Rose Nemajunas / fb.com/rose.thug.namajunas archyvo nuotr.

25 metų lietuvių kilmės Rose Namajunas šeštadienį užsidėjo moterų MMA (angl. mixed martial arts- mišrūs kovos menai) čempionės diržą minimalaus svorio kategorijoje.

Iš lietuvių šeimos, emigravusios Į Jungtines Amerikos valstijas 1991 metais, kilusi Rose Namajunas ne kartą lankėsi Lietuvoje ir šiek tiek kalba lietuviškai bei jau nuo vaikystės užsiiminėjo kovos menais ir domėjosi sportu.

Nukautavusi Joaną Jedrejczyk, kuri buvo vadinama kovos lydere jai net neprasidėjus rezultatu 7-3, jau pirmąjame raunde ji tapo 2017 metų UFC (ang. ultimate fight championship- didžiausi kovos menai) 2017 metų moterų čempione garsiajame Niujorko Madison Square Garden.

Pirmadienį spaudos konferencijoje Rose Namajunas sakė, kad tai buvo psichologinis karas : ,,Aš įveikiau ją jos pačios ginklais. Kiekvieną kartą aš jai nedaviau to, ko ji tikėjosi. Jedrejczyk mėgsta, kai iškart ją atakuoji atgal. Aš nesiruošiau to daryti. Pabaigoje, žinoma, susitvardyti man kainavo labai daug jėgų ir kontrolės. Tai daug iš manęs pareikalavo. Bet aš žinojau, kad privalau tai padaryti. Vienintelis kelias į pergalę yra nugalėti ją psichologiniame kare”.

Rose Nemajunas LT

Rose Nemajunas / fb.com/rose.thug.namajunas archyvo nuotr.

Pabaigoje Namajunas strategija visiškai pasiteisino ir ji nugalėjo didžiuliu skirtumu. Ypač todėl, kad Jedrejczyk yra žinoma kaip smūgiavimo ekspertė tiek moterų, tiek vyrų lygoje.

,,Jaučiausi, kad sunkus darbas atsipirko kovojant prieš Jedrejdzyk, paskutinius du metus aš buvau tarsi įstrigusi tamsioje duobėje, tačiau visur ir visada yra gėris ir blogis. Tai padaro istoriją įdomią. Visi mėgsta Rocky istoriją, visi mėgstą tą, iš ko nesitiki pergalės, tačiau jis laimi. Tai nutiko ir man.” – Namajunas prisipažino interviu laidoje ,,MMA valanda”.

Rose Nemajunas būdama 16 metų neteko savo tėvo kuris sirgo šizofrenija, kas ją privertė patirti daug sunkių akimirkų būdama vaiku. Rose taip yra prisipažinus, kad yra patyrus seksualinę prievartą ir smurtą būnant nepilnamete. Šiuo metu Rose gyvena Milwaukee, Wisconsin, JAV, kartu su savo sužadėtiniu, UFC kovotoju ir veteranu Pat Barry.

Taip pat skaitykite: Raumeningiausia Rusijos kultūristė Natalia Kuznetsova grįžta į sportą [FOTO/VIDEO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: