Žmonės įpratę skubėti. Šiandien visame pasaulyje jų gyvenimai pristabdyti ir visa tai dėl pandemijos. Apie žmones, norinčius atitrūkti nuo rutinos, pakeisti aplinką pandemijos metu, pagalvojo Norvegijoje Osle įsikūręs, apdovanojimus pelnęs architektūros ir miesto planavimo biuras „Spacegroup“. Ofisą 1999 metais įkūrė amerikietis Gary Bates ir norvegas Gro Bonesmo.

Kompanija „Spacegroup“ prisidėjo prie nuostabių, teigiamai įvertintų statinių gimimo. Vieni iš jų darbų buvo „Aker Brygge“ pagrindinis planas, „Nedregate“ kultūros rajonas Osle, „Clarion“ viešbutis Trondheime ir daug kitų.

Šiais metais „Spacegroup“ Norvegijos gyventojus nustebino dar vienu savo darbu. Norvegijos miške, šalia „Hagefjorden“ fiordo pastatė „Movikheien cabins“. Projektą įgyvendinti paskatino pandemija, kuri apribojo žmonių judėjimą. Dabar norvegai gali pabėgti nuo rutinos, neišvykdami iš šalies.

„Movikheien cabins“ yra 16 medinių namelių. Jie nedideli, 64 kvadratinių metrų pločio, tačiau prie projekto prisidėjo nemaža komanda. Kartu idėją įgyvendino patys „Spacegroup“ įkūrėjai Gary Bates ir Gro Bonesmo. Taip pat Carl Julius Claussen, Armelle Breuil, Javier Elvira Lopez de la Cova, Montserrat Bernal Pereira, Paul-Antoine Lucas ir Pedro Ribeiro.

Nameliai įspūdingi tuo, kad pastatyti miške, prisitaikant prie reljefo. Jie stovi ant medinių kolonų, kurios namelius iškelia virš reljefo. Visi nameliai kubo formos, todėl nesunkiai sukonstruojami. Taip pat dalijasi bendra erdve tam, kad žmonės jaustų vienybę.

„Movikheien cabins“ pasižymi ir interjeru, kuris matosi per balkonų stiklus. Viduje, kaip ir išorėje, daugiausiai naudojama mediena, taip sukuriama jauki, natūrali atmosfera, o nameliai neišsiskiria iš miško peizažo ir tampa miško dalimi. Iš vidaus, pro balkoną atsiveria nuostabus vaizdas, panorama.

Mediniai nameliai ne tik jaukūs, gražūs, bet ir draugiški aplinkai. Kaip jau buvo minėta, jie nepaveikė miško reljefo, tik prie jo prisitaikė. Taip pat, kad būtų mažinamas užterštumas, iki namelių negalima privažiuoti mašina, tad svečiai turi ateiti pėsčiųjų takais.

„Spacegroup“ pastatyti mediniai nameliai yra puikus būdas Norvegijos gyventojams pakeisti aplinką ir jaukiai, miško apsuptyje, praleisti laiką.

Taip pat skaitykite: Danielio Popperio išskirtinis bruožas – gigantiški meno kūriniai [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: