Slaugytojai yra šiuolaikiniai superherojai, kurie dirba ilgas valandas, kad rūpintųsi savo pacientais ir sugrąžintų jiems sveikatą. Tačiau viena slaugytoja iš Indianos, vardu Katrina Mullen, nuėjo papildomą žingsnį, kad padėtų savo ligoninės pacientei. Sutikusi keturiolikmetę, kuri pagimdė trynukus, tačiau šalia, regis, nebuvo nė vieno žmogaus, kuris ją palaikytų, Mullen nusprendė ištiesti jai pagalbos ranką, pakeitusią jųdviejų gyvenimus visiems laikams.

Mullen daugiau nei 20 metų dirbo naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus slaugytoja. Per tiek metų ji matė daugybę naujų mamų iš įvairių visuomenės sluoksnių. Todėl ji ypač susirūpino, kai susipažino su Šarija Small, aštuntos klasės moksleive, kuri dienų dienas leido viena sėdėdama prie savo trynukų lovos Naujagimių intensyviosios terapijos skyriuje. Kūdikiai penkis mėnesius turėjo praleisti Indianapolio Community Hospital North intensyviosios terapijos skyriuje, nes jie 2020 m. gimė 26 nėštumo savaitę.

Kadangi paauglė dar nesijautė pakankamai patogiai, kad pasidalytų su slaugytoja savo asmeninio gyvenimo detalėmis, Mullen kilo klausimas, kodėl Small niekada neturėjo kokių nors papildomų daiktų ar bent jau supakuotų pietų. Pamokiusi paauglę apie naujagimių priežiūrą, slaugytoja galiausiai pasidalijo su Small, kad būdama vos 16 metų susilaukė sūnaus, kurį turėjo atiduoti įvaikinti. „Kažkas pasikeitė po to, kai pasakiau jai, kad buvau paauglė mama, – sakė Mullen. Tuomet iš tiesų pradėjome viena kita pasitikėti.“

Slaugytoja, susirūpino merginos gerove po išrašymo, nes vis dar neturėjo jokios informacijos apie Small šeimą, davė paauglei savo telefono numerį ir liepė kreiptis, jei jai prireiktų kokios nors pagalbos. „Jei tau ko nors prireiks, tiesiog paskambink man. Jei tau reikės pasikalbėti arba turėsi klausimų, aš esu čia“, – prisimena sakiusi Mullen. Paauglė pasinaudojo pasiūlymu ir kreipėsi į slaugytoją, kai pasijuto prislėgta. „Vis labiau nerimavau dėl jos palaikymo šeimoje“, – prisipažįsta slaugytoja. „Negalėjau suprasti, kodėl ji taip dažnai man skambina“.

Slaugytoja Katrina Mullen susipažino su paaugle mama Šarija Small, kai Indianapolio intensyviosios terapijos skyriuje slaugė jos trynukus. Susirūpinusi jos gerove, ji pasiūlė jai pagalbą.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katrina Mullen (@kat_mullen23)

Apsilankiusi pas ją laisvą dieną, Mullen suprato, kad kūdikiai gyvena ne pačiomis geriausiomis sąlygomis, o Small net neturėjo tinkamos lovos. Dėl tokių sąlygų vienas iš kūdikių netgi atsidūrė ligoninėje, todėl įsikišo Socialinės rūpybos tarnyba. „Atvejo darbuotoja pasakė, kad Šarija ir jos kūdikiai bus iškeldinti“, – sako Mullen. „Ir tada manęs paklausė: Šarija pareiškė, kad norėtų gyventi su jumis. Ar sutikčiau?“ Mullen atsižvelgė į situaciją ir sutiko. „Žinojau, kad bus neįmanoma rasti globos namų, kurie priimtų visus keturis“, – numatė ji. „Niekas nesiruošė priimti paauglės mamos ir jos neišnešiotų trynukų… Aš vis galvojau: „Aš turiu tai padaryti“. Mullen priduria: „Žinojau, kad bus sunku, bet mes viską įveiksime.“

Mullen, vieniša penkių vaikų motina, kurių trys dar gyvena namuose, tada dar nebuvo sertifikuota globėja, tačiau ėmėsi veiksmų ir išklausė visus kursus, o draugai ir giminaičiai padovanojo lovyčių, vežimėlių ir drabužių. Visą tą laiką Small grįžo į alternatyvią vidurinę mokyklą, kurią baigė puikiai. Dabar, būdama 17 metų, ji lanko aplinkines aukštesnęją mokyklą ir tikisi tapti socialine darbuotoja.

Sužinojusi, kokiomis sąlygomis jie gyveno, ir baimindamasi, kad jokie globėjai nepriimtų visų keturių, ji nusprendė priimti Small ir jos kūdikius į savo namus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katrina Mullen (@kat_mullen23)

Gyvendama Mullen globoje, paauglė galėjo ne tik išsipildyti kaip atsidavusi motina, bet ir siekti geresnės savijautos per terapiją. „Ji mane kasdien tiesiog stebina“, – sako slaugytoja apie Smalls. „Kai ji nusivilia kūdikiais, niekada nepakelia balso. Ji tiesiog pražysta ir virsta neįtikėtina moterimi.“ Nors iš pradžių Mullen daugiausia rūpinosi kūdikiais, dabar paauglė pakankamai pasitiki savimi, kad galėtų būti atsakinga. „Aš juos prižiūriu, jei ji nori eiti susitikti su draugais ir daryti tai, ką daro paaugliai. Bet aš esu tik jos atsarginis variantas.“

Globojusi Small ir jos trynukus 668 dienas, praėjusių metų vasarį ji oficialiai įsivaikino paauglę. „Labai didžiuojuosi, kad esu Šarijos mama“, – sakė Mullen. „Ar tai buvo lengva? Ne! Ji peržengia ribas kaip ir bet kuris kitas paauglys, bet aš ją myliu. Esu jos mama – ir niekada niekur nesiruošiu išeiti.“

668 dienas globojusi Small ir jos trynukus, praėjusių metų vasarį ji oficialiai įsivaikino paauglę.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katrina Mullen (@kat_mullen23)


Kadangi auginti tris kūdikius – nemenkas žygdarbis, Mullen įsteigė „GoFundMe“ akciją, kad padėtų „susikurti finansinę pagalvę“ Small ir trynukams. Akcija jau viršijo pradinį 20 000 JAV dolerių tikslą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: