Filmo "Wonder Woman 1984" kadras

Šnipai, nevaldomi kompiuteriniai personažai įgiję laisvą valią, nemirtinga superherojė, jaunasis Tonis Soprano, paskutinysis Danielio Craigo Bondo vaidmuo, šeima bandanti išgyventi postapokalipsėje, kilmingos šeimos priklausančios tarpgalaktinei feodalinei imperijai, žinomiausias trilogijos tęsinys – filmai, kurie atlaikė COVID-19 pandemiją ir kurių laukimas varyte varo iš proto.

Wonder Woman 1984“ – 2020 gruodžio 23 d.

The Wonder Woman“ tęsinys ir jame Diana Prince vaidinanti Gal Gadot pagaliau, nepaisant COVID-19 pandemijos, pasirodys per šv. Kūčių išvakares. Pagrindinė veikėja – Amazonės karė Diana – darbuojasi Gamtos istorijos muziejuje Vašingtone. Ji gyvenime jaučiasi vieniša dėl savo nemirtingumo, ir kad daugybės jos mirtingųjų draugų jau nebėra gyvųjų tarpe. Vienintelis jai gyvenime dalykas, kuris suteikia džiaugsmo ir prasmės – aukojimasis ir gero darymas dėl žmonių. Šiame filme „Wonder Woman“ susidurs su geriausiai komiksuose žinoma antagoniste „Cheetah“. Filme ją suvaidino Kristen Wiig, išpopuliarėjusi per „Saturday Night Live“. Nors komiksuose „Cheetah“ – britų archeologė Barbara Minerva, filme – ji yra gemologė dirbanti kartu su Diana. Režisierius apibūdino, kad aktorė Kristen vaidina antagonistę, kuri svyruoja nuo vienos asmenybės spektro pakraščio iki kito: „Ji gali būti tavo linksma ir įdomi draugė netikėtai galinti pasiversti į kažką visiškai priešingo.“

Ir, žinoma, naujam filmui – naujas „Wonder Woman“ auksinis šarvuotas kostiumas.

The King’s Man“ – 2021 vasario 12 d.

Kitų metų vasarį, dviem dienoms iki Valentino dienos – šnipų komedijos serijos „Kingsman“ priešistorė. Šios priešistorės siužetas nusikels į XX a. pradžią ir kaip būdinga „Kingsman“ organizacijai, vienas iš labiau patyrusių kingsmanų ruošiasi priimti po savo sparnu naują mokinį ir apmokyti pagal organizacijos tradicijas. Šiam mokiniui, kurį vaidino Aaron Taylor-Johnson teks nelengva užduotis – sustabdyti, daug laiko neturint, viso pasaulio tironus ir blogiukus, kurie nori nužudyti milijonus žmonių.

The Many Saints of Newark“ – 2021 Kovo 12 d.

Devyniolikmetis Jameso Gandolfinio sūnus Michaelas vaidina įžymųjį Tonį Sopraną, kurį įkūnijo jo tėvas. Siužetas vystysis šešiasdešimtųjų Newarke įskaitant ir 1967-uosius – metus, kai įvyko Newarko riaušės tarp italų amerikiečių ir afroamerikiečių nusivilnijusios iki pat gangsterių sluoksnio. Šiame filme taip pat vaidino ir Jonas Bernthalas – taip pat žinomas ir dėl Ricko Grimeso porininko vaidmens seriale „The Walking Dead“. Be jo, taip pat bus galima ir pamatyti Henrio Hillo personažą filme „Goodfellas“ įkūnijusį Rayų Liotta. Sukurti priešistorę nusprendęs „The Sopranos“ autorius Davidas Chase – taip pat yra šio filmo scenarijaus autorius kartu su savo kolega Lawrence‘u Konneriu, kuris prisidėjo kurdamas scenarijų „The Sopranos“ ir „Boardwalk Empire“. Ilgokai vengęs kurti priešistorę „Sopranams“, D. Chase‘as aiškino tai tuo, kad „norėjo sugalvoti kažką, kas būtų tikrai įdomu“.

Šiame filme mėsos krautuvėlė „Satriale‘s“, kuri „Sopranuose“ buvo ne vienos įvykdytos žmogžudystė vieta – irgi atkurta atitinkanti siužeto laikmetį.

No Time to Die“ – 2021 balandžio 2 d.

Dvidešimt penktasis Jameso Bondo filmas ir penktasis, kuriame Bondą vaidina Danielis Craigas, kuris jam šioje rolėje yra paskutinis. Šis agento 007 filmas nusimato būti, kaip nurodyta vieno iš Latvijos filmo platintojų, pats ilgiausias. Aktorė Naomie Harris, kuriai pasirodysiančio filmo prodiuserė tiesiai į rankas įteikė scenarijų ir kuri ne viename filme vaidino Bondo vyresniąją MI6 žvalgybos tarnyboje, teigė, kad filme nusimato „didelių, tikrai didelių siurprizų“, ir kad tai „puikiai užvyniotas kaspinas ant „Skyfall“ ir „Spectre“ filmų“. Paskutiniame Danielio Craigo filme jo įkūnijamo personažo priešas nusimato būti, kaip rašoma neoficialiame, bet gan žinomame agento 007 fanų internetiniame puslapyje – „charizmatiškas, galingas, inovatyvus, kosmopolitiškas, sumanus, abejingas ir kerštingas“ rusų arba galbūt aktorius iš Balkanų šalių.

Keli naujienų portalai užfiksavo filmo kūrybinę grupę ir aktorių D. Craigą filmuojančius su Bondo Aston Martin V8 automobiliu, pirmąsyk debiutavusiu 1987 metų Bondo filme „The Living Daylights“.

A Quiet Place II“ – 2021 balandžio 23 d.

Pasak Johno Krasinskio, geriau žinomo dėl Jimo Halperto vaidmens mockumentikos seriale „The Office“ antrasis filmas, dukart atidėtas dėl COVID-19 ir nufilmuotas Vakarų Niujorke, prasidės nuo ten, kur ir baigėsi pirmasis: nusiaubus pabaisoms fermą, Abbottų šeima neišvengiamai turi žygiuoti gilyn į laukinę nežinią – į postapokaliptinį pasaulį, kuriame ir toliau akli ateiviai medžioja žmones pasitelkdami klausą. J. Krasinskis aiškina, kad „bus atsakyta į tai, kaip viskas prasidėjo“. Filme vaidinusi britų ir amerikiečių aktorė Emily Blunt, laimėjusi „Auksinį gaublį“, kuri yra taip pat ir J. Krasinskio žmona apibūdino filmo tęsinį: „Jis yra siaubingas, šiurpus, bet iš esmės – tai žmogiška istorija.“

Grupės „Coldplay“ atlikėjas Chrisas Martinas pasiūlė E. Blunt ir J. Krasinskiui „A Quiet Place“ miuziklo idėją – nusiuntė jiems klipą, kuriame šis dainuoja be garso. Tik sutuoktiniai pamiršo atsakyti į šį idėjos pasiūlymą, tad atsiprašydama Emily Blunt nusprendė sudainuoti atsiprašymą per populiarią „The Ellen DeGeneres Show“ laidą.

Black Widow“ – 2021 balandžio 29 d.

Superherojų filmo, kurio premjera atidėta dėl COVID-19 pandemijos, siužetas vyksta po kito filmo „Captain America: Civil War“ įvykių. Aktorė Scarlett Johansson vaidinusi mokslinės fantastikos veiksmo filme „Ghost in the Shell“ vaidina Natashą Romanoff, kuri slaptosi. Jai tenka konfrontuoti klastingą ir tamsų sąmokslą susijusį ir su jos šnipės darbo praeitimi.

O.T. Fagbenle, aktorius vaidinantis Natashos sąjungininką šiek tiek papasakojo apie savo rolę ir apie jo personažo santykį su Natasha: „Masono istorija prasideda, kai Natasha bando pasprukti ir jai reikia vietos, kur pasislėpti. Taigi, mes šiek tiek „pasitriname“. Ir vėliau, jai pakliuvus į bėdą, ji paskambina man ir vėl. Aš padedu jai ir su Chinook. (…) Masonas yra tas vyrukas, kurį paranku turėti savo pusėje, jeigu esi užspęstas į ankštą kampą. Natasha tikrai naudojasi jo galimybe suveikti įvairius dalykus (…) Ji visada yra tokia, kad „maždaug lieku skolinga“. Skola gan didelė susidaro. (…)“

Filmo pagrindinis antagonistas pristatytas šių metų pradžioje pasirodžiusiajame antrajame pristatymo klipe – paslaptingas asmuo Taskmasteris. Pristatomasis klipas, be to, atskleidžia ir tai, kaip galbūt Taskmasteris susijęs su Natasha. Taskmasteris yra „Raudonojo kambario“, kuriame yra treniruojamos „black widows“ prižiūrėtojas. Šiame filme be pagrindinio antagonisto Natasha vėl susitiks su šeimos nariais gyvenančiais Budapešte: Yelena, Melina ir Alexei. „Tai padaro filmą šiek tiek panašesnį į šeimos dramą, – kalbėjo režisierė Cate Shortland, – nors sprendimas ir pasirodė kiek mįslingas.“ Visgi režisierė suprato, kad ji ir prodiuseris Kevinas Feige turėjo panašias vizijas: „Ką aš norėjau padaryti tai atkleisti jos personažą ir leisti įsikūnyti į jį. Šeima sukūrė tokią dinamiką dėl ko ir pavyko tą padaryti.“

Tai yra atskiras filmas su Scarlett Johansson, kurio „Marvel“ fanai jau ilgai laukė, nes be „Black Widow“ „Marvel Cinematic Universe“ sudaro dar virš 20 filmų apie superherojus iš kurių deja, bet labai mažai su pagrindine veikėja, kuri yra moteris.

The Suicide Squad“ – 2021 rugpjūčio 6 d.

Bene laukiamiausias metų filmas su beveik vien naujais aktoriais – labiau naujas filmas nei pirmojo „The Suicide Squad“ tęsinys. Filme, žinoma, ir vėl pasirodys Harley Quinn personažas, kurį suvaidino australų aktorė Margot Robbie. Filmo siužetas nusimato būti toks kaip ir visada – Amanda Waller, DC komiksų personažas, pasiunčia savo komandą į dar vieną misiją iš kurios, tikėtina, negrįš gyvas nė vienas. Numanoma, kad taip pat siužetas remsis Jono Ostranderio and Kimo Yale‘io 1980 metų komiksų numeriais nei „New 52“ versija pagal kurią ir buvo sukurtas pirmojo filmo siužetas. Pagrindiniai veikėjai turės sunaikinti nacių eros kalėjimą ir laboratoriją „Jotunheim“, kur buvo laikomi politiniai kaliniai ir vykdomi eksperimentai bei surasti jame ateivį-pabaisą.

Be Margot Robbie, šiame filme vaidino Idris Elba, žinomas iš serialo „Luther“. Jam, filmo režisierius Jamesas Gunnas, kaip teigė, visada buvo numatęs „Bloodsport“ rolę.

Dune“ – 2021 spalio 1 d.

Tai turėjo būti vienas iš laukiamiausių šių metų – Denis Villeneuve mokslinės fantastikos knygos „Dune“ adaptacija. Knyga, pagal kurią pastatytas filmo siužetas – išleista 1965 metais ir neretai laikoma George‘o Lucaso įkvėpimo šaltiniu „Žvaigždžių karams“. „Dune“ turėjo penkis tęsinius ir jo trumpa siužeto apžvalga rašo:

„Siužetas vyksta toli ateityje, kai kosmose vyrauja tarpgalaktinė feodalinė imperija, kurioje planetinės teritorijos priklauso kilmingoms šeimos, kurios yra ištikimos Corrino imperatoriškai dinastijai.“

Televizijai ir kinui „Dune“ buvo adaptuotas ne kartą, nors knygos gerbėjai vis likdavo nepatenkinti. „Jis visiškai valdo filmo kūrybinius procesus“, – kalbėjo „Dune“ filmo žvaigždė Stellan Skarsgård apie šios adaptacijos kūrėją režisierių D. Villeneuve, – ir labai smagu, kai gauni vaidmenį viename iš didžiųjų mokslinės fantastikos filmų ir žinai, kad jį režisuos tikras filmų kūrėjas.“

The Matrix 4“ – 2022 balandžio 1 d.

Naujausias “The Matrix” filmas, kuriame sutiko vaidinti Keanu Reaves tik su viena sąlyga: jeigu prie jo dirbs ir Wachowskiai, iš kurių Lana – naujojo filmo režisierė. Spekuliuojama, kad galbūt naujajame filme Keanu Reaves ir Laurence Fishburne personažai vaidins antagonistus, visgi siužetas yra atsargiai slepiamas ir L. Wachowski lakoniškai užsiminė apie jį: „Tai bus įkvepianti meilės istorija.“ Pirmų trijų filmų siužetas sukosi aplink Keanu Reaveso Neo ir Carrie-Anne Moss, kuri irgi vėl sutiko suvaidinti Trinity, santykius.

Filmas jau kelis mėnesius šiemet buvo filmuojamas Berlyne, tačiau filmavimai buvo sustabdyti dėl globalios pandemijos.

Free Guy“ – atidėta neįvardintam laikotarpiui

Šių metų gruodžio 10 dieną turėjęs pasirodyti filmas – kurio premjera yra dėl COVID-19 atidėta neįvardintam laikotarpiui – yra „junginys tarp „Grand Theft Auto“ ir „Fortnite“ kompiuterinių žaidimų“, pasak vieno iš filmo kompozitorių. Filme pagrindinis veikėjas, kurį vaidina aktorius Ryanas Reynoldsas, žinomas dėl savo vaidmens filme „Deadpool“ – vaidina banko darbuotoją kompiuteriniame žaidime valdomą dirbtinio intelekto (toliau – DI). Siužetas įgauna pagreitį, kai pagrindinis veikėjas tiesiog „Guy“ vardu – pradeda abejoti savo tikrove kiekvieną dieną matydamas banko, kuriame dirba, apiplėšimus. Kitos filmo žvaigždės – aktoriai Jodie Comer ir Joe Keery vaidina programuotojus. Jie sukūrė programinį kodą leidžiantį pagrindiniam veikėjui Guyui ištrūkti iš DI veikėjo pančių ir pasistengti, kad kompiuterinio žaidimo pasaulis, kuriame jis gyvuoja nebūtų išjungtas amžiams.

Free Guy“, kuris, žinoma, buvo filmuojamas Bostone, aktorei Jodie Comer – pirmas rimtas Holivudo filmas. Anksčiau ji yra laimėjusi „Emmy“ apdovanojimą už savo vaidybą seriale „Killing Eve“. Be to, kompiuterinių žaidimų mėgėjai turėtų rasti filme ir „Easter eggs“, kurių būna prislapstyta žaidimuose bei tik jiems suprantamų juokelių.

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausi 2020-jų filmai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: