Patricija Gadžijeva / asmeninio archyvo nuotr.

Patricija Gadžijeva – teigiamo pavyzdžio nuomonės formuotoja, kasdienio grožio propaguotoja ir estetė. Maisto entuziastė, kartu su vyru Ali Gadžijevu parašiusi receptų knygą. Trijų vaikų mama, savo šeimai sukūrusi idealią namų aplinką. Subtiliai grožį jaučiantis žmogus, kurio vizualinę kūrybą tiesiog gera ir smalsu stebėti.

Instagrame“ Jūs – mama, virtuvės karalienė, „influencerė“. Kokie kiti Jūsų darbai? Planai? Svajonės?

„Mano pagrindinis darbas yra šeima ir namai, čia veiklos niekada netrūksta. Ypač šiuo metu, kai mūsų šeimą papildė dar vienas narys – dukra Ana. Namai man visada buvo vieta, kurioje jaučiuosi geriausiai ir kur norisi būti labiausiai. Būtent namuose noriu puoselėti jaukumą, kad šeimai būtų gera sugrįžti po dienos darbų ir kasdieninių veiklų. Visada laukiu jų paruošusi skanią vakarienę, kuri mus suburia prie vieno stalo, kur galime aptarti dienos įvykius ir naujienas. Čia mums kyla įdomiausios mintys ir idėjos. Prie stalo mes – ne Ali, ne Patricija, ne Ajus, Noelis ar Ana, prie stalo mes – Gadžijevų šeima.

Vienas didesnių iššūkių ir darbų artimiausiu metu – antroji mūsų receptų knyga. Tai didelis kūrybinis procesas, kuris reikalauja nepaprastai daug laiko ir idėjų. Knyga – mūsų šeimos kūrinys, į kurį sudedame visą savo širdį ir meilę. O šį kartą knygos kūrybinis procesas vyks su naujagimiu ant rankų, todėl tai ne tik savotiškas iššūkis man, bet ir dar vienas naujas knygos autorius – mažylė Ana. Tikiuosi, mums visiems tai bus dar vienas gražus gyvenimo prisiminimas.

Neslėpsiu, mes su Ali nenustygstame vietoje ir jei tik pajaučiame, kad per ilgai užsistovėjome, ieškome naujų idėjų ir imamės naujų veiklų įgyvendinimo savame versle. Čia visada yra kur pasireikšti, mes visada jaučiame didelį norą džiuginti savo svečius šokoladinėmis naujienomis.“

Kokios mamos, virtuvės šefai ir „influenceriai“ Jus įkvepia?

„Socialiniuose tinkluose seku nemažai įkvepiančių asmenybių, žaviuosi jų veikla. Tačiau niekas manęs neįkvepia taip, kaip realus gyvenimas čia ir dabar – su artimais žmonėmis, šeima, draugais. Įkvepia visų jų asmeninės patirtys, skirtingi gyvenimo būdai, veiklos ir darbai. Mėgstu akimirkos tikrumą ir laikau jį savo didžiausiu įkvėpimo šaltiniu.“

Daugelį Jūsų sekėjų kankina smalsumas: ar Jūs visuomet valgote taip pat skaniai, kaip pozuojate fotografijoms? Ar vyras „leidžia“ mėgautis kitų šefų patiekalais? Kokie Jūsų mėgstamiausi patiekalai, kai valgote namie ir restorane? Renkatės „fine dining“ ar „street food“?

„Taip, tikrai taip! Man maistas turi būti ne tik skanus, bet ir estetiškai pateiktas. Manau, tai yra visuma, kuri atveria malonumą mėgautis maistu. Labai džiaugiuosi, ruošdama stalą pietums, vakarienei ar vėlyviems pusryčiams bei patiekdama ne tik skanų, bet ir estetinį pasitenkinimą keliantį patiekalą. Didžiausias džiaugsmas būna tada, kai visi šeimos vyrai pirmiausia pavalgo akimis, o tada palieka tuščias lėkštes.

Jeigu visai atvirai, mums geriausias restoranas yra namų virtuvė. Nesame ta šeima, kuri dažnai mėgaujasi restoranų maistu – tiesiog neturime tiek laisvo laiko. Mums visuomet paprasčiau viską pasigaminti savoje virtuvėje, kalbantis ar tiesiog būnant kartu. O ir augantys vaikai nėra geriausi restoranų kompanionai. Todėl dažniausiai restoranus lankome, kai esame išvykę dviese arba atostogaujame. Tada tikrai stengiamės atrasti naujų skonių naujose vietose ir dažniausiai renkamės gatvės maistą ar šeimyninę virtuvę, o ne ieškome baltųjų staltiesių restoranų.“

Patricija Gadžijeva / asmeninio archyvo nuotr.

Nors daugumai tai nėra akivaizdu, bet nuomonės formuotojas arba „influenceris“ jau yra profesija. Galima būtų pastebėti, kad Jūsų socialinės medijos turinys nėra perkrautas reklama kaip kitų „influencerių“ paskyrose. Kaip atsirenkate, su kokiais prekių ženklais bendradarbiauti, kas Jums išties svarbu?

„Ši profesija nėra mano pagrindinė veikla gyvenime. Didžioji mano laiko dalis skirta šeimai ir savo verslui. „Influencerio“ darbas – papildoma veikla, kuri man patinka tuo, jog ji labai spalvinga, kiekvienas partnerio pranešimas skirtingas, nuolat leidžia improvizuoti. Niekada nesiekiau savo paskyroje reklamuoti daug ir bet kokių produktų ar prekių ženklų, man visada svarbu organiškas, tikras ir nesuvaidintas turinys. Jei kalbu apie produktą ar paslaugą, visada tai esu išbandžiusi pati ir tik per savo pačios patirtį tuo dalinuosi su savo auditorija.

Niekada nekalbėsiu garsiai apie tai, kas prasilenkia su mano ir mano šeimos vertybėmis. Gyvenime man tikrai svarbi kokybė, mėgstu gražius ir stilingus dalykus, dievinu estetiką, todėl savo socialiniuose tinkluose stengiuosi būtent apie tai kalbėti ir tai rodyti. Dažnai sulaukiu aplinkinių klausimų, ar mes tikrai taip ir gyvename, taip tvarkingai, estetiškai valgome ir viską patiekiame taip, kaip rodau savo socialinėje erdvėje. Visada atsakau, kad tikrai taip!!!“

Jūsų vaikų nuotraukų Jūsų socialinėje paskyroje vos ne daugiau nei Jūsų pačios ir Ali. Apie kokią Ajaus, Noelio ir Anos ateitį su vyru svajojate? Norėtumėte, kad jie perimtų tėvelių darbus ar kad skristų pačių atrastais ir pasirinktais keliais?

„Vaikai yra didžioji mano gyvenimo dalis, tad neišvengiamai matomi mano gyvenime.

Manau, kad vaikai gyvenime patys pasirinks savo kelią. Žinoma, būtų malonu, jei jie išreikštų norą ateityje perimti tėvų verslą, tačiau su Ali visada sakome, kad vaikai patys turi atrasti savo kelią ir pajusti, kuria kryptimi eiti. Jei kuris nors iš jų bus muzikantas ar medikas – puiku, palaikysime kiekvieną jų gyvenimo sprendimą. Nes labiausiai norime, kad vaikai būtų laisvos asmenybės ir užsiimtų tuo, kas labiausiai džiugins jų širdis.“

Patricija Gadžijeva / asmeninio archyvo nuotr.

O kaip Jūsų gyvenime atsirado „Mercedes-Benz“ EQ automobilis? Juk tai ne tik naujausias technologijų šuolis, tačiau ir naujas gyvenimo stilius. Kodėl elektrinis? Kodėl „Mercedes-Benz“?

„Aš visada už naujausias technologijas. Už tą puikų jausmą gyventi tvariai, neprarandant „Mercedes-Benz“ būdingo komforto ir kokybės. Tikrai ilgai dvejojau dėl elektromobilio, tačiau sudėjusi visus pliusus ir minusus supratau, kad tai gali būti geriausias mano pasirinkimas, ir tikrai nesuklydau.

O „Mercedes-Benz“ mane visada žavėjo išskirtiniais dizaino sprendimais ir inovatyvumu. Mano nuomone, „Mercedes-Benz“ yra ne vienu žingsniu priekyje su savo nuostabaus dizaino elektromobilių pasiūla.“

Esate važiavusi tiek iškastiniu kuru varomais aukštos klasės automobiliais, tiek ir elektromobiliais. Ar galite palyginti šiuos automobilius, jų važiavimo komfortą, galią, vairavimo kokybę?

„Prieš tai, kai mano kasdienybėje atsirado „Mercedes-Benz“ elektromobilis, mano patirtis apsiribojo benzininiais automobiliais. Lygindama šiuos du automobilių tipus galiu drąsiai teigti, jog važiavimo elektromobiliu komfortas yra nesulyginamas su automobiliu, varomu vidaus degimo varikliu.

Nors vienas reikšmingesnių asmeninių aspektų buvo ekologija, tačiau aš dievinu tolygaus važiavimo jausmą, kuris apima sėdint prie elektromobilio vairo. Mėgstu santūrią galią ir tikrą „Mercedes-Benz“ komfortą. Mėgaujuosi tyla ir joje skambančia kokybiška muzika. Niekada nenorėčiau grįžti į dūmijančią ir orą teršiančią praeitį.

Nemokamas elektromobilio parkavimas mieste ir papildomos važiavimo juostos, ypač kai skubi į darbą ar pasiimti vaikų iš darželio bei mokyklos, irgi tikrai praverčia.“

Patricija Gadžijeva / asmeninio archyvo nuotr.

Kokios kelionės kryptys Jums patraukliausios pasiekti lėktuvu, o kokios – automobiliu? Kaip nugalėjote naujovių baimę ir pasirinkote automobilį, kuris gąsdina konservatyvesnius žmones? Ką patartumėte naujų e-automobilių turėtojams, „norėtojams“, „bijotojams“?

„Skristi lėktuvu vilioja į tolimus kraštus, o automobiliu mėgstame keliauti po Europą. Kasmet su šeima keliaujame į Pietų Prancūziją, pakeliui aplankydami ne vieną šalį ir patirdami daug naujų įspūdžių. Dievinu ilgas keliones automobiliu, nes tai nuostabus visos šeimos nuotykis, kurio įspūdžiai lieka ilgam. Vaikams tai viena labiausiai laukiamų metų kelionių.

Elektromobilio bijojau, nes buvau prisiklausiusi įvairiausių melagingų mitų apie jo įkrovimo sunkumus, priežiūrą ir naujų technologijų nepatikimumą. Tačiau galiu pasakyti, kad šių baimių nereikėtų klausytis. Įkrovimo procesas yra labai lengvas ir nesukeliantis jokių nepatogumų: mieste įkrovimo stotelių yra gausu ir jos visos įrengtos labai patogiose vietose. O jei įkrovimo stotelę turi nuosavame name ar automobilio stovėjimo vietoje, viskas dar paprasčiau. Dar viena baimė, kurią norėčiau paneigti, tai elektromobiliu nuvažiuojamas atstumas. Tačiau su pilnai įkrautu savo elektromobiliu galiu nuvykti iki savo gimtojo miesto ir grįžti atgal. Arba laisvai nuvykti iki sodybos Utenoje. Tą patį galiu pasakyti ir apie elektromobilio priežiūrą bei patikimumą. Juk tai – „Mercedes-Benz“.

Gėlės – neatsiejama Jūsų kuriamo estetinio pasaulio dalis. Ar negalvojote tuo užsiimti profesionaliai? Juk sakoma, kas gardus pyragaitis ir graži gėlių puokštė – geriausia pasimatymo pradžia. Kokias gėles mėgstate labiausiai?

Gyvų gėlių mūsų namuose rastumėte visada. Nes jos man – vienas iš namų jaukumo simbolių. Mėgstamų gėlių yra daug, tačiau pačios gražiausios man visada buvo ir bus tos, kurias dovanoja mano šeimos vyrai. Ir jokio skirtumo, ar jos pirktos prabangioje gėlių parduotuvėje, ar mažomis vaikų rankutėmis skintos pievoje.

Apie veiklą, susijusią su gėlėmis, niekada negalvojau, nes gėlės man yra labiau aplinkos elementas nei visuma. Mane labiau žavi interjero dizainas, o jame gėlės yra tiesiog būtinas atributas. Mokiausi Vilniaus dailės akademijoje, esu interjero dizaino bakalaurė, tad pomėgis domėtis interjeru, manau, išliks ilgam. Atvykusi į naują vietą visuomet įvertinu interjero sprendimus. Beje, automobilių „Mercedes-Benz“ salonų interjerai taip pat buvo viena iš priežasčių, kodėl pasirinkau automobilį su „Mercedes“ žvaigžde.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: