© sochi2014.com archyvo nuotr.

Iki Sočio olimpinių žaidynių pabaigos lieka lygiai savaitė, per ateinančią savaitę bus išdalinti visi likę medalių komplektai ir paaiškės visi olimpiniai čempionai.

Šiandien žaidynėse buvo išdalinti  keturi medalių komplektai, iš jų vienoje rungtyje vietoj trijų laimėtojų buvo net keturi. Taip pat tradiciškai buvo sužaista 12 akmenslydžio kvalifikacinių varžybų bei šešios ledo ritulio varžybos. Turbūt daugiausiai lietuvių akių šiandien krypo į daliojo čiuožimo trumposios programos varžybas, kuriose pirmą kartą startavo Lietuvos pora Isabella Tobias ir Deivydas Stagniūnas.

Moterų greitojo čiuožimo:1500m rungtyje visų spalvų medaliai atiteko Nyderlandų atletėms. Auksu pasipuošė Jorien ter Mors, sportininkės pasirodymas truko 1:58,51 minutės, šis rezultatas buvo geriausias ne tik šiandien, šis čiuožėjos laikas pagerino olimpinį rekordą. Sidabro laimėtoja Ireen Wüst nuo savo kolegės atsiliko 0,58 sekundės ir galėjo džiaugtis antra vieta. Bronzą laimėjo Charlotte van Beek.

Komandinėse slidinėjimo estafetės varžybose triumfavo Švedijos vyrų komandą. Švedai trasą įveikė per 1:28:42,0 valandos. Sidabro medaliai atiteko Rusijos federacijos komandai, aukso laimėtojai už Rusus buvo greitesni vos 27,3 sekundės. O bronza atiteko prancūzams. Šiose varžybose dalyvavę pasaulio čempionai norvegai dėl grubių savo klaidų dar varžybų pradžioje liko tik ketvirti.

Moterų snieglenčių kroso rungties čempione tapo čekė Eva Smkova, sidabras atiteko Kanados atstovei Charlotte van Beek, o bronza prancūzei Chloé Trespeuch.

Kalnų slidinėjimo Super-G varžybose dar vienas netikėtas apdovanojimas. Šiose varžybose buvo išdalinti ne trys kaip įprasta medaliai, bet keturi. Olimpiniu čempionu iškovojęs aukso medalį tapo norvegas Kjetil Jansrud laimėtojas trasą įveikė per 1:18,14 minutę, ir už antrosios vietos laimėtoją amerikietį Andrew Weibrecht buvo greitesnis vos puse sekundės. O bronzinės spalvos medaliai atiteko net dviem atletam, amerikietis Bode Miller bei kanadietis Jan Hudec trasą įveikė vienodu greičiu 1:18,67 min. ir dalinosi trečiąją vieta.

Šiandien įvyko ilgai lauktas Isabella Tobias ir Deivydo Stagniūno pasirodymas. Lietuvių poros trumpoji programa buvo įvertina 56,40 balų, šie balai porai užtikriną pasirodymą rytojaus ilgosios programos varžybose, bei kovą dėl kuo aukštesnės vietos. Po pasirodymo Isabella Tobias pasveikino Lietuvą su gimtadieniu.

Medalių varžybose Vokietijos vis dar niekas neaplenkė, tačiau ir daugiau aukso medalių ji neiškovoja vis dar su 7 aukso medaliais Vokietijos delegacija užima pirmąją vietą. Po šiandienos greitojo čiuožimo varžybų Nyderlandų sportininkės auksas, šaliai padėjo užkopti į antrąją medalių įskaitos vietą. Šiuo metu Nyderlandai turi 5 aukso medalius. Nors jie ir neužimą pirmosios vietos, tačiau ši šalis turi daugiausiai visų spalvų medalių iš viso 17. Trečiojo vietoje šiandien yra Norvegija, ši šalis šiandien į savo sąskaitą pridėjo dar vieną medalį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: