© sochi2014.com archyvo nuotr.

Žiemos olimpinėse žaidynėse Sočyje pirmadienio rytą turėjusios vykti vyrų biatlono 15 km bendro starto lenktynės nukeltos mažiausiai 5 su puse valandos. Oras pokštauja ir dėl tvyrančio tiršto rūko varžybų grafikas bus vėl šiek tiek pakoreguotas.

Varžybos jau turėjo vykti sekmadienį, tačiau dėl buvo atidėtos pirmadienio rytui. Vis dėlto, oro sąlygos nepasitaisė. Buvo atšauktos ir vyrų snieglenčių kroso varžybos. Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse slidininkai ir snieglentininkai toliau vaikšto peilio ašmenimis. Organizatoriai ypatingai susirūpino sportininkų saugumu po savaitgalį įvykusių traumų. Skaudžiai griuvusi Didžiosios Britanijos atstovė Rowan Cheshire prarado sąmonę ir buvo išvežta į ligoninę. 18-metė sportininkė susižeidė per pratybas Roza Chutoro kalnų kurorte įrengtoje rampoje. Tačiau pačią kraupiausią traumą patyrė rusė slidininkė Marija Komisarova. Sportininkė susilaužė stuburą. Apmaudu, dėl susižeidusių dalyvių, tačiau mūsų laimei, Lietuvai atstovaujantys sportininkai iki šiol didelių traumų nepatyrė, tačiau ir didėlių laimėjimų nepelnė ir kolkas dar neturi nei vieno medalio.

Sparčiai išsiveržę į priekį su dvylika medalių, iš kurių net 7 aukso, pirmauja vokiečiai. Antroje vietoje 5 aukso medaliais pasidabinę Nyderlandų atstovai. Tretieji norvegai turintys taip pat 5 aukso, tačiau tik 3 sidabro. Jiems įkandin seka šveicarai ir rusai. Bene skaudžiausią kritimą iš pirmos į šeštą vietą patyrė Kanada.

Ilgai lietuvių lauktas Deivido Stagniūno ir Isabellos Tobaies pasirodymas. Šokėjas iškovojo kelialapį jau į antrąsias olimpines žaidynes. Tačiau prieš ketverius metus jam nepavyko nukeliauti į Vankuverį, nes lietuvio partnerei nebuvo suteikta Lietuvos pilietybė. Laimei šį kartą taip nenutiko ir šokėjas galėjo atstovauti Lietuvai su nauja partnere iš amerikos. Šiais metais rengdamiesi olimpinėms žaidynėms Lietuvos ledo šokėjai dalyvavo Europos čempionate ir pakartojo geriausią karjeros rezultatą – užėmė 9-ąją vietą. Todėl lietuviai į šiuos sportininkus deda daug vilčių. Sekmadienį Lietuvai atstovaujanti pora bei jų varžovai atliko trumpąją programą. Iš 24 vietų jie užėmė 17-ą. Olimpiniai ledo šokių prizininkai paaiškės šiandien vakare poroms parodžius laisvąją programą.

Pirmadienio rytą Sočio žiemos olimpinių žaidynių moterų akmenslydžio (kerlingo) turnyre buvo žaidžiami priešpaskutinio turo mačai, po kurių vietas turnyro pusfinalyje lieka užsitikrinusios tik dvi šiame ture nežaidusios komandos – Vankuverio olimpiados vicečempionė Kanados rinktinė ir olimpinių čempionių titulus ginančios Švedijos akmenslydininkės.

Visi su nekantrumu laukia tolimesnių žaidynių rezultatų. Įdomu, ar iš pradžių išsiveržusi į priekį Kanada, vėl sugebės atsitiesti ir iš šeštosios vietos pakilti į pirmąjį trejetuką.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: