© sochi2014.com archyvo nuotr.

Ketvirtąją Sočio Olimpinių žaidynių dieną išdalinti penki medalių rinkiniai.

Pirmieji medaliai buvo išdalinti kalnų slidinėjimo (greitojo nusileidimo bei slalomo) varžybų dalyvėms. Šioje rungtyje aukso medalį iškovojo ir olimpinės čempionės titulą apgynė vokietė Maria Hoefl- Riesch. Ji yra pirmoji Olimpinių žaidynių istorijoje, iškovojusi aukso medalį šioje rungtyje du kartus iš eilės. Antroje vietoje liko austrė Nicole Hosp nuo aukso medalininkės atsilikusi vos 0,40 sekundės. O bronzos medaliu pasipuošė amerikietė Mancuso.

Antrasis medalių komplektas šiandien buvo išdalintas greitojo čiuožimo trumpuoju taku: 1500m rungtyje, vyrų kategorijai. Aukso medalį iškovojo kanadietis Charles Hamelin, pastarasis už antrąją vietą iškovojusį Kinijos atstovą Tianyu Han buvo greitesnis 0,7 sekundės. O bronzos medaliu pasipuošė tris olimpinius aukso medalius turintis rusas Victor Ahn. Tačiau tai yra pirmasis jo olimpinis medalis atstovaujant Rusijos Federacija prieš tai sportininkas buvo Pietų Korėjos atstovas.

Taip pat šiandien medaliais pasipuošė ir biatlonininkai, dalyvavę vyrų persekiojimo rungtynėse 12,5m trasoje. Šioje rungtyje olimpiniu čempionu tapo prancūzas Martin Fourcade trasą įveikęs per 33:48.6 min. Sidabro medalį iškovojo Čekijos atstovas Ondrėj Moravec, o bronzą laimėjo dar vienas prancūzas Jean Guillaume Beatrix. Šiose varžybose dalyvavo ir lietuvis Tomas Kaukėnas, startą pradėjęs 48-tuoju numeriu, lietuvis liko 40-tas.

Greitojo vyrų čiuožimo;500m varžybose visus tris medalius iškovojo Nyderlandų atstovai. Olimpinį auksą šiose varžybose laimėjo Michel Mulder, sidabrą Johannes Smeekens.

Pirmadienio kvalifikacijos

Šiandien taip pat buvo sužaistos aštuonios akmenslslydžio varžybos vyrų kategorijoje, bei ketverios moterų. Vyru akmenslydžio varžybose rezultatyviausios varžybos vyko tarp Vokietijos ir Kanados sportininkų rezultatu 8-11 vokiečiai nusileido kanadiečiams. Pergale taip pat galėjo džiaugtis Didžiosios Britanijos komanda sutriuškinusi Rusija rezultatu 4-7, Danijos rinktinė 4-7 nusileido kiniečiams, o Švedija iškovojo pergalę prieš Šveicarijos rinktinę rezultatu 5-7. Vakaro rungtynėse geriausiai pasirodė Danijos rinktinė įveikusi Rusijos federacija 10-9, švedų komandą dieną užbaigė be pralaimėjimų įveikę Didžiosios Britanijos komandą 7-4. Kanada nusileido Šveicarijai 4-5, Jungtinės Amerikos Valstijos taip pat pralaimėjo antrąsias dienos rungtynes Norvegijos komandai rezultatu 4-7.

Moterų akmenslydžio varžybose kaip ir vyrų rezultatyviausia buvo Kanados komanda varžoves iš Kinijos sutriuškinusi rezultatu 2-9. Žaidynių šeimininkės rusės Danijos komandą įveikė rezultatu 7-4. Taip pat pergales iškovojo Šveicarijos komanda įveikusi amerikietes 7-4, bei Švedija kuri rezultatu 6-4 laimėjo prieš Didžiosios Britanijos komandą.

Šiandien taip pat vyko ledo ritulio kvalifikacinės rungtynės moterų kategorijoje, šių varžybų laimėtojomis tapo amerikietės sutriuškinusios Šveicarijos rinktinę rezultatu 9-0. O kanadietės nusileido Suomijos rinktinei rezultatu 0-3.

Greitojo čiuožimo trumpuoju taku: 500m kvalifikacinėse rungtynėse geriausiai pasirodė kinė Qiuhong Liu. Šiose varžybose pirmą kartą dalyvavo lietuvė Agnė Sereikaitė. Devyniolikmetė varžybas pradėjusi pirma, vėliau nusileido savo varžovėms ir bendroje įskaitoje liko 24-ta. Deja A.Sereikaitė į tolimesnius šių varžybų etapus nepateko.

Ketvirtąją Sočio Olimpinių žaidynių dieną bendroje medalių įskaitoje pirmauja Nyderlandai, kuri savo sąskaitoje turi tris aukso medalius, du sidabro ir du bronzos medalius. Šiandien Nyderlandų sportininkai iškovojo net tris medalius ir išstūmė Kanadą iš lyderių pozicijos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: