© sochi2014.com archyvo nuotr.

Pirmąjąme penketuke aukščiausią vietą užima Vokietija turinti 15 medalių: iš jų 8 aukso, 3sidabro, 4 bronzos.

Antrieji bendroje įskaitoje Norvegijos atstovai su 18 medalių : iš kurių 7 aukso, 4 sidabro ir 7 bronzos. Tretieji Nyderlandai pasipuošę net 20 medaliu: 6 aukso, 6 sidabro ir 8 bronzos. Jiems įkandin seka Jungtinės Amerikos valstijos surinkusios tokį patį medalių skaičių iš kurių taip pat 6 aukso, tačiau tik 4 sidabro ir 10 bronzos.

Į pirmąjį penketuką sparčiai veržiasi ir Rusijos atstovai jau iškovoję 19 apdovanojimų. Bene labiausiai apmaudu turbūt Kanados sportininkams, kurie iš pradžių tvirtai laikęsi pirmose vietose iš pradžių krito į 6, o dabar net į 8 vietą. Tačiau laiko dar šiektiek atsitiesti yra, nes iki žaidynių pabaigos liko nei daug, nei mažai 5 dienos.

Vasario 19 diena. Sočio Olimpinėse žaidynėse prasideda kalnų slidinėjimo rungtys. Trečiadienį Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse savo pasirodymą tęsia Lietuvos kalnų slidininkai. Šįkart olimpiadoje debiutavo 17-metis Rokas Zaveckas, kuris išmėgina jėgas slalomo milžino (didžiojo slalomo) varžybose. Varžyboms iš viso užsiregistravo 109 kalnų slidininkai, 28 jų nepasiekė finišo, o du buvo diskvalifikuoti. Mažai patirties turinčiam R. Zaveckui keliamas uždavinys užimti 40−50 vietą. R. Zaveckas nė karto nedalyvavo ne tik olimpiadose, bet ir pasaulio čempionatuose. Tiesa, 2012-ais kalnų slidininkas neblogai pasirodė jaunimo olimpinėse žaidynėse Austrijoje – slalome buvo 24-as, o slalome milžine – 29-as.

Prieš metus R. Zaveckas patyrė sunkią kelio traumą, prireikė net operacijos, tačiau dabar jau nejaučia jos padarinių. Vien šį sezoną jis jau dalyvavo 33-ose varžybose.

Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse vykusiose vyrų 10000 m greitojo čiuožimo varžybose visus tris medalius – aukso, sidabro ir bronzos – iškovojo Nyderlandų atstovai. Tai tik dar labiau užtikrino aukštą Nyderlandų poziciją bendroje įskaitoje .

Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvavę Lietuvos biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas reisu iš Maskvos grįžo į tėvynę. Nors sportininkai Vilniaus oro uoste nusileido vėlų vakarą, jų kantriai laukė gėlių jūra ir Lietuvos biatlono federacijos prezidento Arūno Daugirdo įteiktas tortas su olimpiniais žiedais.

Tačiau įvertinus konkurenciją skirtingose sporto šakose, būtent T. Kaukėno rezultatą reikėtų laikyti sėkmingiausiu. Jei A. Sereikaitė aplenkė 56 proc. savo varžovių, I. Tobias su D. Stagniūnu – 29 proc., tai T. Kaukėnui už nugaros liko 75 proc. konkurentų, tarp kurių buvo ir tokios biatlono įžymybės kaip Ole Einaras Bjoerndalenas, Jakovas Fakas, Tarjei Boe ar Jevgenijus Ustiugovas.10 km sprinto rungtyje Lietuvos biatlonininkas užėmė 48-ą, o 12,5 km persekiojimo lenktynėse – 40-ą vietą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: