© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Joseph Gordon Levitt – jaunas, gražus, Holivudo talentas. Beje šis garsus visame pasaulyje aktorius, turi lietuviškų šaknų. Aktoriaus senelis Michael Gordon yra kilęs iš žydų šeimos kuri į Jungtines Amerikos Valstijos atvyko iš Lietuvos. Kaip ir J. Gordon Levitt jo senelis taip pat buvo žinomas Holivude, tačiau ne kaip aktorius o režisierius.

Savo aktoriaus karjerą pradėjęs dar vaikystėje, J. Gordon Levitt didžiausios sėkmės ir pripažinimo sulaukė vaidindamas populiariame seriale „Trečias luitas už saulės“, šį serialą dar visai neseniai rodė ir Lietuvoje.

Pavargęs nuo populiarumo ir nuo vaidybos jaunasis aktorius pasibaigus minėtajam serialui nusprendė aktoriaus karjerą iškeisti į studijas universitete, kuriame studijavo prancūzų kalbą, ir literatūrą. Po kelerių metų studijų J.Gordon Levitt, nuspręndė grįžti prie aktoriaus karjeros, tik šįkart jo planas buvo užkariauti Holivudą. Ir jam tai puikiai pavyko. Šiandien aktorius gali pasigirti dvejomis Auksinio gaublio nominacijomis kaip geriausias metų aktorius filmuose „500 days with  Summer“ bei „50/50“. Bei vaidmenimis, didelio populiarumo sulaukusiuose filmuose „Inception“, „The Dark Knight Rises“, „Lincoln“. O netrukus ši žavingąjį aktorių galėsime išvysti ir filme „Sin city: A dame to kill for“.

Be aktorystės J. Gordon Levitt dar yra ir scenaristas, režisierius bei prodiuseris. 2013 metais kino ekranuose pasirodė filmas „Don Jon“, kuriame aktorius atskleidė savo talentus scenarijaus rašyme bei režisūroje, o taip pat jis buvo ir pagrindinis šio filmo aktorius.

Be darbo filmuose J. Gordon Levitt dar turi ir savo internetine kompanija pavadinimu „HitRecord“, šią kompanija aktorius 2005 metais įkūrė su savo broliu. „HitRecord“ – tai aktoriaus projektas,  kuriame gali dalyvauti visi norintys, keldami į internetinę svetainę savo sukurtus video įrašus, nuotraukas ar bet kokią savo kūrybą. Iš atsiustų video įrašų yra kuriami trumpametražiai filmai, leidžiamos knygos bei muzikos įrašai. O šiais metais „HitRecord“ tapo ne tik internetinis projektas bet ir televizinis. „HitRecord on tv“ yra naujausias aktoriaus projektas, šioje laidoje taip pat bus naudojami „HitRecord“ bendruomenės darbai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: