Kaunas.lt archyvo nuotr.

Pagrindinės Aukštųjų Šančių gatvės netrukus sulauks kardinalių pokyčių. Kauno miesto savivaldybė paskelbė, jog Verkių ir Prancūzų gatvių rekonstrukcija prasidės pirmąją balandžio mėnesio savaitę.

Specialistų atlikti tyrimai parodė, jog vienintelis galimas sprendimas šioms gatvėms yra esminė rekonstrukcija važiuojamoje kelio dalyje įrengiant šalčiui atsparius smėlio ir skaldos pagrindus, paklojant storą naujo asfalto sluoksnį ir įrengiant naujus šaligatvius. Pasak savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, analogišku būdu pernai buvo suremontuota Birštono gatvė.

Konkursą laimėjusi įmonė „A. Žilinskio ir ko“ Prancūzų ir Verkių gatvėse įrengs lietaus nuotekų ir apšvietimo sistemas, šaligatvius pritaikys neįgaliesiems ir dviratininkams. Rekonstrukcijos metu dviejose Prancūzų gatvės sankryžose su Verkių ir Breslaujos gatvėmis bus įrengtos žiedinės sankryžos.

„Šiuo metu tai pavojingos, sudėtingos ir avaringos sankryžos, susikertančios smailiais kampais, nesaugios nei vairuotojams, nei pėstiesiems. Panaši situacija prieš kurį laiką buvo Radvilėnų plento ir J. Basanavičiaus gatvių sankirtoje. Ten įrengus žiedą, eismo saugumo problemos išnyko“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Tuo pačiu bus keičiamos ir po šiomis gatvėmis esančios šiluminės trasos. Preliminariai planuojama, kad visi darbai bus užbaigti 2018 metais. Tikslus darbų grafikas ir eismo pakeitimai paaiškės artimiausiu metu. Projekto vertė siekia 3,6 mln. eurų.

Praėjusiais metais Šančiuose kelininkai išasfaltavo Sodų, Kaišiadorių, Ringuvos, Siūlų, A. Šociko, Motorų ir Plieno gatves bei įvažiavimus į Kauno suaugusiųjų mokymo centrą, Šančių pagrindinę mokyklą ir Šančių lopšelį – darželį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: