Filmo "Savižudžių būrys 2" herojai

Ar bežiūrint filmą jums yra tekę minutę sustoti ir pakraipyti galvą: ar gi tai – super herojus? Keisti pagrindiniai veikėjai tikrai suteikia bet kokiai istorijai ypatingo prieskonio ir ji iškart pasidaro gerokai įdomesnė žiūrėti, tad pristatome jums 10 filmų, kurių protagonistai yra mažų mažiausiai keisti, o gal net ir su „nuvažiavusiu stogu“.

Kiekvienas šių filmų buvo atsargiai parinkti, kad sukeltų intrigą net visko mačiusiems žiūrovams ir priverstų susimąstyti, kas būtent padaro veikėją nepaprastu. Gal tai nėra vien speciali įranga, apranga, kartais net nereikia nepaprastų gebėjimų, kad taptum ypatingas.

Šių istorijų pagrindiniai veikėjai tikrai iš naujo pateikia suvokimą, kas gali būti traktuojama kaip superherojus, praplečia auditorijos pasaulėžiūrą, o kartais tiesiog suteikia gero juoko dozę.

Nors kai kurie filmai šiame sąraše ir sulaukė negailestingos kritikos, verta pastebėti, kad ne viskas, kas yra kitoniška, patinka auditorijos masėms, tuo labiau griežtiems kritikams. Vis dėl to, nepaisant šiurkščių ar švelnių žodžių, kiekvienas filmas iš šio top dešimtuko yra išskirtinis ir unikalus dėl to, kaip pateikia savo pagrindinius veikėjus. O kaip mums žinoma, patys geriausi kritikai visados esame mes patys, tad kviečiame pačius pažiūrėti šiuos filmus ir įsitikinti, kad superherojai gali būti kitokie, nei esame įpratę juos matyti.

Savižudžių Būrys 2

Savižudžių būrys“ – 2021 m. Amerikiečių superherojų filmas, sukurtas pagal „DC Comics“, kuriame vaizduojama komanda „Suicide Squad“. Sukurtas „DC Films“, „Atlas Entertainment“ ir „The Safran Company“, platinamas „Warner Bros. Pictures“, tai yra atskiras „Suicide Squad“ (2016) tęsinys ir dešimtasis „DC Extended Universe“ filmas.

Scenarijų parašė ir režisavo Džeimsas Gunas, jame vaidina: Margot Robie, Idris Elba, Džonas Cena, Džoelis Kinamanas, Sylvestras Stalone, Viola Davis, Davidas Dastmalčianas, Daniela Melčior, Michaelas Rookeris, Džei Courtney, Peteris Capaldi, Alice Braga, ir Pete Davidsonas.

Istorijoje nuteistų itin pavojingų nusikaltėlių grupė, žinoma kaip savižudžių būrys, siunčiama pas saloje gyvenančią  Corto Maltese tautą sunaikinti milžiniškų ateivio Starro the Conqueror” egzistencijos įrodymų.

Davidas Ayeris turėjo sugrįžti kaip savižudžių būrio tęsinio režisierius.  Warner Bros.“, prieš samdydamas Gaviną O’Conorą 2017 m. rugsėjo mėn., apsvarstė keletą pavaduojančių režiserių. Jis išvyko iki 2018 m. Spalio mėn., O Džeimsas Gunas buvo pasamdytas rašyti ir režisuoti filmą, po to kai „Disney“ ir „Marvel Studios“ laikinai atleido jį kaip „Galaxy Guardians“ režisierių. Jis semėsi įkvėpimo iš karo filmų ir Džono Ostranderio 1980-ųjų savižudžių būrio komiksų ir nusprendė ištirti naujus personažus, atskirtus nuo pirmojo filmo pasakojimo, nors kai kurie aktoriai grįžta iš savižudžių būrio. Filmavimas prasidėjo Atlantoje, Džordžijoje, 2019 m. rugsėjo mėn., O baigėsi Panamoje 2020 m.

Žvalgybos pareigūnė Amanda Waller surenka dvi „Task Force X“ komandas, šnekamojoje kalboje vadinamą „Savižudžių būriu“, kurias sudaro Belle Reve įkalinimo įstaigos kaliniai, kurie mainais už švelnesnes bausmes sutinka vykdyti misijas.

Jie siunčiami į išgalvotą Pietų Amerikos saloje esančią šalį po to, kai jos vyriausybę nuverčia antiamerikietiškas režimas, ir jiems pavesta sunaikinti nacių eros laboratoriją Jötunheim”, kurioje vykdomas slaptas eksperimentas, žinomas kaip „Žvaigždžių projektas“. Vienai komandai vadovauja Valeriui pavaldus pulkininkas Rikas Flagas, šį būrį vos nusileidus beveik visiškai sunaikina Corto Maltos kariuomenė.

Šis blaškymasis leidžia kitai komandai nepastebimai patekti į šalį. Antrajai komandai vadovauja žudikas „Bloodsport“, kuris priėmė misiją, kad jo dukra nebūtų įkalinta „Belle Reve“ kalėjime. Ją sudaro „Taikdarys“, „Ryklių karalius“, „Polka-Dot Man“ ir „Žiurkių kerėtoja 2“.

Alonso Duralde iš „TheWrap“ rašė:

Savižudžių būrys jokiu būdu nėra tobulas, tačiau, kaip ir„ Deadpool “filmai, čia yra parodoma kas gali nutikti, kai superherojų filmui leidžiama būti žvaliam, susivokiančiam ir sarkastiškam. „hard-R“ smurtas, šlykštynės ir kalba. Naujausias Gunno kūrinys neturi nuobodžių akimirkų, kuomet sunku žiūrėti, o kai jis pasirodo – pasirodo puikiai “.

Peteris Bradshaw iš „The Guardian” suteikė filmui 3 iš 5 žvaigždučių ir pavadino jį „ilgai trunkančiu, garsiu, maloniu ir linksmu filmu, džiuginančiu auditorijos akių obuolius ir ausų būgnelius. Šis džiaugsmas apima visus pagrindus”.

Super

„Super“ – 2011 metų amerikiečių juodoji komedija, kurią parašė ir režisavo taip pat Džeimsas Gunas. Pagrindinius vaidmenis atliko Rainas Vilsonas, Eliot Page, Liv Tyler, Kevinas Bakonas ir Natanas Filionas.

Istorija pasakoja apie virėją Franką Darbo, kuris tampa superherojumi, neturėdamas jokių antžmogiškų sugebėjimų, vadindamas save „Crimson Bolt“. Jis ketina išgelbėti savo žmoną Sara iš narkotikų platintojo rankų.

Darbo turi tik du gerus prisiminimus iš nuviliančio gyvenimo: vestuves su žmona Sara ir incidentą, kurio metu jis nurodė policijos pareigūnui pagauti vagį, nudžiovusį piniginę.

Sara palieka Frenką dėl charizmatiško striptizo klubo savininko Džakueso, kuris ją užkabina narkotikais. Frankas nugrimzta į depresiją, kurios metu išvysta viziją. Jis esą susitinka su Šventuoju Keršytoju, superherojumi iš televizijos laidos (paremta tikra krikščionių superherojų serija „Biblemanas“).

Šis pasako Frankui, kad Dievas jį pasirinko labai ypatingam tikslui. Frankas tiki, kad Dievas pasirinko jį tapti superherojumi ir eina pasisemti įkvėpimo į vietinę komiksų parduotuvę.

Frankas sukuria superherojaus kostiumą ir prisiima „The Crimson Bolt“ tapatybę. Apsiginklavęs vamzdžio veržliarakčiu, jis pradeda kovoti su nusikalstamumu: žiauriai sumuša įvairius plėšikus, narkotikų platintojus, vaikų tvirkintojus.

„Crimson Bolt“ netrukus tampa žiniasklaidos sensacija. Iš pradžių žiniasklaida jį laiko smurtaujančiu psichopatu, tačiau jis pradeda pelnyti visuomenės pagarbą, kai paaiškėja daugelio jo aukų nusikalstamos aplinkybės.

„Super“ sulaukė prieštaringų kritikų atsiliepimų, kurie diskutavo apie moralinius filmo vingius ir vaizduojamą smurtą, tačiau vis tiek sulaukė pagyrų už vaidybą, scenarijų ir tinkamai perteikiamą juodą humorą.

Būtent iš šio filmo kilo prieš dešimtmetį ypač buvusi populiari frazė „shut up, crime“. Lietuvių kalba tai išsiverčia į ironišką superherojaus šūkį „užsičiaupk, nusikaltime“.

Kick-ass

„Kick-Ass“ – 2010 metų juodoji komedija bei superherojų filmas, režisuotas Matevo Vaughno pagal Džane Goldman ir Vaughno scenarijų. Jis sukurtas pagal to paties pavadinimo komiksų knygą, kurią parašė Markas Milaras ir Džonas Romita jaunesnysis.

Filme pasakojama apie paprastą paauglį Deivą Lizevskį (vaidina Aronas Džonsonas), ketinančiu tapti tikro gyvenimo superherojumi, kuris vadina save „Kick-Ass“. Deivas pakliūva į tikrą sumaištį, kai susitinka su Big Daddy (Nicolas Cage), buvusiu policininku, kuris, siekdamas nužudyti nusikalstamo pasaulio lyderį Franką D’Amico (Marką Strongą) ir jo sūnų Red Mist (Christofer Mintz-Plase) ), išmokė savo vienuolikametę dukrą (Chloja Grace Moretz) būti negailestinga pagalbininke slapyvardžiu „Hit-Girl“.

Deivas Lizevskis gyvena Stateno saloje, Niujorke. Įkvėptas komiksų knygų, Deivas planuoja tapti tikro gyvenimo superherojumi. Jis perka ir modifikuoja nardymo kostiumą, apsiginkluoja lazdomis. Per pirmą savo nuotykį herojus subadomas, o tada partrenkiamas automobilio. Atsigavęs jis įgyja gebėjimą ištverti skausmą ir padidina kūno patvarumą dėl to, kad kai kurie kaulai buvo pakeisti metalu.

Deivas kiek vėliau grįžta į kovą su nusikalstamumu ir įgauna žinomumą išgelbėjęs vyrą nuo gaujos išpuolio. Pasivadinęs „Kick-Ass“, jis sukuria „Myspace“ paskyrą, į kurią galima kreiptis pagalbos.

Susitikęs akis į akį su tikrais banditais pagrindinis herojus planuoja atsisakyti kovos su nusikaltimais. Tačiau Hit-Girl ir Big Daddy jį aplanko ir padrąsina. Tikroji Big Daddy tapatybė yra Damonas MakReady, anksčiau buvęs sąžiningas policininkas, kuris buvo pakištas mafijos boso Franko D’Amico, taip tapo įkalintas kalėjime, o šio žmona nusižudė.

2010 m. Sausio mėn. Šeimos teisių gynėjų advokatų grupuotės užpuolė necenzūruotą filmo anonsą dėl smurto demonstravimo ir eilutės „Gerai, nuopisos, pažiūrėkime, ką galite padaryti dabar“, kurią pasakė Chloe Grace Moretz. Filmavimo metu jai buvo 12 metų.

Australijos šeimos asociacijos atstovas Džonas Morisey sakė, kad „kalba buvo įžeidžianti, o vertybės netinkamos“.

Moretz viename interviu pareiškė: “Jei aš kada nors ištarčiau žodį, kurį pasakiau Kick-Ass, būčiau nubausta ilgus metus! Sėdėčiau įstrigusi savo kambaryje iki 20 metų! Niekada per milijoną metų to realiame gyvenime nepasakyčiau. Esu eilinė, kasdienė mergina.“

Christopheris Mintz-Plase pažymi veidmainystę, kad žmonės buvo pikti dėl necenzūruotos kalbos, bet neatrodė įžeisti, kad mergaitės vaidinamas personažas „Hit-Girl“ žudo daugybę žmonių.

Mystery Men

„Paslaptingi vyrai” – 1999 m. Amerikiečių superherojų komedija, kurią režisavo Kinka Ušer ir parašė Neilas Cuthbertas. Jis sukurtas pagal Bobo Burdeno „Liepsnojančių morkų komiksus“. Vaidina Benas Stileris, Hankas Azaria, Viliamas H. Macy, Gregas Kinearas, Džaneane Garofalo, Paulas Reubensas, Kel Mišel, Ves Studi, Džiofrey Ruš, Lena Olin, Edie Izardas, Claire Forlani ir Tomas Vaitsas.

Filmas išsamiai pasakoja apie superherojų, neturinčių įspūdingų galių, komandą. „Paslaptingi vyrai“ apskritai sulaukė teigiamų kritikų atsiliepimų bei buvo tikras kino dinamitas, uždirbęs daugiau nei 33 mln. Dolerių. Daugelis aistringų superherojų žanro gerbėjų tai laiko kultine klasika.

„Champion City“ mėgėjų superherojų komanda „Mr. Furious“, „Shoveler“ ir „Blue Raja“ bando išgarsėti, tačiau jų nepatyrimas, nesantaika ir abejotini sugebėjimai paprastai sukelia pralaimėjimą ir nusivylimą.

Bandydami sustabdyti vykstantį apiplėšimą, jie yra nustumiami į šoną, mat pasirodo galingas ir įžūlus miesto superherojus „Kapitonas Nuostabusis“. Šio vyriškio kovos su nusikalstamumu meistriškumas praktiškai panaikino jo darbą, mat visi piktadariai – nugalėti. Be jokių jo vertų priešininkų (dauguma jų yra mirę, kali tremtyje ar kalėjime), jo rėmėjai ima atsiimti paramą. Kad sukurtų savo paslaugų poreikį, „Nuostabusis“ pasitelkia savo alter ego, milijardierių teisininką Lance’ą Huntą, siekdamas, kad jo priešas Kazanova Frankenšteinas būtų paleistas iš bepročių namų.

Deja, viskas atsisuka prieš „Kapitoną Nuostabūjį“ ir šis pakliūna į spąstus.

Po nesėkmingo įžymaus herojo gelbėjimo bandymo pagrindiniai veikėjai supranta, kad jiems reikia daugiau sąjungininkų. Jie įdarbina „Nematomą berniuką“, „Blužnį“ ir „Bowlerį“.

Komanda įsiveržia į Kazanovos dvarą per kelių miesto gaujų viršūnių susitikimą, tačiau bandydami išlaisvinti „Kapitoną nuostabųjį“, jie netyčia jį nužudo.

The Rocketeer

„The Rocketeer“ – 1991 m. superherojų filmas iš „Walt Disney Pictures“, prodiusuotas Charleso Gordono, Lavrence Gordono ir Loydo Levino, režisuotas Džo Džonstono, kuriame vaidina Bilas Campbelas, Dženifer Konely, Alanas Arkinas, Timoty Daltonas, Paulas Sorvino ir Tiny Ron Taylor.

1991 m. Filmas sukurtas pagal to paties pavadinimo personažą, kurį sukūrė komiksų dailininkas ir rašytojas Deivas Styvensas.

„The Rocketeer“, kurio veiksmas vyksta 1938 m. Los Andžele, Kalifornijoje, pasakoja apie kaskadininko pilotą Klifą Sekordą, kuris randa paslėptą raketų varomą reaktyvinį paketą, kurį vėliau naudoja skraidyti. Jo didvyriški veiksmai netrukus pritraukia Hovardo Hugeso ir FTB, kurie medžioja dingusį reaktyvinį paketą, taip pat nacių operatyvininkų, pavogusių jį iš Hugeso, dėmesį.

„The Rocketeer“ kūrimas prasidėjo dar 1983 m., Kai Styvensas pardavė filmo teises. Stevas Mineris ir Viliamas Dearas svarstė galimybę vadovauti „The Rocketeer“. Scenarijaus autoriai Dany Bilson ir Paul De Meo turėjo kūrybinių nesutarimų su „Disney“, todėl filmas įsismelkė į vystymosi stagnaciją.

Studija taip pat ketino pakeisti šalmo, kuris reprezentavo frančizę, dizainą. „Disney“ generalinis direktorius Michaelas Eisneris norėjo tiesaus NASA tipo šalmo, tačiau Džonstonas įtikinėjo studiją priešingai. Džonstonas taip pat turėjo įtikinti „Disney“ leisti jam atlikti pagrindinį aktoriaus Bilio Campbelo vaidmenį.

„The Rocketeer“ filmavimas truko nuo 1990 m. Rugsėjo 19 d. Iki 1991 m. Sausio 22 d. Vaizdinių efektų sekas sukūrė „Industrial Light & Magic“, jas prižiūrėjo animacijos režisierius Vesas Takahaši.

Filmas buvo išleistas 1991 m. Birželio 21 d. Ir sulaukė teigiamų kritikų atsiliepimų. Filmo „Rocketeer“ tęsinių atsisakyta, nes filmas buvo nepakankamai pelningas, o 35 milijonų dolerių biudžetas uždirbo palyginti kuklius 46 mln.

Tačiau buvo pagamintas televizijos serialas, pagal filmą, ir Campbel pakartojo savo vaidmenį. Pristatytas „Disney Junior“ buvo 2019 m. Lapkričio mėn.

1991 m. Pradžioje „Toy Biz“ turėjo teises į didžiulę „Rocketeer“ žaislų liniją, įskaitant skirtingas „Klif“ versijas skirtinguose „Rocketeer“ drabužiuose. „Kenner Batman“ žaislų linijos buvo pagaminti keli prototipai, tačiau žaislų linija buvo nedelsiant uždaryta, o „Disney“ atėmė „Toy Biz“ licenciją, palikdama tik „Just Toys“ teises.

The League of Extraordinary Gentlemen

„Nepaprastų džentelmenų lyga“, taip pat reklamuojama kaip LXG, yra 2003 m. „Dieselpunk“ superherojų filmas, paremtas Alano Moro ir Kevino O’Neilo to paties pavadinimo komiksų serijos pirmu tomu.

Platinamas „20th Century Fox“, jis buvo išleistas 2003 m. Liepos 11 d. JAV. Jį režisavo Stevenas Noringtonas, vaidino Seanas Conery, Naserudin Šah, Peta Vilson, Tony Curan, Stuartas Tovnsendas, Šeinas Vestas, Džeisonas Flemingas ir Ričardas Roxburas. Tai buvo paskutinis aktorinis Conery vaidmuo prieš šiam pasitraukiant į pensiją 2006 m. Ir mirties 2020 m.

Kaip ir komiksuose, filme yra ryškių išgalvotų literatūros personažų asortimentas, atitinkantis tą laikotarpį. Jis remiasi Žulio Verno, H.G. Velso, Bramo Stokerio, Arturo Konano Doilio, H. Riderio Hagardo, Iano Flemingo, Hermano Melvilio, Oskaro Vaildo, Roberto Louiso Stevensono, Edgaro Alano Poe, Gastono Lerouxo ir Marko Tveno kūryba.

1899 metais Fantomo vadovaujama teroristinė grupuotė įsiveržia į Anglijos banką, pavagia Leonardo da Vinci Venecijos pamatų brėžinius ir pagrobia kelis vokiečių mokslininkus. Britų imperija siunčia Sandersoną Rydą į Kenijos koloniją įdarbinti nuotykių ieškotojo ir medžiotojo Alano Kuatermaino, kuris buvo išėjęs į pensiją po sūnaus mirties. Kuatermainas iš pradžių atsisako, kol grupė žudikų nebuvo pasiųsta jį nužudyti, dėl ko jo ilgametis draugas Nigelis mirė.

Londone Kuatermain susitinka su „M“, kuris paaiškina, kad „Fantom“ planuoja pradėti pasaulinį karą bombarduodama slaptą pasaulio lyderių susitikimą Venecijoje. Norit to išvengti, M formuoja naujausios kartos nepaprastų džentelmenų lygą, kurią sudaro Kuatermain, kapitonas Nemo, chemikės vampyrės Minos Harker ir nematomo vagies Rodney Skiner.

Lyga keliauja į Londono dokus, norėdama įdarbinti Dorianą Gray, buvusį Minos meilužį, kuris yra nemirtingas dėl dingusio prakeikto portreto. „Fantom“ žudikai puola, tačiau lyga, kuriai padeda JAV slaptosios tarnybos agentas Tomas Sojeris, atbaido juos.

Grey ir Savieras prisijungia prie lygos. Tada jie Paryžiuje sugauna Edvardą Haidą, kuris virsta savo alter ego, daktaru Henriu Džekilu ir prisijungia prie lygos, kai jam pasiūloma amnestija. Lyga keliauja į Veneciją Nemo povandeniniu laivu „Nautilus“, tačiau netrukus jie padaro išvadą, kad laive gali būti „žiūrkė“, kai vairinėje randama fotoaparato blykstės miltelių liekanų ir dingsta viena iš Džekilo transformacijos mikstūrų.

Interviu laikraščiui „The Times“ komiksų iliustratorius Kevinas O’Neilas sakė manantis, kad filmas nepavyko, nes jis rodo nepagarbą šaltiniams ir kitiems kūriniams, kurie prisidėjo prie filmo. Skaitydamas scenarijų jis neatpažino veikėjų ir tvirtino, kad Noringtonas ir Konery nebendradarbiavo.

Galiausiai O’Neilas pasakė, kad komiksų Alan Kuatermain versija buvo daug geresnė už filmo versiją ir kad Mina Muray kaip vampyro marginalizavimas „sugadino visą pusiausvyrą“. Komiksų autorius Alanas Moras filmo kūrimo pradžioje buvo ciniškas, matydamas, kad abu kūriniai mažai kuo panašūs, ir visiškai atsiribojo nuo filmo. “Viskas gerai, kol nematau nieko su filmu susijusio”, – sakė jis.

Konery tvirtino, kad filmo gamyba ir galutinė filmo kokybė lėmė jo sprendimą visam laikui pasitraukti iš filmų kūrimo, interviu laikraščiui „The Times“ vyras teigė:

Tai buvo košmaras. Patirtis man padarė didelę įtaką, privertė susimąstyti apie šou verslą. Man atsibodo bendrauti su idiotais“.

 

The Shadow

„Šešėlis“ – 1994 metų superherojų filmas, sukurtas „Universal Pictures“, prodiusuotas Martino Bregmano, Vilio Bearo ir Michaelo Scoto Bregmano, režisuotas Ruselo Mulcahy. Jame vaidina Alecas Baldvinas, palaikomas Džono Lone, Penelopės An Miler, Peterio Boylo, Iano Mak Keleno, Džonatano Vinterso ir Timo Cury. Filmas sukurtas pagal to paties pavadinimo pulp tipo fantastikos personažą, sukurtą Valterio B. Gibsono 1931 m.

Apmaudu, tačiau filmas kino teatruose buvo išleistas 1994 m. liepos 1 d. ir po to sulaukė prieštaringų atsiliepimų, o priimtas buvo kaip komercinė nesėkmė.

Po Pirmojo pasaulinio karo Lamontas Cranstonas Tibete prisistato narkotikų karaliumi ir karo vadu. Tulku, šventas žmogus, demonstruojantis neįprastus gebėjimus, priverčia jį išlaisvinti savo tarnus ir siūlo Cranstonui galimybę išpirkti save ir tapti gėrio jėga.

Kranstonas, manydamas, kad jis yra nepaperkamas, iš pradžių atsisako ir jį puola. Galų gale Cranstonas tampa Tulku mokiniu ir išmoksta užhipnotizuoti kitus bei keisti jų suvokimą. Taip jis tampa nematomas kitų akims, išlieka tik vyro šešėlis. Po septynerių metų Cranstonas grįžta į Niujorką ir atnaujina savo buvusį turtingo playboy gyvenimą, slapta veikdamas kaip „Šešėlis“ – budintis herojus, terorizuojantis požeminį miestą.

Kai kuriuos žmones, kuriuos gelbsti nuo nusikaltėlių, jis įdarbina kaip savo agentus, kurie suteikia jam informacijos ir vertingų žinių. Slaptai Cranstono tapatybei gresia pavojus susitikus su socialiste Margo Lane, kuri turi telepatijos gebėjimų.

„Šešėlis“ turėjo būti vasaros hitas ir naujos kino franšizės su žaislų, žaidimų ir drabužių linijomis pradžia. Ji kentėjo nuo konkurencijos savo tikslinei auditorijai, be kita ko pasirodė „Liūtas karalius“ ir „Kaukė“, tad galiausiai buvo patirtas finansinis nusivylimas. Suplanuota franšizė taip ir neįvyko.

OVenas Gleibermanas, rašantis žurnalui „Entertainment Weekly“, suteikė filmui „D“ įvertinimą ir pridūrė:

Bėda su specialiųjų efektų fantazija 20-ajame dešimtmetyje yra ta, kad nebent amerikietiško kičo elementams įpurškiama kažkas, kas artėja prie Steveno Spielbergo. Mes per gerai suvokiame, kad aktoriai tiesiog stoviniuoja aplink B lygio filmų rinkinius ir mekena kartoninį dialogą“.

„Entertainment Weekly“ vėliau įtraukė filmą į „21 blogiausių visų laikų komiksų filmų“ sąrašą.

Michaelas Vilmingtonas, rašantis „Chicago Tribune“, filmą apibūdino taip:

Šešėlis parodo, kas gali nutikti, kai perrengiate pulp žanrą kitais drabužiais. Jūs galiausiai gaunate filmą, kuris yra kažkas nuostabaus ir pridususio, pelenus, tarp kurių nežiba joks auksas, kuris it inkstas taukuose vartaliojasi ir gėrisi pats savimi“.

Franklyn: One Bullet to Change Everything

„Franklinas“ – 2008 m. Didžiosios Britanijos mokslinės fantastikos filmas, kurį kaip debiutinį filmą parašė ir režisavo Geraldas Mak Morov. Jį sukūrė Džeremy Tomas, jame vaidina Ryanas Filipe, Eva Green ir Semas Riley. Filmavimas įvyko Londone 2007 m. „Franklyn“ pasaulinė premjera įvyko 52 -ajame Londono kino festivalyje 2008 m.

Pasikendęs tarp šiuolaikinio Londono ir anapusinio metropolio realybės, filme yra sekama keturių personažų pasaka. Džonatanas Preestas (Ryanas Filipe) yra kaukėtas budėtojas, kuris nesiilsės, kol neras savo mirtino priešo „Individo“.

Emilija (Eva Green) yra audringa jauna meno studentė, kurios maištas gali pasirodyti mirtinas. Milo (Semas Riley) yra apie trisdešimties metų vyras, trokštantis pasimėgauti pirmos meilės tyrumu. Peteris (Bernard Hil) yra religingas žmogus, beviltiškai ieškantis dingusio sūnaus tarp Londono benamių.

„Franklynas“ susideda iš šių keturių atskirų istorijų, trys iš jų vyksta šiame pasaulyje, o trečioji – keistoje „Tuo tarpu miestas“ karalystėje. Miestas yra vaizduojamas kaip gotikinis, į „steampunk“ stilių panašus metropolis, apimtas keistų ir dažnai absurdiškų religijų.

Miestas iš tiesų yra vaizduojamas magiškas: gotikinės arkos, statulos, daugiaaukščiai, į visas puses besidriekiantys akmeniniai pastatai, turintys fantastišką, istorinį pojūtį. Parodoma, kad miestas buvo pastatytas remiantis religija: miesto gatvės yra iki galo užpildytos tikinčiųjų, nešiojančių savo piktogramas, atliekančių ritualus, matomi pamokslaujantys apie tikėjimą.

Kita vertus, tikrasis pasaulis yra nuobodus, niūrus ir pilkas. Gatvės ir parkai vaizduojami kaip negyvi, panašiai kaip kapinės. Interjeras yra ne ką geresnis: Emilijos namas yra vešlus, šiek tiek gotikos stilistiką primenantis karstas, o ligoninė, kurioje ji dažnai gyvena, yra sterili, kupina baltos spalvos.

Siužeto eiga iš esmės sutelkta į tikėjimo idėją ir į tai, prie ko gali privesti šios idėjos praradimas. Džonas Preestas, paskendęs savo asmeninėse mintyse ir apskritai sąmonės ribų paieškose, filosofuoja:

Jei dievas nori užkirsti kelią blogiui, bet nesugeba, vadinasi, jis nėra visagalis. Jei jis sugeba, bet nenori, jis yra piktybiškas. Jei jis nesugeba ir nenori, kodėl reikėtų vadinti jį dievu?“.

 

Jonah Hex

„Jonah Hex“ – 2010 m.  superherojų filmas, sukurtas pagal to paties pavadinimo „DC Comics“ personažą. Režisavo Džimy Hayvardas, o scenarijų parašė Neveldine Taylor. Filme pagrindinį vaidmenį atlieka Džošas Brolinas, Džon Malkovičius, Megan Fox, Michaelas Fasbenderis, Vilas Arneta, Michaelas Šanonas ir Vesas Bentley.

Prie filmo prisijungė krūva garsių kompanijų: „Legendary Pictures“, „Mad Chance Productions“, „Akiva Goldsman“ ir „Weed Road Pictures“. Galiausiai jis buvo išleistas 2010 m. Birželio 18 d. „Warner Bros. Pictures“. Deja, tai buvo matoma kaip didelė kritinė ir komercinė nesėkmė, uždirbusi tik 11 mln. milijonų.

Filme yra pasakojama apie Amerikos pilietinio karo metu Džoną Hexa (Džošas Brolinas), kuris tarnauja kaip konfederacijos kavaleristas, kol jo vadovaujantis karininkas Kventinas Turnbulas liepia jam sudeginti ligoninę. Hexas atsisako ir yra priverstas nužudyti savo geriausią draugą Turnbul sūnų Jebą.

Po karo Turnbulas ir jo vykdytojas Burkas priverčia Hexą stebėti, kaip dega jo namas su žmona ir sūnumi. Niekšas karininkas paženklina Hexo veidą savo inicialais ir palieka jį numirti. Vietiniai amerikiečiai atgaivina Džoną pasitelkę mistines galias, suteikdami jam galimybę laikinai prikelti mirusiuosius.

Kai Turnbulas, galimai žūva per viešbučio gaisrą, Hexas patenkina savo keršto troškimą.

Tačiau pasirodo, kad blogukas išgyvena ir užgrobia traukinį, vežantį eksperimentinio „super ginklo“ komponentus, skersdamas sargybinius ir keleivius. Tuometinis prezidentas Grantas teigia, kad Turnbul liepos ketvirtąją planuoja teroristinį išpuolį Amerikos šimtmečio proga, ir nurodo armijos leitenantui Grasui samdyti Hexą, kad sustabdytų savo seną priešą.

Kritikai, panašu, šio filmo visiškai negailėjo. Keitas Phipsas iš A.V. Klubo suteikė filmui retą „F“ įvertinimą, teigdamas:

81 minutė (įskaitant kreditus) Džono Hex filmuotos medžiagos, dėl kurios filmas atrodė tarsi kažkas, kas buvo pagamintas paskubomis, kad tilptų į per griežtą terminą, o galbūt net buvo veikiamas kažkieno asmeninių ambicijų.“

Kritikas Ebertas filmą taip pat įvertino neigiamai, sakydamas, kad filmas yra sukurtas pagal kai kuriuos „DC Comics“ personažus, o tai gali paaiškinti siužeto šokinėjimą ir trukčiojimus.

Apie grafinius romanus girdime daug, bet šis filmas yra labiau keisto grafinio okultizmo idėjos.“

Defendor

„Gynėjas“ – 2009 m. Kanados ir Amerikos bendra produkcija, komedija kurią parašė ir režisavo Peteris Stebingsas. Filme pagrindinį vaidmenį atlieka Vody Harelsonas, kaip Arturas Popingtonas, vyras, kuris įsikūnija kaip superherus Defendor. Antraplaniuose vaidmenyse – Eliasas Koteasas, Michaelas Kely, Sandra Oh ir Kat Denings.

Daktarė Park (Sandra Oh), psichiatrė, apklausia budėtoją Arturą Popingtoną, žinomą kaip „gynėjas“, apie tai, kaip šis užpuolė sauso valymo įmonės savininką. Istorija primena Arturo susitikimą su korumpuotu detektyvu Doney (Elias Koteas), kuris, anot pono Popingtono, yra jo priešininko pakalikas, kurį Artūras kaltina dėl to, kad motina paliko jį vaikystėje ir vėliau mirė nuo narkotikų perdozavimo.

Artūras yra suimtas už Doney užpuolimą, tačiau atsakingas policijos kapitonas Fairbanksas (Clarkas Džonsonas) mano, kad Arturas yra nepavojingas ir palaiko su juo ryšį, nes abu jų seneliai tarnavo Antrajame pasauliniame kare.

Po to, kai Artūras yra paleistas, jis grįžta į savo darbą vyriausybės statybų sandėlyje. Jo gyvenimas vienišas, tačiau po dar vienos akistatos su Doney jis susitinka su Angele (Kat Dennings), prostitute, rūkančia kreką.

Po to, kai Doney draugai pagrindinį veikėją žiauriai sumušė, ji padeda šiam atsigauti ir praneša, kad tikrasis blogiečio vardas yra Radovanas Kristikas (A. C. Petersonas). Artūras leidžia merginai persikelti pas jį ir prašo jos pagalbos sulaikant Kristiką.

Filmas sulaukė įvairių vertinimų, kai kurie jų buvo prieštaringi. Kai kurie interneto vartotojai jį vertino taip:

Gynėjas kartais viršija savo suvokimą kiek gali apžioti ir kiek atsikąsti, tačiau šį unikalų superherojų žanro filmą palaiko tvirta Vody Harelsono vaidyba“

Linda Barnard iš „Toronto Star“ rašė:

Filmas yra gausiai papildytas humoru, komiški įvykiai vaizduojami greitai ir puikiai“

Taip pat skaitykite: TOP 20 geriausių visų laikų komiksų ekranizacijų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: