© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antradienį Nidos kelio poste sulaikyta Rusijos piliečių į Lietuvą gabenta gintaro kontrabanda, pranešė Klaipėdos teritorinė muitinė.

Rusijos pilietis A.Y. su žmona iš Karaliaučiaus atvyko apie 7 valandą. Vyras muitinės pareigūnams deklaravo gabenantis tik degalus kuro bake.

Detaliai patikrinę automobilį ir keleivių gabenamus daiktus, muitinės pareigūnai automobilio atsarginėje padangoje bei bagažinėje, tarp asmeninių daiktų, rado paslėptos gintaro žaliavos. Iš viso į Lietuvą vykusi sutuoktinių pora iš Rusijos nedeklaruodama muitinei gabeno daugiau nei 11 kilogramų gintaro žaliavos.

Daugiau nei 3 tūkst. eurų įvertinta gintaro žaliava buvo sulaikyta, Rusijos piliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Panašus pažeidimas rugpjūčio 14 dieną buvo išaiškintas ir Panemunės kelio poste. Tąkart Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė dviejų Rusijos piliečių gabentą gintaro kontrabandą, vertinamą daugiau nei pusantro tūkstančio eurų.

Iš viso šiais metais Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė daugiau nei 155 kilogramus neapdoroto gintaro ir gintaro dirbinių, kurių vertė – daugiau nei 20 tūkst. eurų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: