© Wikimedia Commons nuotr

Kauno apylinkės teismas pustrečių metų laisvės atėmimo bausme, atidedant jos vykdymą tokiam pačiam laikotarpiui, nuteisė kaunietį L. N., kuris iš klebono pavogė žmonių paaaukotus pinigus, skirtus parapijiečių reikmėms.

Bylos duomenimis, 2015 m. rugpjūčio 28 d. klebonas Kaune esančios degalinės tualete, ant rankštuostinės, paliko kosmetinę, kurioje buvo jo asmens tapatybės kortelė ir trims parapijoms priklausantys pinigai – beveik 10 tūkst. eurų.

Nustatyta, kad po nukentėjusiojo iškart į tualetą nuėjo 41 metų kaunietis L. N., kuris, radęs ant rankšluostinės paliktą kosmetinę, ją pasiėmė ir išeidamas iš degalinės įsidėjo į rankinę.

Nors kaltinamasis kategoriškai neigė padaręs šį nusikaltimą, tačiau jo kaltę patvirtina apklausti liudytojai ir nukentėjusysis, specialisto išvada, kuri patvirtino, kad ant piniginės rasti du pilkai mėlynos spalvos medvilnės pluoštai vienodi su kaltinamojo marškinėlių pluoštais.

Tai, jog L. N. neigė pavogęs minėtą pinigų sumą, teismas vertina kaip gynybinio pobūdžio pasirinktą poziciją, kurios nepatvirtina nei vienas faktas, esantis byloje.

Teismas, skirdamas kaltinamajam bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis turi didelių finansinių įsipareigojimų. Jei L. N. būtų paskirta reali laisvės atėmimo bausmė, jis netektų darbo, negalėtų prisidėti prie vaikų išlaikymo, prarastų ryšį su jais, būtų užkirsta galimybė atlyginti priteistus civilinius ieškinius.

Teismo nuomone, L. N. resocializacija galima ir be realaus laisvės atėmimo, neizoliavus jo nuo visuomenės.

Teismas L. N. įpareigojo ne tik parapijoms atlyginti turtinę žalą, bet ir neišvykti iš gyvenamosios vietos be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, dirbti arba registruotis darbo biržoje.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Kauno apylinkės teismo inf.

Taip pat skaitykite: Pastorius Johnas Piperis: „Moterys, kurios depiliuojasi intymias kūno vietas, griauna Dievo planus“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: