Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Didžiosios Britanijos žemųjų parlamento rūmų pirmininko pavaduotojas antradienį buvo vėl areštuotas dėl įtarimų lytiniu smurtu ir nederamu lietimu dar dviejų aukų atžvilgiu, pranešė policija.

55 metų Nigelas Evansas (Naidželas Evansas) iš ministro pirmininko Davido Camerono (Deivido Kamerono) konservatorių partijos, iš pradžių buvo areštuotas gegužę, įtarus jį išžaginimo ir lytinės prievartos incidentais nuo 2009-ųjų iki šių metų kovo.

Birželį jis buvo antrą kartą areštuotas dėl dar trijų kaltinimų lytiniu smurtu, kurių kai kurie yra susiję su 2002 metų įvykiais.

Visi įtarimai yra susiję su dvidešimt kelerių metų vyrais.

Lankašyro policijos pareiškime sakoma: “55 metų vyras iš Pendltono Lankašyre šiandien prisistatė pagal paleidimo už užstatą sąlygas po savo arešto gegužės mėnesį, įtarus jį žaginimu ir lytine prievarta, ir birželį, įtarus jį dar trimis nusikaltimais dėl lytinės prievartos. Šiandien kiek vėliau jis buvo areštuotas įtarus jį lytiniu smurtu ir nederamu lietimu dar dviejų aukų atžvilgiu”.

Tuomet, kai buvo pateikti pradiniai kaltinimai, N.Evansas pavadino juos “visiškai neteisingais” ir sakė, kad jį kaltina du žmonės, kuriuos jis “laikė draugais”.

Birželio mėnesį jis sakė: “Ir toliau atmetu visus įtarimus”.

N.Evansas buvo viena iš trijų pirmininko pavaduotojų, išrinktų per slaptą parlamentarų balsavimą 2010 metais, o vėliau tais pačiais metais atskleidė, kad yra gėjus ir “pavargo nuo gyvenimo mele”.

Šis velsietis po pradinio arešto nusišalino nuo pirmininko pavaduotojo pareigų, bet liko parlamento nariu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: