pirmosios rungties pirmavo ir užsitikrino aukso medalį. Antrąją vieta 0,97 sekundžių skirtumu atsilikusi nuo Elizabeth Yarnold laimėjo amerikietė Noelle Pikus-Pace. O bronzos medalis atiteko žaidynių šeimininkei rusei Elenai Nikitina.

Medalių varžybose su 7 aukso medaliais Vokietija vis dar užima lyderių pozicijas. Nors šiandien Vokietijos sportininkai daugiau medalių nelaimėjo tačiau per praėjusias dienas užtikrinti Vokietijos sportininkų pasirodymai, leido šiai šaliai stipriai išsiveržti į priekį. Kanda jau kelias dienas buvusi antroje medalių įskaitos vietoje šiandien buvo išstumta į trečiąją po sėkmingų Šveicarijos sportininkų pasirodymų. Šiandien šveicarai laimėjo du aukso bei vieną sidabro medalius. Bendroje sąskaitoje Šveicarija turi 5 aukščiausios prabos medalius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: