Asmeninio albumo nuotr./Ligita Baniulytė

Šiąnakt Radviliškyje įvyko kraupi nelaimė. Į tuo metu patruliavusią 20 metų Radviliškio rajono policijos komisariato policininkę Ligitą Baniulytę rėžėsi girto Gintaro Badausko vairuojamas vilkikas. Jam nustatytas alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,01 prom. girtumas. Gintaras Badauskas už KET nusižengimus buvo baustas jau penkis kartus.

Tai jau 32-as pareigūnas, žuvęs Nepriklausomoje Lietuvoje, sakė Generalinis komisaras Linas Pernavas. Spaudos konferencijos metu, jis teigė, kad priekaištų žuvusiai policininkei ir kitiems tuo metu dirbusiems pareigūnams nėra. Jie dirbo gerai apšviestame kelio ruože, šalikelėje, vilkėjo šviesą atspindinčias liemenes, automobilis stovėjo įjungtais švyturėliais.

Stabdomas vilkikas trenkėsi į tuo metu tikrinamo automobilio “Ford” gala, nuo smūgio mašina pakilo į viršų ir trenkėsi į šalia stovėjusį apšvietimo stulpą. Automobilio vairuotojas ir keleiviai patyrė lengvų sužalojimų. Po smūgio vilkikas nulėkė net nepristabdęs. Pareigūnai puolė aiškintis situaciją ir pasigedo Ligitos. Už kilometro pasiviję vilkiką, pareigūnai rado žuvusią pareigūnę L.Baniulytę, užstrigusią vilkiko priekinėse konstrukcijose.

Pareigūnės artimiesiems bus išmokėta kompensacija – dešimties metų darbo užmokestis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: