© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Popiežius Pranciškus, kurio kritika nežaboto kapitalizmo adresu kai ką paskatino paskelbti jį marksistu, sekmadienį išspausdintame interviu sakė, kad komunistai pavogė krikščionybės vėliavą.

77 metų pontifikas interviu Romos laikraščiui “Il Messaggero” davė šventųjų Petro ir Povilo šventės proga.

Jo buvo paklausta apie savaitraštyje “The Economist” paskelbtą tinklaraščio įrašą, kad jis, kritikuodamas kapitalizmą ir ragindamas vykdyti radikalias ekonomines reformas atrodo kaip leninistas.

“Galiu tik pasakyti, kad komunistai pavogė mūsų vėliavą. Neturtingųjų vėliava yra krikščioniška. Skurdas yra Evangelijos centre”, – atsakė jis ir paminėjo Biblijos vietas, kuriose kalbama apie būtinybę padėti neturtingiesiems, ligoniams ir vargstantiesiems.

“Komunistai sako, kad visa tai yra komunizmas. Žinoma, po 20-ies amžių. Tad kai jie kalba, galima jiems pasakyti: “Bet tada jūs esat krikščionys”, – juokdamasis pridūrė popiežius.

Nuo pat savo išrinkimo 2013 metų kovą Pranciškus dažnai užsipuola pasaulinę ekonominę sistemą – kaip abejingą neturtingiesiems ir nepakankamai besistengiančią pasidalyti turtu su tais, kuriems to reikia labiausiai.

Anksčiau šį mėnesį jis kritikavo iš finansinių spekuliacijų sukauptą turtą ir sakė, kad spekuliavimas žemės ūkio produktais ir žaliavomis yra skandalas, keliantis pavojų neturtingųjų prieigai prie maisto.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: