linkedin.com archyvo nuotr.

Viešosios įstaigos “Versli Lietuva” generalinis direktorius Mantas Nocius tvirtina, kad investicijų srautus į pradedančias informacinių technologijų įmones galėtų padidinti pakeitimai mokesčių sistemoje.

Įstaigos parengta apžvalga “Startup Lithuania”, kurios metu buvo apklaustos 42 pradedančios informacinių technologijų ir gyvybės mokslų įmonės, atskleidė, kad dauguma įmonių per šiuos metus ketina didinti darbuotojų skaičių bei tikisi pritraukti daugiau investicijų, pranešė “Versli Lietuva”.

Pasak M.Nociaus, nepaisant ambicingų startuolių ketinimų, juos įgyvendinti bus nelengva dėl šalyje vyraujančio požiūrio, jog investicijos į startuolių verslus yra pernelyg rizikingos.

“Pavyzdžiui, Suomijoje prieš daugiau nei metus buvo priimtas investuotojams ir verslo angelams palankus sprendimas, leidžiantis investuotojui iki 50 proc. sumažinti mokesčius, jei jis investuoja į startuolius. Toks žingsnis lėmė, jog šiandien Suomija lyderiauja Europoje pagal investicijas į pradedančiuosius verslus, technologijų įmones, regioninius investicinius projektus, taip pat į įmones, perduodančias mokslo inovacijas verslo subjektams”, – pranešime sakė M.Nocius.

“Verslios Lietuvos” parengta apžvalga parodė, kad praėjusiais metais įstaigos administruojamos valstybės investicijos į startuolius siekė 1,2 mln. litų, o pastarieji į valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip 1,7 mln. litų mokesčių. Ji taip pat atskleidė, kad pernai pradedantieji verslininkai sukūrė 225 naujas darbo vietas.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: