Pexels.com archyvo nuotr.

Transporto priemonių savininkai pavasario pabaigoje iš „Regitros“ sulaukė gerų žinių. Lietuvoje gegužės 20 d. įsigaliojusi nauja automobilių išregistravimo tvarka jiems turėtų sumažinti rūpesčių bei padėti sutaupyti šiek tiek pinigų. Negana to, bendrojo naudojimo stovėjimo aikštelėse turėtų atsirasti daugiau laisvos vietos, kurios ypač trūksta didmiesčiuose.

Autogamintojų ir importuotojų asociacija (AGIA) įžvelgia ir daugiau pasikeitusios tvarkos privalumų. Kaip teigia asociacijos direktorė Rita Zdanevičienė, pokyčiai gali padėti kovoje su transporto priemonių ardytojais, nelegaliai dirbančiais šešėlyje, slepiančiais savo pajamas ir teršiančiais aplinką.

Našta sumažės

Pagal senąją tvarką, jei transporto priemonė neturėjo vairuotojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, techninės apžiūros arba nebuvo sumokėti valstybės nustatyti mokesčiai, jos registracija buvo sustabdoma.

Jei savininkas per 180 d. nepašalindavo minėtų priežasčių, dėl kurių dalyvavimas eisme yra draudžiamas, transporto priemonė būdavo automatiškai išregistruojama. Tačiau nuo šių metų gegužės 20 d., įsigaliojus įstatyminės bazės pokyčiams, po lemtingo 180 d. termino automobilis nėra automatiškai iš registruojamas. 

Tai reiškia, kad iš naujo atlikus techninę apžiūrą, apdraudus automobilį ar sumokėjus reikalingus mokesčius, jo leidimas dalyvauti eisme yra vėl atnaujinamas, o transporto priemonių savininkams nereikia papildomai krapštyti piniginės bei rūpintis pakartotinės registracijos procedūromis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: