instagram.com/ellimacssfx srchyvo nuotr.

Jei Helovinas yra tai, ko tu lauki visus metus, moki elgtis su makiažo priemonėmis ir tave žavi žmonių reakcijos Helovino vakarėlyje kitiems pamačius tavo veidą, štai keletas idėjų, kurios tave įkvėps.

Helovino kostiumai bei makiažas nuėjo ilgą kelią nuo tų laikų, kai žmonės švęsdavo užsitepę pigių veido dažų, slėpdavosi po prastos kokybės peruku. Filmų fanatikai turi įpatingai platų personažų pasirinkimo spektrą, nuo tokių pabaisų kaip Fredis Kriūgeris iki mielų padarėlių kaip Mikė Pūkuotukas. Personažų ir idėjų – apstu, todėl fanatikai pavertė šios šventės makiažą į tikrą menininkų fiestą.

Blogerė ir visažistė Jody, baigusi mados studijas, po kurių atrado aistrą makiažui, šiuo metu turi jau net aštuonerių metų patirtį grožio industrijoje.

Mergina sako, jog „Įkvėpimo semiuosi savaitgaliais, stebėdama jaunuolius besilankančius iššaukiančiuose klubuose bei vaikinus naudojančius ekscentrišką makiažą, tam, jog atrodytų kaip moterys, vadinamuosius „drag queens““. Tai visažistę paskatino savo talentu pasidalinti su kitais grožio entuziastais, internete.

Įtraukdama keletą lengvai atpažįstamų personažų, taip pat ir savo pačios sukurtų, originalių idėjų mergina yra pasiruošusi Helovinui su penkiomis išskirtinėmis transformacijomis.

freddy

Monroe Misfit makiažas

Fredis Kriūgeris/auka

„Šiuo makiažu bandžiau įkūnyti ir Fredį Kriūgerį ir jo paties auką, stereotipinę filmų auką – kvailą blondinę.“ Teigia mergina. Specialieji efektai nėra tai, su kuo Jody dirba kasdien, tačiau pati sako, jog makiažas pavyko netgi geriau, nei ji tikėjosi. Kaip ir mes visi, Jody vaikystėje bijojo siaubo filmo „Košmaras Guobų Gatvėje“ ir nesigaili pasirinkusi tokį įvaizdį einant į Helovino vakarėlį.

terminator

Monroe Misfit makiažas

Terminatrorė

Pasakodama apie šios idėjos įkvėpimą Jody sako, kad: „Vienas mėgstamiausių mano tėčio filmų yra „Terminatorius“ ir jis labai dažnai cituoja jį.“ Mergina norėjo, kad makiažas atrodytų taip, lyg nuo jos veido būdų nuplėštas gabalas odos, po kuriuo matytųsi asmenybė, kurią ji slėpė. „Jeigu aš, beveik niekada nesivelianti rankų specialiaisiais efektais galiu pabandyti sukurti tokį įvaizdį, bet kas gali.“

graffiti-girl

Monroe Misfit makiažas

Grafičio mergina – “Pop Tart”

Ši išvaizda, tikrai ne jautriai publikai, bet ji viena iš visažistės mėgstamiausių. Merginos įkvėpimas yra Londone gyvenantis gatvės menininkas žinomas slapyvardžiu – D*face ir jo darbas, atspindintis nykstantį Merlin Monro paveikslą, pavadinimu „Pop Tart“.

Tai vienas iš daugiau pastangų reikalaujančių darbų, tačiau įvaldžius šia techniką, paliksite neišdildomą įspūdį kitiems vakarėlio dalyviams bei būsite dėmesio centru visą vakarą.

monster-2

Monroe Misfit makiažas

Monro – nepritapusi pabaisa.

Tai dar vienas veidas, įkvėptas Merlin Monro bei pankroko grupės „The Misfits“.

Visažistė įspėja: „Ši išvaizda reikalauja labai daug makiažo priemonių ir kad ir kaip bebūtų keistą, normalioji dalis pareikalavo ne kiek mažiau pastangų bei makiažo.“ Tokią išvaizdą galite dar labiau pagilinti kontūruodami bei išryškindami dantis.

helovinas-2

Monroe Misfit makiažas

Užtrauktukė

„Užtrauktukėi“ nereikia daug pastangų, tačiau tai yra vienas iš „siaubingesnių“ makiažų. Jody šią idėja pirmą kartą įgyvendino vos tik pradėjusi visažistės karjerą, tačiau sako, jog: „Kai išsenka idėjos arba kai paskutinę minutę turite susiruošti šventei, tai – puikus variantas!“

Suprasdama tai, kad ne kiekviena vakarėlių siela turi pilną kosmetinė įvairiausių priemonių šiurpinančiam makiažui pasidaryti, Jody taip pat pateikia trumpą sąrašą būtiniausių priemonių Helovinui.

  • Dirbtinės blakstienos
  • Raudoni lūpų dažai
  • Juodi vokų šešėliai
  • Pagrindinių veido dažų rinkinys
  • Netikras kraujas

helovinas-3

Sarah Mudle

Dar viena mergina turinti originalių makiažo idėjų. Sekėjų pagrindą turinti Instagram platformoje, mergina, kuri yra modelis, aktorė bei specialiųjų efektų profesionalė, dalinasi savo darbais bei žada sukurti 31 Holovino veidą iki siaubą keliančios, mėnesio pabaigos.

Viename interviu Sarah sakė: „Mano inspiracija ateina iš noro turėti kūrybinės iškrovos lizdą“ Jos makiažo nuotraukos ne veltui sukėlė tikrą šurmulį.

helovinas-4

instagram.com/sarahmudle archyvo nuotr.

Kiti verti dėmesio pavyzdžiai:

Christina Jabalee

helovinas-5

instagram.com/christinajabalee archyvo nuotr. 
helovinas-6

instagram.com/christinajabalee archyvo nuotr. 

helovinas-7

instagram.com/christinajabalee archyvo nuotr. 

Samantha St John

heloviinas-9

instagram.com/stjohnnnn archyvo nuotr.

Jordan Hanz

heloviinas-8

instagram.com/jordanhanz archyvo nuotr.

Taip pat skaitykite: Top 10 siaubo filmų Helovinui

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: