© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį aplankė Maskvos manieže veikiančią parodą “Mano istorija. Riurikaičiai”, o jo ekskursijos vadovas buvo rusų ortodoksų galva.

“Riurikaičių istorija – tai Rusijos valstybės kūrimo istorija”, – pareiškė prezidentas, lydimas Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarcho Kirilo (Vladimiro Michailovičiaus Gundiajevo).

Patriarchas parodė V.Putinui 18 Maskvos maniežo salių, kuriose atsispindi ryškiausios Riurikaičių dinastijos valdymo akimirkos – nuo dinastijos įkūrimo iki caro Fiodoro I, valdžiusio šalį 1584-1598 metais.

Patriarchas prezidentui papasakojo kelias su šia gimine susijusias istorijas – apie giminės prakeiksmą ir daugelį jos atstovų lydėjusius stebuklus, jų išmintį ir godumą.

Rusijos prezidentas uždegė žvakelę prie šventojo Sergijaus Radonežiečio ikonos, kuri buvo specialiai atvežta į Maniežą iš Šventosios Trejybės vienuolyno.

Praėjusiais metais V.Putinas lankėsi panašioje parodoje, skirtoje Romanų dinastijai, ir paliko įrašą garbingų svečių knygoje. Pasak prezidento, “Romanovų ir Riurikaičių dinastijoms skirtos parodos labai prisideda prie mūsų šalies piliečių švietimo, skiepija meilę tėvynei ir turi didelę reikšmę”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: