„Italija. Pojūčiai, stereotipai, priešpriešos; mados ekspresas“- tai dviejų lietuvių žurnalistų, Pauliaus Jurkevičiaus ir jo žmonos Jurgos Jurkevičienės, gyvenančių Italijoje bendras darbas. 

Italija iš visų Europos šalių žemėlapyje, išsiskiria savo neeiline bato forma, taip ir knyga apie šią žavingą šalį išsiskiria savo formatu. Šią knygą tikrąja to žodžio prasme galima skaityti iš abiejų pusių. Tai tarsi dvi skirtingos knygos vienoje.

Viena pusė parašyta Pauliaus Jurkevičiaus, papasakos apie tai kokių pojūčių galite tikėtis vos išlipę iš lėktuvo Italijoje, supažindins jus su dviem skirtingomis Italijomis, papasakos apie italų šeimų tradicijas, ir daugelį kitų dalykų, kuriuos galbūt jau žinojote, o kiti gali pasirodyti visai netikėti ir netgi šokiruoti. Antra pusė jus nukels į visai kitą pasaulį. Mados pasaulį. Kuriame viskas vyksta, kitaip, kur spalvos ir audiniai karaliauja, o moterų ir vyrų gražumas ir elegancija pakerės net ir nesidominčius mada.O įnoringi, spalvoti, mados ekspreso puslapiai, nuostabios modelių nuotraukos, suteiks įspūdį jog skaitote ne paprastą knygą, bet stilingą knygą, kaip ir pridera knygai apie madą.

Pojūčiai, stereotipai, priešpriešos

Ciao!! Tai pirmas žodis, kurį išgirsite atvykę į Italija. Esspreso – tai pirmas kvapas kurį užuosite Italijoje. O nuo Italijos meno, tūkstantmečius skaičiuojančios architektūros didingumo, bei gamtovaizdžių įvairovės jus gali ištikti – Stendhalio sindromas. Tai tik keletas iš Italijos efektų apie kuriuos pasakoja knygos autorius P. Jurkevičius.

Galvojate, jog Italija valdo mafija? O saulė nuo šios bato formos šalies niekada nenusisuka? Turbūt, jums net nekyla klausimų, jog atsirastu bent vienas italas, kuris nevalgo spagečių. Tai keletas iš daugelio stereotipų apie Italija, kuriuos, knygos autorius paneigs arba patvirtins.

Jeigu pasakytumėte, knygos autoriui, jog ruošiatės keliauti į Italija, turbūt pirmasis jo klausimas būtų: „Į kurią Italija?“. Italija viena šalis, bet įvairovės joje tikrai netrūksta. Viena Italija įsikūrusi prie didingųjų Alpių, kita Italija įsikūrusi prie Viduržemio jūros. Viena Italija yra šiaurėje kita pietuose. Šiaurinė ir pietinė Italija- tai du skirtingi pasauliai, su skirtingom istorijom, tradicijom, netgi mentalitetu. Ir tai yra didžiausia priešprieša iš visų Italijos priešpriešų. Tokia unikali, tokia skirtinga, tokia neapsakomai žavinga… Italija.

Autorius taip žavingai ir užburiančiai pasakoja apie Italijos kultūrą, žmones, gyvenimo ritmą, priešpriešas, spalvas, skonius, kvapus, kalbą ir begalę kitų mažų ir didelių detalių be kurių Italija nebūtų Italija. Šią šalį galite mylėti, galite jos nekęsti, tačiau abejingi jai neliksite. Ir tuo tik dar kartą įsitikinsite perskaitę „Italija. Pojūčiai, stereotipai, priešpriešos“.

Mados ekspresas

Nuo pirmų knygos puslapių, knygos autorė Jurga Jurkevičienė, jus pakvies į traukinį, kryptimi Roma – Milanas. Vos per kelias sekundes atsidursite ekskursijoje po pasaulio mados sostinę ir būsite supažindinti su didžiausiu metų įvykiu mados pasaulyje – Milano mados savaite. Šioje kelionėje jūs susipažinsite, ne tik su mados sostine, bet iš arčiau galėsite pažvelgti į top modelio karjeros šviesiąsias ir tamsiąsias puses. Sužinosite kokie skandalai vyksta tarp mados pasaulio grietinėlės, bei perskaitysite sėkmingai modeliais dirbančių lietuvaičių istorijas.

Skaitydami apie pojūčius, stereotipus ir priešpriešas, sužinojome apie Stendhalio sindromą, kuris ištinka nuo didingo meno ir gražių vaizdų. O mados ekspertė, J. Jurkvičiene mus supažindins su „Elegantiškų vyrų sindromu“. Pasak autorės Milanas – tai vyriškos elegancijos filosofijų vieta, kurioje labiau negu, bet kur kitur vyrai mėgsta puoštis, visuomet būti pasitempę, elegantiški ir stilingi. O nuo jų gracijos ir grožio jums gali rimtai užgniaužti kvapą.

Šioje knygos pusėje pasakojama ne tik apie modelius bei mados savaitę. Taip pat autorė papasakoja, apie stilingiausius restoranus, vietas kur galite įsigyti naujausios kolekcijos rankinę pigiau, bet ir apie stebuklingą skystį balzaminį actą.

*Prieš pradedant skaityti šią knygą, rekomenduojama rankose turėti didelį puodelį kapučino kavos, nes jos tikrai užsimanysite!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: