Deeper Upper / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Pastaruoju metu ne vieną muzikinę naujieną pristatę „Deeper Upper“ turi dar vieną žinią. Šiandien grupė internete pristatė šviežiausią jų kūrinį ir vaizdo klipą pavadinimu „Made in 1982“.

Kūrinys, įkvėptas aštunto dešimtmečio populiariosios kultūros, leidžia nusikelti į to laiko šokių aikštelę. Dainos žodžiuose pasakojama istorija apie vaikiną ir merginą, gyvenančią tame laikmetyje, kurie elgiasi lyg būtų tų laikų kino žvaigždės.

„Nors visi mes augome vėlesniame laikmetyje, 80-uosiuose mes „gyvenome“ televizijos, filmų ir muzikos įrašų pasaulyje. Šie laikai neabejotinai mums padėjo susiformuoti pasaulėžiūrą bei atrasti filmus ir muziką, kurią ir dabar labai mėgstame“, – teigia grupės nariai.

80-ųjų kultūros fanatikai, įsigilinę į dainos tekstą, ras ne vieną užuominą į 1982-ųjų reikšmingus vardus. Tais metais išleistas iki šiol visų laikų perkamiausias Michaelo Jacksono albumas „Thriller“, „ABBA“ sugrojo paskutinį savo koncertą bei išleistas filmas „Blade Runner“, kuriame vaizduojamas veiksmą ateityje, kuri mums jau yra beveik dabartis – 2019-ieji.

Muzikinį klipą grupei sukūrė režisierius Kornelijus Stučkus ir video kompanija „Scuare – production house“. „Bandant prisiliesti prie aštuoniasdešimtųjų estetikos susiduri su dviprasmybe – viena vertus, tai „kietas“ laikotarpis, kuriame groja Michaelas Jacksonas ir kino teatruose rodo „Blade Runner“, bet tuo pačiu, tai juokingas, absurdo, kolūkių ir šalto karo laikmetis. Tokį kontrastą ir bandėme sukurti derindami šiuolaikinę estetiką ir purvinus „VHS“ stiliaus kadrus, – taip vaizdo klipo idėją komentuoja kūrybinė komanda.

„Scuare – production house“ savo klipų kolekciją papildo prie jau sukurtų muzikinių video šiems atlikėjams ir grupėms: Ericai Jennings, „Lemon Joy“, Monikai Linkytei, „Colours of Bubbles, „Freaks on Floor“ bei „Condor Avenue“.

Kūrinį „Made in 1982“ grupė įrašė savo pamėgtoje įrašų studijoje „Ymir Audio“ kartu su prodiuseriu ir garso režisieriumi Snorre Bergerud, o kūrinio viršelį sukūrė grafikos dizaineris Tomas Markevičius, jau dirbęs prie grupės albumo „Mirrors“ dizaino.

Pirmieji naują „Deeper Upper“ singlą gyvai išgirs vengrai, nes jau kitą savaitę grupė vyksta surengti koncertą populiariame Budapešto muzikiniame klube „A38“. Apie vasaros koncertus Lietuvoje grupė taip pat paskelbs jau visai netrukus savo feisbuko paskyroje.

Taip pat skaitykite: TOP 10 Lietuvos muzikos scenos eksporto vilčių

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: