cust.lt archyvo nuotr.

Iš Baltarusijos į Lietuvą atvykusiame lokomotyve pasieniečiai aptiko neteisėtai vežtų cigarečių. Dėl kontrabandos pradėta administracinės bylos teisena, o baltarusis mašinistas turėtų stoti prieš teismą.

Penktadienį Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai Stasylų pasienio kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos atvykusio krovininio sąstato mašinisto ir jo kolegos dokumentus.

Per Šalčininkų rajone veikiantį Stasylų punktą, nuo sienos nutolusį apie 5 kilometrų, iš Baltarusijos ir į ją vyksta krovininiai traukiniai. Tokių sąstatų per parą būna keliolika.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešimo, 25 ir 42 metų baltarusių pateikti kelionės dokumentai buvo tvarkingi. Pasieniečiai nusprendė detaliau patikrinti ir patį lokomotyvą. Paaiškėjo, kad šilumvežio kabinoje, už jo valdymo pulto esančiose ertmėse, buvo paslėpti rūkalai. Iš viso pasieniečiai aptiko 980 į Lietuvą nelegaliai gabentų cigarečių “NZ Gold Super Slims” pakelių.

Apklausos metu paaiškėjo, kad cigaretės priklauso vyresniajam mašinistui, 42 metų baltarusiui.

Užsieniečiui dėl kontrabandos pradėta administracinės bylos teisena. Vyrui pasieniečiai įteikė šaukimą atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jo byla. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

Atlikus visus formalumus krovininiam traukiniui su abiem mašinistais leista vykti į Lietuvą.

Pasieniečiai teigia, kad tokių atvejų, kai pasieniečiai Stasylų punkte iš Baltarusijos atvykstančių krovininių sąstatų lokomotyvuose aptinka slepiamų kontrabandinių cigarečių, yra pasitaikę ir anksčiau. Neteisėtai gabenami rūkalų kroviniai, iki poros tūkstančių pakelių, dažniausiai slepiami sunkiai prieinamose gamyklinėse lokomotyvų ertmėse, aušinimo šachtose ir pan.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: