Youtube vaizdo įrašo kadras

Trečiadienį San Bernardino bendruomenę sukrėtė sutuoktinių poros sukeltos žudynės, kurios vyko Inlando socialinių reikalų tarnyboje. Remiantis duomenimis, incidento metu buvo nužudyta 14, bei sužeista 17 žmonių. Galiausiai žudynes sustabdė policija, nukovusi du įtariamuosius.

Incidente dalyvavę įtariamieji jau yra identifikuoti, nors tai buvo padaryta ne iš karto. Pareigūnas Jarrod‘as Burguan‘as pranešė, kad įvykio kaltininkai yra 28-erių aplinkosaugos inspektorius Syed‘as Rizwan‘as Farook‘as bei jo žmona, 27-erių Tashfeen Malik. Abu jie turėjo 6 mėn. amžiaus dukrelę. Kaip teigiama pranešime, masinės žudynes išprovakavo Syed‘o R. Farook‘o darbovietės organizuotame vakarėlyje kilę nesutarimai, kuriuose sudalyvavo ir minėtasis Syed‘as R. Farook‘as. Iš renginio jis išėjo gana įsiutęs, bet 11-ą valandą ryte į pastatą, kuriame vyko renginys, Farook‘as apsiginklavę grįžo su savo žmona. Jarrod‘as Burguan‘as nemano, kad incidentas kilo spontaniškai, ir įtaria netgi suplanuoto terorizmo galimybę.

Kai nuaidėjo pirmieji šūviai, pastate buvę žmonės pasislėpė ir pradėjo pranešinėti apie įvykį, siųsdami žinutes. Pareigūnas Burguan‘as teigė, kad įvykio aukos buvo rastos vienoje vietoje, tačiau reikėjo daug laiko, jog būtų galima įstikinti, kad vieta yra saugi. Įtariamieji, pabėgę iš įvyko vietos, paliko tris sprogstamuosius užtaisus, ir pasišalino iš įvykio vietos.

Miesto gyventojams buvo įsakyta likti savo namuose, o tuo tapu visi vietinės valdžios pastatai, parduotuvės ir mokyklos užsidarė kuriam laikui. Incidentą išgyvenę liudininkai buvo atvežti mokykliniais autobusais, lydimi policijos eskorto į San Bernardino bažnyčią, kurioje laukė išgyvenusiųjų giminaičiai.

Tos pačios dienos vakare dešimtys apsiginklavusių policijos pareigūnų atvyko į masinių žudynių veiksmo epicentro vietą, kurioje liudininkai papasakojo apie patirtą siaubą matant šūvius tarp policijos ir nusikaltėlių. Pareigūnas Burguan‘as praneša, kad kautynėse prieš nusikaltėlius dalyvavo 20 policininkų. Taip pat įtariama, kad žudikų pusėje galėjo dalyvauti ir trečiasis asmuo, tačiau nenustatyta, kas jis toks.

Tai buvo baisiausios masinės žudynės JAV nuo pat Newtono pradinės mokyklos užpuolimo 2012 metų gruodžio 14 d., kai vienas jaunuolis nužudė 26 vaikus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: