uspakich.eu archyvo nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį ketina nagrinėti valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos “juodosios buhalterijos” bylą. Pirmasis posėdis spalį neįvyko dėl advokatės ligos.

Iš viso teismas yra gavęs septynis apeliacinius skundus dėl Vilniaus apygardos teismo liepos 12 dieną paskelbto nuosprendžio – skundus parašė Generalinė prokuratūra, Darbo partijos atstovai, nuteistieji ir jų advokatai.

Partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą liepą Vilniaus apygardos teismas yra pripažinęs kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei skyręs jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuteistasis ir jo advokatas Apeliaciniam teismui žada teikti tuos pačius prašymus, kurie nebuvo patenkinti Vilniaus apygardos teisme.

Pagal nuosprendį, parlamentarė Vitalija Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus.

Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei Vilniaus apygardos teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o parlamentarui Vytautui Gapšiui – 35 tūkst. litų baudą.

V.Uspaskichui gresia dar viena baudžiamoji byla – generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti šio “darbiečio” teisinę neliečiamybę ir leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl nepagarbos teismui, kai apkaltinamuoju nuosprendžiu nepatenkintas politikas nusikaltėliais išvadino teisėjus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: