Dianos suknelė aukcione parduota už rekordinę kainą . EPA-ELTA nuotr.

Velso princesės Dianos 1985 m. dėvėta suknelė sumušė naują mados rekordą, per aukcioną Holivude parduota už 11 kartų didesnę nei numatyta kainą.

Juoda aksominė vakarinė suknelė su balerinos sijonu „Julien’s“ aukcionų namuose parduota už 1 148 080 JAV dolerių, nors ekspertai už ją tikėjosi 100 tūkst. dolerių. Dabar ši suknelė su mėlynu organzos sijonu yra nauja brangiausių aukcione parduotų Dianos suknelių rekordininkė. Ankstesnė rekordininkė buvo 1991 m. aksominė Victoro Edelsteino sukurta suknelė, sausio mėnesį aukcione parduota už 604 800 JAV dolerių.

Jacques‘o Azagury sukurtą suknelę Diana pirmą kartą vilkėjo Italijoje 1985 m. per karališkąją kelionę su tuometiniu savo vyru Velso princu Charlesu ir dar kartą 1986 m. per  Vankuverio simfoninio orkestro koncertą. Kolekcinis daiktas buvo pagamintas iš audinio, kurį parinko visame pasaulyje žinomas tekstilės pirklys Jakobas Schlaepheris, o metalo spalvos žvaigždes kruopščiai išsiuvinėjo dizainerio J. Azagury komanda. Balerinos sijonas buvo siejamas su Dianos meile šokiui ir tuo, kad ji buvo Anglijos nacionalinio baleto globėja.

Būdama karališkosios šeimos narė, Diana vilkėjo dar keletą J. Azagury drabužių, Maroko ir Didžiosios Britanijos mados dizaineris sukūrė ir jos vestuvinę suknelę, kurią ji vilkėjo 1981 m. tuokdamasi su Charlesu.

Per „Julien’s Auctions“ renginį, skirtą Holivudo legendoms, parduota ir palaidinė, Dianos vilkėta 1981 m. pozuojant sužadėtuvių portretui. Rožinė krepo palaidinė su raukinius primenančia apykakle ir laisvomis klostėmis priekyje parduota už 381 tūkst. JAV dolerių, beveik keturis kartus brangiau nei pradinę 80 tūkst. dolerių kainą.

Aukcione buvo parduodami ir kiti Holivudo žvaigždžių drabužiai: „Givenchy“ suknelė, kurią 1963 m. komedijoje „Šarada“ vilkėjo Audrey Hepburn, Glorios  Swanson 1950 m. filme „Saulėlydžio bulvaras“ vilkėta suknelė be rankovių ir Barbros Streisand jūreiviška suknelė, su kuria ji septintąjį dešimtmetį pasirodė per specialią laidą „Mano vardas Barbra“.

Viljama Sudikienė (DPA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: