Kino filmo "Eastern Promises" kadras

Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba yra išdavusi Rusijos nusikaltėliui, vadinamam įteisintam vagiui (“Vor v zakone”) Achmedui Jevlojevui leidimą gyventi Lietuvoje, BNS šeštadienį patvirtino vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

“Ministras šiandien susisiekė su generaliniu policijos komisaru. Komisaras jį užtikrino, kad policija šiuo metu jau aiškinasi situaciją ir jei matys, kad yra pagrindas, nedelsiant pradės ikiteisminį tyrimą dėl pareigūnų veiksmų, jiems gresia maksimali atsakomybė. Yra pagrįstų įtarimų teigti, kad tai buvo padaryta ne tik neteisėtai, bet ir specialiai”, – sakė T.Beržinskas.

Jis taip pat informavo, kad A.Jevlojevui išduoto leidimo galiojimas – sustabdytas.

“Jo galiojimas sustabdytas vasario pradžioje ir jis negalės dokumentu pasinaudoti keliaudamas Europos Sąjungos ribose”, – sakė T.Beržinskas.

Šiuo metu dar aiškinamasi, ar dėl šio sprendimo kaltas Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, ar Migracijos departamentas.

Pasak T.Beržinsko, kitam nusikaltėliui Olegui Šamaninui leidimas gyventi “nėra ir tikrai nebus išduotas”.

Paklaustas, ar ministerija bei policijos vadovai neturi duomenų, jog leidimas gyventi A.Jevlojevui galėjo būti išduotas už neteisėtą atlygį, jis sakė, jog “negalima to atmesti”.

T.Beržinskas taip pat tvirtino, kad atsakomybė po šio įvykio bus taikoma ne tik už sprendimą atsakingiems darbuotojams, bet ir jų vadovams.

Dienraštis “Lietuvos rytas” šeštadienį pranešė, kad Migracijos departamentas jau buvo priėmęs sprendimą dviem Rusijos nusikaltėlių veikėjams leisti apsigyventi Lietuvoje, kai ministras S.Skvernelis pareiškė, jog šie asmenys tokių leidimų niekada negaus.

Tačiau praėjusią savaitę vienam jų – Achmedui Jevlojevui – oficialiai buvo suteikta teisė gyventi Lietuvoje. Sausio 29 dieną tokį leidimą vienam įtakingiausių Rusijos nusikaltėlių, Pakumpėlio ir Achmedo Ingušo pravardes turinčiam A. Jevlojevui iškilmingai įteikė Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos specialistai.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: